• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Οικονομία»Δισεκατομμυριούχοι: Το top 10 που κέρδισε 400 δισ. δολ. στο 9μηνο
Οικονομία

Δισεκατομμυριούχοι: Το top 10 που κέρδισε 400 δισ. δολ. στο 9μηνο

25 Σεπτεμβρίου, 2023Updated:25 Σεπτεμβρίου, 2023Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Έλον Μασκ, Μαρκ Ζάκερμπεργκ και Τζεφ Μπέζος βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τους δισεκατομμυριούχους που είδαν τη μεγαλύτερη αύξηση του πλούτου τους από την αρχή του 2023.

Σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index, οι δέκα top κερδισμένοι έχουν δει φέτος την περιουσία τους να αυξάνεται κατά σχεδόν 400 δισεκατομμύρια δολάρια.

Άλλοι αξιόλογοι νικητές είναι ο Τζένσεν Χουάνγκ  ης Nvidia και οι συνιδρυτές της Google, Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν.

Το ράλι οδηγεί ο Έλον Μασκ ο οποίος κατέγραψε το μεγαλύτερο άλμα στην περιουσία του, προσθέτοντας στα ταμεία του 99 δισ. δολάρια μέσα σε εννέα μήνες, και ενισχύοντας έτσι τη θέση του ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Αυτό αντανακλά την άνοδο στην τιμή της μετοχής της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Tesla κατά 107%.

Ο δισεκατομμυριούχος κατέχει περίπου το 13% της εταιρείας και πάνω από 300 εκατομμύρια δικαιώματα προαίρεσης – ως εκ τούτου, η προσωπική του περιουσία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις χρηματιστηριακές επιδόσεις της εταιρείας.

Ο Έλον Μασκ πρόσθεσε στα ταμεία του 99 δισ. δολάρια μέσα σε εννέα μήνες

Το ράλι της Meta

Ο Ζάκερμπεργκ βρέθηκε στο Νο. 2 της λίστας με τους πιο κερδισμένους, καταγράφοντας αύξηση στον πλούτο του κατά 61,9 δισεκατομμύρια δολάρια στα 108 δισεκατομμύρια δολάρια. Η αύξηση τροφοδοτήθηκε από ένα ράλι 151% από το έτος μέχρι σήμερα στη μετοχή της εταιρείας του, Meta Platforms.

Ο Τζεφ Μπέζος ήρθε τρίτος, προσθέτοντας 46,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Στη λίστα ήταν επίσης οι ιδρυτές της Google, Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, ο Λάρι Έλισον της Oracle, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Στιβ Μπάλμερ, ο Μάικλ Ντελ και ο Ισπανός μεγιστάνας Αμάντσιο Ορτέγκα.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι εννέα από τους 10 δισεκατομμυριούχους προέρχονταν από τον τεχνολογικό τομέα, καταδεικνύοντας ότι η μεγαλύτερη πηγή δημιουργίας πλούτου του 2023 ήταν το ράλι των μετοχών τεχνολογίας που τροφοδοτήθηκε από την έξαρση των επενδυτών για την άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης. Ο Ορτέγκα, ιδρυτής του ομίλου μόδας Inditex, ήταν η μόνη εξαίρεση σε αυτό.

Η περιουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου της Nvidia, Χουάνγκ, αυξήθηκε κατά 22,2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023, καθώς η μετοχή του κατασκευαστή τσιπ εκτοξεύτηκε κατά 187%, ξεπερνώντας κάθε άλλη μετοχή στον δείκτη S&P 500.

δισεκατομμυριούχοι επιλογές
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleNvidia: Κλειδί για την εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης η Ινδία
Next Article Προσλήψεις στην ΕΦΑ Ευβοίας

Related Posts

Από τις startups στις βίλες: Πως δημιουργήθηκε σε χρόνο ρεκόρ η νέα γενιά AI δισεκατομμυριούχων

11 Αυγούστου, 2025

Αθήνα: Στους καλύτερους παγκόσμιους προορισμούς για υβριδική εργασία και διακοπές

11 Αυγούστου, 2025

Ξεπερνούν τα $100 δισ. οι παγκόσμιες δαπάνες για πυρηνικά όπλα – Ποιες χώρες πρωταγωνιστούν

11 Αυγούστου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.