• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Οικονομία»ΔΝΤ: Δεν αποκλείεται χρεοκοπία της Ρωσίας
Οικονομία

ΔΝΤ: Δεν αποκλείεται χρεοκοπία της Ρωσίας

11 Μαρτίου, 2022Updated:11 Μαρτίου, 2022Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι μαζικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας έχουν προκαλέσει συρρίκνωση του παγκοσμίου εμπορίου και οδήγησαν σε απότομη αύξηση των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, ενώ θα υποχρεώσουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να αναθεωρήσει επί τα χείρω τον επόμενο μήνα τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη, όπως δήλωσε σήμερα η επικεφαλής του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Σύμφωνα με την ίδια, οι άνευ προηγουμένου κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα μετά την εισβολή της στην Ουκρανία προκάλεσαν ραγδαία συρρίκνωση της ρωσικής οικονομίας, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με «βαθιά ύφεση» φέτος.

Προειδοποίησε μάλιστα ότι μία χρεοκοπία της Ρωσίας δεν είναι πλέον «απίθανη».

Η Γκεοργκίεβα ανέφερε ότι το ΔΝΤ δεν είχε κάποιο πρόγραμμα σε σχέση με τη Ρωσία στην παρούσα φάση και το γραφείο του στη Μόσχα δεν λειτουργεί.

Τα μέλη του έχουν καταδικάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά δεν υπήρξε συζήτηση για τον τερματισμό της συμμετοχής της Ρωσίας στο ΔΝΤ.

Και νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας εξετάζουν οι ΗΠΑ

Επιπρόσθετες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας που συνεχίζει τις ανηλεείς επιθέσεις στην Ουκρανία, σχεδιάζουν οι ΗΠΑ ώστε να σφίξει ακόμη περισσότερο ο κλοιός γύρω από την οικονομία της Μόσχας.

Σύμφωνα με την υπουργό Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν, εξετάζονται νέες κυρώσεις λόγω των «θηριωδιών που έχουν συντελεστεί σε βάρος της Ουκρανίας».

«Η ρωσική οικονομία θα καταστραφεί ως συνέπεια όσων έχει κάνει το Κρεμλίνο. Εξακολουθούμε να εξετάζουμε κλιμάκωση των κινήσεών μας», πρόσθεσε στο πλαίσιο διαδικτυακής εκδήλωσης της Washington Post.

Ωστόσο, η Γέλεν δεν αποσαφήνισε ποιες κυρώσεις ακριβώς θα μπορούσαν να επιβληθούν, τη στιγμή που η Ρωσία δεν έχει ανακόψει την ταχύτητα τις επιθετικότητάς της.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε πολύ στενά με τους συμμάχους μας για τις κυρώσεις» τόνισε δε η υπουργός Οικονομικών υπογραμμίζοντας τις συντονισμένες ενέργειες που σχεδιάζονται σε βάρος του Κρεμλίνου.

«Έχουμε απομονώσει οικονομικά τη Ρωσία. Το ρούβλι βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Η Ρωσία έχει αποκλειστεί από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα», δήλωσε η Γέλεν.

«Η εξάρτησή μας από το ρωσικό πετρέλαιο έχει περιοριστεί σε μαγάλο βαθμό», υπογράμμισε η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών ενώ πριν από λίγες ημέρες ΗΠΑ και Βρετανία ανακοίνωσαντον  τερματισμό στις ρωσικές εισαγωγές πετρελαίου ενεργοποιώντας έτσι το σχέδιο των ενεργειακών κυρώσεων.

featured ΔΝΤ
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΟ πόλεμος ...σπρώχνει τον πληθωρισμό στο 1996! Τι κρύβει η στήριξη της ΕΚΤ
Next Article Νέα πραγματικότης

Related Posts

Πώς οι πολιτικές του Τραμπ επηρεάζουν τα επαγγελματικά ταξίδια

15 Ιουνίου, 2025

Σούπερ μάρκετ vs λαϊκή αγορά: Πού βρίσκονται οι καλύτερες τιμές σε φρούτα και λαχανικά

15 Ιουνίου, 2025

Η επόμενη κρίση μετά την πανδημία ξεκινά (και) με τις σπάνιες γαίες

15 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.