• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Ebury: Τα δύο γεγονότα που θα επηρεάσουν ευρώ, δολάριο και στερλίνα
Ειδήσεις

Ebury: Τα δύο γεγονότα που θα επηρεάσουν ευρώ, δολάριο και στερλίνα

1 Οκτωβρίου, 2019Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Με μια κακή επίδοση ξεκίνησε το ευρώ την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι δείκτες PMI επιχειρηματικής δραστηριότητας που ανακοινώθηκαν την Δευτέρα ήταν χειρότεροι από όσο αναμενόταν. Αυτό έδωσε περαιτέρω σήματα ότι η Γερμανία ενδέχεται να μπει σε κατάσταση ύφεσης, με αποτέλεσμα το ευρώ να πέσει και να τελειώσει την εβδομάδα κάτω από κάθε σημαντικό νόμισμα, με την εξαίρεση της στερλίνας η οποία πιεζόταν τα δικά της προβλήματα.

Η εβδομάδα που ξεκινά αναμένεται να σηματοδοτηθεί από τις ανακοινώσεις των οικονομικών δεδομένων, με έμφαση στον πληθωρισμό της ευρωζώνης, που θα βγει την Τρίτη και τις εκθέσεις για την εργασία στις ΗΠΑ που θα δοθούν στη δημοσιότητα την Παρασκευή. Ωστόσο, θα δώσουμε προσοχή και στις πολιτικές εξελίξεις γύρω από την πιθανή παροχή δημοσιονομικών κινήτρων στη Γερμανία καθώς και στις συνομιλίες μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ηνωμένου Βασιλείου, αναφέρει το newmoney.

Στερλίνα

Το νόμισμα του Ηνωμένου Βασιλείου αντέδρασε έντονα και όχι θετικά την περασμένη εβδομάδα, τονίζοντας την χαοτική πολιτική στη χώρα, λίγες μόνον εβδομάδες πριν την προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου για το Brexit. Το Ανώτατο Δικαστήριο επεφύλαξε ένα σοβαρό χτύπημα στον πρωθυπουργό Τζόνσον, αποφασίζοντας ότι η αναστολή λειτουργίας του Κοινοβουλίου ήταν παράνομη. Ενώ η άμεση προοπτική για no deal Brexit έχει υποχωρήσει σημαντικά, υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι η αβεβαιότητα για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου κυριαρχεί. Ο δείκτης PMI της επιχειρηματικής δραστηριότητας επιβεβαιώνει αυτήν την τάση.

Ευρώ

Οι βασικοί δείκτες PMI της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Σεπτεμβρίου έδωσαν μια ζοφερή εικόνα. Η ύφεση στην παραγωγή επιταχύνθηκε και ενώ η παροχή υπηρεσιών συνεχίζουν την ανοδική τάση, οι αριθμοί συνδυαζόμενοι δεν δίνουν μια διόλου αισιόδοξη προοπτική.

Με την οικονομία να αναπτύσσεται με χαρακτηριστική συστολή και τον πληθωρισμό να απέχει από την ανοδική τάση που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ελπίζει να δει, τα μέτρα τόνωσης που ανακοινώθηκαν αυτόν τον μήνα φαίνονται τελείως δικαιολογημένα. Αναμένεται να πυκνώσουν οι φωνές που ζητούν δημοσιονομικά κίνητρα σε ευρωπαϊκές χώρες, με πρώτη την Γερμανία.

Δολάριο

Μπορεί το Κογκρέσο να προσανατολίζεται προς την μομφή για τον πρόεδρο Τραμπ, ωστόσο οι αγορές δείχνουν να αδιαφορούν για τις πολιτικές εξελίξεις. Προτιμούν να εστιάζουν στην ροή των ειδήσεων που έρχονται από την αμερικανική οικονομία. Με χαμηλές τιμές, τεράστιες δαπάνες στο έλλειμμα και σταθερή αγορά εργασίας, οι προσδοκίες για καθοδική πορεία απέβησαν ατελέσφορες. Περιμένουμε να δούμε περαιτέρω επιβεβαίωση αυτής της αισιόδοξης οπτικής στις εκθέσεις για την εργασία της ερχόμενης Παρασκευής, όπου αναμένουμε και περαιτέρω αύξηση στους μισθούς.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΓιατί την Τετάρτη θα ηχήσουν οι σειρήνες συναγερμού σε όλη την Ελλάδα
Next Article Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Τετάρτη

Related Posts

ΕΤΑΔ: Παράδοση του Κάμπινγκ Φαναρίου Κομοτηνής στο νέο μισθωτή

16 Ιουνίου, 2025

Γεύμα της Εθνικής Τράπεζας με αντιπροσωπεία του πανεπιστημίου του Yale

16 Ιουνίου, 2025

Νίκη Κεραμέως: 1.000 πρόσθετες θέσεις εργασίας για άτομα με αναπηρία σε δήμους

16 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.