Επ΄ αυτοφώρω σύλληψη εργοδότριας στη Δράμα την ώρα που... σήκωνε το Δώρο Χριστουγέννων εργαζομένου από το ΑΤΜ! 

0

Στα δίχτυα της Ασφάλειας Δράμας έπεσε ιδιοκτήτρια επιχείρησης, η οποία αφού κατέβαλε το Δώρο Χριστουγέννων σε εργαζόμενο, στη συνέχεια απαίτησε να πάρει πίσω το ποσό από τον τραπεζικό λογαριασμό του, στο ΑΤΜ τράπεζας!

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι της επιχείρησης σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Δράμας ενημέρωσαν την Ασφάλεια Δράμας ότι η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης εστίασης στην οποία εργάζονταν, αφού τους κατέβαλε το δώρο μέσω τραπέζης ώστε να φαίνεται νόμιμη, ζήτησε να γίνει ανάληψη και να επιστραφούν στα χέρια της τα χρήματα. Σύμφωνα με τις οδηγίες της Αστυνομίας τα χρήματα προσημειώθηκαν και όταν παραδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια τότε εκείνη και ο υπεύθυνος του καταστήματος συνελήφθησαν επ΄αυτοφώρω, έξω από το τραπεζικό υποκατάστημα και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι η μοναδική και οι καταγγελίες για παράνομες και καταχρηστικές συμπεριφορές των εργοδοτών, για τις οποίες ενημερώνονται τα συνδικάτα, φτάνουν πάντα στα χέρια της δικαιοσύνης.

Η ΓΣΕΕ, στην προσπάθειά της να βοηθήσει τους εργαζόμενους έχει θέσει στη διάθεσή τους το Κέντρο Ενημέρωσης Εργαζομένων  της Συνομοσπονδίας (ΚΕΠΕΑ), στο οποίο μπορούν να κάνουν τις καταγγελίες τους ώστε να αποτραπούν οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες και σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές να επιβληθούν οι σχετικές κυρώσεις. Οι περιπτώσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αποδεικνύουν ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι μόνοι τους και τα συνδικάτα επιβάλλεται και μπορούν να αποτρέψουν τέτοια φαινόμενα.

Share.

Comments are closed.