• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Οικονομία»Έρχεται το Gigabit Voucher για γρήγορες ταχύτητες
Οικονομία

Έρχεται το Gigabit Voucher για γρήγορες ταχύτητες

29 Μαΐου, 2024Updated:29 Μαΐου, 2024Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Στη θεσμοθέτηση του Gigabit Voucher ύψους 80 εκατ. ευρώ το οποίο θα πριμοδοτήσει την ευρυζωνική σύνδεση υπερυψηλών ταχυτήτων στα νοικοκυριά, αναφέρθηκε πρόσφατα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα είναι φυσικά πρόσωπα ή μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που εδρεύουν σε κτίρια που βρίσκονται σε περιοχές που καλύπτονται από δίκτυα υπερ-υψηλών ταχυτήτων και δεν διαθέτουν ευρυζωνική σύνδεση με ταχύτητα download μεγαλύτερη των 100 Mbps.

Οι δικαιούχοι και οι αιτήσεις

Κάθε δικαιούχος, αφού ταυτοποιηθεί με τους προσωπικούς κωδικούς taxisnet, θα εισέρχεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία θα είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) και την οποία αναπτύσσει, τηρεί και διαχειρίζεται η ΚτΠ Μ.Α.Ε. και μετά από σχετικό έλεγχο η τελευταία θα προχωρά στην έκδοση της επιταγής επ’ ονόματι του δικαιούχου.

Οι δικαιούχοι, μετά από την έκδοση της επιταγής, θα μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν προκειμένου να αποκτήσουν ευρυζωνική σύνδεση υπερ-υψηλής ταχύτητας επιλέγοντας μεταξύ των εγκεκριμένων προσφορών των παρόχων ηλεκτρονικών επικοινωνιών που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, στους οποίους θα περιλαμβάνονται σίγουρα οι τρεις εταιρείες, Cosmote, Nova, Vodafone, ενώ δεν αποκλείεται σε αυτούς να περιλαμβάνεται και η Inalan.

Το Gigabit Voucher θα έχει τη μορφή μηνιαίας επιδότησης και θα επιδοτεί το αρχικό κόστος σύνδεσης και τους λογαριασμούς για συνδέσεις υπερυψηλών ταχυτήτων. Οι ωφελούμενοι θα μπορούν να λάβουν την επιδότηση μόνο μία φορά, ωστόσο θα είναι δυνατή η μεταφορά της επιδοτούμενης σύνδεσης σε άλλη διεύθυνση, εφόσον πληρούνται οι ελάχιστες τεχνικές απαιτήσεις.

«Εάν θέλουμε να δώσουμε περισσότερες υπηρεσίες στους πολίτες, σε έναν κόσμο που διασυνδέεται πρέπει να δημιουργήσουμε και τις κατάλληλες υποδομές. Στη σταθερή τηλεφωνία η χώρα μας βρίσκεται πίσω στις ταχύτητες, ενώ στην κινητή τηλεφωνία τα πηγαίνουμε καλύτερα. Με στόχο να εναρμονιστούμε με το Μ.Ο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υλοποιούμε το Δράση Gigabit Voucher, με πόρους της τάξεως των 80 εκατ.ευρώ, εκ των οποίων τα 27 εκατ. ευρώ είναι από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα 53 εκατ. ευρώ από κρατικούς πόρους. Στόχος μας είναι η Ελλάδα να κάνει μαζί με το ψηφιακό άλμα και ένα άλμα ευρυζωνικότητας», σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Το κουπόνι συνδεσιμότητας περιλαμβάνεται στο νόμο «Λήψη μέτρων για την εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2022/2065 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19ης Οκτωβρίου 2022 σχετικά με την ενιαία αγορά ψηφιακών υπηρεσιών και την τροποποίηση της οδηγίας 2000/31/ΕΚ («Πράξη για τις ψηφιακές υπηρεσίες») και άλλες διατάξεις», του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Gigabit Voucher
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΟΠΑΠ: Στα 549,7 εκατ. τα καθαρά έσοδα προ εισφορών το α’ τρίμηνο - Στα 113,3 εκατ. τα καθαρά κέρδη
Next Article 3 προσλήψεις στο Δήμο Ηρακλείου

Related Posts

Σούπερ μάρκετ vs λαϊκή αγορά: Πού βρίσκονται οι καλύτερες τιμές σε φρούτα και λαχανικά

15 Ιουνίου, 2025

Μπορεί η Ευρώπη να ξεπεράσει την κρίση του υπερτουρισμού;

15 Ιουνίου, 2025

ΗΠΑ: Σημαντική ανάκαμψη στην καταναλωτική εμπιστοσύνη μετά το σοκ των δασμών Τραμπ

14 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.