• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Eurostat: Τελευταία η Ελλάδα στις διαθέσιμες θέσεις εργασίας (πίνακας)
Ειδήσεις

Eurostat: Τελευταία η Ελλάδα στις διαθέσιμες θέσεις εργασίας (πίνακας)

18 Σεπτεμβρίου, 2018Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Τα στοιχεία της Εurostat για το ποσοστό των κενών και άρα διαθέσιμων θέσεων εργασίαςστην Ελλάδα έρχονται να μας προσγειώσουν στην σκληρή πραγματικότητα και να δημιουργήσουν -αν μη τι άλλο- προβληματισμό ως προς το πόσο εφικτά είναι τα εξαιρετικά φιλόδοξα σχέδια που ακούσαμε από τον πρωθυπουργό για μείωση της ανεργίας και δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με την Eurostat, τελευταία μεταξύ των υπολοίπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις διαθέσιμες θέσεις απασχόλησης ήταν η Ελλάδα στο δεύτερο τρίμηνο 2018.

Βάσει των στοιχείων, στην Ελλάδα καταγράφεται το χαμηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση ποσοστό διαθέσιμων θέσεων εργασίας (0,7%) κατά το β’ τρίμηνο 2018. Παρόμοιο ήταν το ποσοστό για τη χώρα και το προηγούμενο τρίμηνο.

Έρευνα για την απασχόληση στην Ε.Ε.

Την ίδια στιγμή, το αντίστοιχο ποσοστό στο σύνολο της Ευρωζώνης εμφανίζεται τριπλάσιο (2,1%), στο β’ τρίμηνο 2018, παραμένοντας σταθερό σε σχέση με το α’ τρίμηνο 2018 και εμφανίζοντας αύξηση έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2017, οπότε ήταν 1,9%.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση (των «28»), το ποσοστό διαθέσιμων θέσεων εργασίας φτάνει το 2,2%, παραμένοντας επίσης σταθερό σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο 2018 και καταγράφοντας αύξηση σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2017, οπότε ήταν 2%.

Στον κλάδο υπηρεσιών τα περισσότερα «κενά»

Στην Ευρωζώνη, το ποσοστό των διαθέσιμων θέσεων εργασίας κατά το β’ τρίμηνο έφτασε το 1,9% σε βιομηχανία και κατασκευές, και το 2,4% στον κλάδο των υπηρεσιών.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 2,1% για τη βιομηχανία και τις κατασκευές, και 2,5% για τον κλάδο των υπηρεσιών.

Σε ποιες χώρες υπάρχουν δουλειές

Μεταξύ των κρατών-μελών με συγκρίσιμα στοιχεία, το μεγαλύτερο ποσοστό διαθέσιμων θέσεων απασχόλησης εμφανίζουν η Τσεχία (5,4%), το Βέλγιο (3,5%) η Ολλανδία (3,1%) και η Γερμανία (2,9%).

Στον αντίποδα, τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στην Ελλάδα (0,7%), καθώς και σε Βουλγαρία, Ισπανία και Πορτογαλία (0,9%).

Οι κενές θέσεις εργασίας στο δεύτερο τρίμηνο του 2018, συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017, αυξήθηκαν σε 20 κράτη-μέλη, παρέμειναν σταθερές σε Δανία, Ιρλανδία, Ελλάδα, Λιθουανία, Μάλτα, Πορτογαλία και Ρουμανία, και μειώθηκαν στην Εσθονία.

Η μεγαλύτερη ετήσια αύξησή τους καταγράφηκε στην Τσεχία (1,8%), στην Λετονία (0,8%), στην Κύπρο (0,6%), και σε Ουγγαρία, Ολλανδία και Φινλανδία (0,5%).

Eurostat
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΜιχάλης Μπακάκης στον ΟΠΑΠ: «Θα δώσουμε τα πάντα για να φύγουμε αήττητοι από το Άμστερνταμ»
Next Article Τι μπορείς να αγοράσεις σε διάφορες χώρες του κόσμου με ένα δολάριο

Related Posts

Συντάξεις Ιουνίου 2025: Πότε μπαίνουν τα χρήματα

17 Μαΐου, 2025

Νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας: Πότε τίθεται σε ισχύ και ποιες είναι οι βασικές αλλαγές που φέρνει για οδηγούς και πεζούς

17 Μαΐου, 2025

Taxisnet και υπηρεσίες ΑΑΔΕ, e-ΕΦΚΑ: Πότε θα τεθούν εκτός λειτουργίας, ποιες ώρες δεν θα λειτουργούν

17 Μαΐου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.