• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»FAZ: Τα δώρα του Αλέξη Τσίπρα και η υποψηφιότητα για Νόμπελ
Ειδήσεις

FAZ: Τα δώρα του Αλέξη Τσίπρα και η υποψηφιότητα για Νόμπελ

2 Ιανουαρίου, 2019Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

«1.350 ευρώ για πολλές ελληνικές οικογένειες» τιτλοφορεί η Frankfurter Allgemeine Zeitung άρθρο στις οικονομικές της σελίδες. Στον υπότιτλο αναφέρεται ότι «ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μοιράζει δώρα πριν από τις φετινές εκλογές. Όλα αυτά όμως έχουν ένα τίμημα».

Η εφημερίδα της Φρανκφούρτης παρατηρεί:

«Τα προεκλογικά δώρα θυμίζουν το κέρας της Αμαλθείας, το μυθολογικό σύμβολο της αφθονίας. Περίπου 1,4 εκατομμύρια οικογένειες έλαβαν τον Δεκέμβριο "κοινωνικό μέρισμα" μέχρι και 1.350 ευρώ. Σε 115 χιλιάδες συνταξιούχους του δημοσίου και των ενόπλων δυνάμεων χορηγήθηκαν πριν τα Χριστούγεννα συνολικά 223 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση για παλαιότερες περικοπές.

Επειδή η κυβέρνηση αναγκάστηκε να καταργήσει υπό την πίεση των δανειστών τον μειωμένο ΦΠΑ σε ορισμένα νησιά του Αιγαίου αποφάσισε στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος να χορηγήσει επίδομα καυσίμων μέσα στα επόμενα τρία χρόνια ύψους 570 εκατομμυρίων ευρώ. Εκτός αυτού περίπου 250.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, από αγρότες μέχρι δικηγόρους, οι εισφορές των οποίων στα ασφαλιστικά ταμεία αυξήθηκαν το 2016 κατά 27%, λαμβάνουν τώρα έκπτωση που αντιστοιχεί σε περίπου 30%. Ακόμα και ο μισητός ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί ενώ αυξάνεται και ο βασικός μισθός που βρίσκεται σήμερα στα 586 ευρώ μεικτά.

Το σημαντικότερο προεκλογικό δώρο είναι ωστόσο η ακύρωση των περικοπών στις συντάξειςπου αντιστοιχούν σε 2,06 δις ευρώ. Η κυβέρνηση έπεισε την Κομισιόν με το επιχείρημα ότι το καθαρά επιπλέον κόστος είναι μόλις 355 εκατομμύρια, μιας και όπως ισχυρίζεται, οι περικοπές θα οδηγούσαν σε αύξηση των κοινωνικών επιδομάτων.

Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση Τσίπρα δεν λαμβάνει θεμελιώδεις και μακροπρόθεσμες αποφάσεις. Καταβάλλονται άπαξ βοηθήματα σε ολοένα και περισσότερες ομάδες δικαιούχων που ορίζονται αυθαίρετα, όταν επιτυγχάνονται πλεονάσματα».

Σε άλλο άρθρο της η FAZ αναφέρεται στο ενδεχόμενο ο Αλέξης Τσίπρας να τιμηθεί με νόμπελ Ειρήνης. Με τίτλο «Τσίπρας, ο Νομπελίστας;», η γερμανική εφημερίδα σημειώνει:

«Αν όντως ο Ελληνας πρωθυπουργός είναι υποψήφιος για Νομπέλ για την επίλυση της διένεξης με την ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό τότε αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πόσο απρόβλεπτη είναι η πολιτική. Ο Τσίπρας, ο οποίος ξεκίνησε ως υποψήφιος για να απελευθερώσει την Ευρώπη από τον "Μερκελισμό" χωρίς να διστάσει να συνδέσει την καγκελάριο με τους Εθνικοσοσιαλιστές, δεν αποκλείεται να καταλήξει, χωρίς κούρεμα χρέους μεν, αλλά με Νόμπελ Ειρήνης και ως στενός εταίρος της Γερμανίδας καγκελαρίου».

Πηγή: Deutsche Welle

Τσίπρας
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΑυξάνεται η τιμή της πλαστικής σακούλας
Next Article Θέσεις μουσικών στο Ναύπλιο

Related Posts

Από τις startups στις βίλες: Πως δημιουργήθηκε σε χρόνο ρεκόρ η νέα γενιά AI δισεκατομμυριούχων

11 Αυγούστου, 2025

ΑΑΔΕ - Επιχείρηση «Κρουαζιέρα θα σε πάω»: Φοροδιαφυγή σε ημερόπλοια της Σαντορίνης

11 Αυγούστου, 2025

TELEKOM: Συμμετοχή στο IRIS2 για παροχή ασφαλούς συνδεσιμότητας και γρήγορου internet στην Ευρώπη

11 Αυγούστου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.