• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Πλανήτης»Γιατί η Ευρώπη πρέπει να μειώσει τον αριθμό των… αγελάδων
Πλανήτης

Γιατί η Ευρώπη πρέπει να μειώσει τον αριθμό των… αγελάδων

15 Ιουνίου, 2022Updated:15 Ιουνίου, 2022Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Τρόπους να βάλει «μαχαίρι» στις εκπομπές μεθανίου, ενός εκ των βασικών αερίων του θερμοκηπίου, αναζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία δεν βλέπει άλλη εναλλακτική, πέραν της μείωσης του ζωικού αποθέματος στην περιοχή. 

Σύμφωνα με έκθεση του CE Delft για το Changing Markets Foundation, η Ευρώπη θα δυσκολευτεί σημαντικά να τηρήσει τις δεσμεύσεις για την μείωση των εκπομπών μεθανίου κατά 30% έως το 2030. Μοναδική λύση είναι να πείσει το 10% των πολιτών να αλλάξει τη διατροφή του και να περιορίσει την κατανάλωση σε γαλακτοκομικά και κρέας κατά 34%.  

Η μείωση των εκπομπών του αγροτικού τομέα παραμένει, εν πολλοίς, θέμα ταμπού στην Ευρώπη, με τις κυβερνήσεις να εστιάζουν κυρίως στην περικοπή των διαρροών μεθανίου από την παραγωγή ορυκτών καυσίμων. Όμως, η εκτροφή ζώων, ιδίως αγελάδων, έχει πολύ υψηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αντανακλώντας το 50% των συνολικών εκπομπών του κλάδου.  

«Τα αγροτικά αποτελούν την αχίλλειο πτέρνα της ευρωπαϊκής στρατηγικής για το μεθάνιο» τονίζει η Nusa Urbancic, επικεφαλής της εκστρατείας Changing Markets. «Οι εκπομπές μεθανίου από τις ευρωπαϊκές φάρμες ισούνται με τις συνολικές εκπομπές 50 εργοστασίων ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα. Κι όμως, οι πολιτικές, οι οποίες θα μπορούσαν να ενθαρρύνουν τη μετάβαση προς υγιέστερες διατροφικές συνήθειες με λιγότερο κρέας και γαλακτοκομικά, απουσιάζουν πλήρως από τα σχέδια της Ε.Ε.».  

Σύμφωνα με το τρέχον σενάριο, οι εκπομπές από το ζωικό απόθεμα της Ευρώπης θα υποχωρήσουν κατά λιγότερο από 4% έως το 2030. Όμως, μια μετατόπιση της διατροφή μας, θα μπορούσε να οδηγήσει σε «μαχαίρι» κατά 30% έως 38%.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεθάνιο είναι το δεύτερο πιο διαδεδομένο αέριο του θερμοκηπίου, μετά το διοξείδιο του άνθρακα (CO2). ΗΠΑ και Ε.Ε. έχουν συμφωνήσει να περικόψουν τις εκπομπές κατά 30% έως το 2030, ενώ τον ίδιο στόχο έχουν θέσει ακόμη 100 χώρες, ανάμεσα στις οποίες και η Νέα Ζηλανδία.  

Το 2019, οι ποσότητες μεθανίου στην ατμόσφαιρα έφθασαν σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς ανήλθαν σε 2,5 φορές περισσότερες σε σχέση με τα επίπεδα της προ-βιομηχανικής περιόδου.  Κι αυτό είναι κάτι που προβληματίζει τους επιστήμονες, δεδομένου ότι το μεθάνιο αποτελεί ένα σαφώς πιο ισχυρό αέριο σε σχέση με το διοξείδιο του άνθρακα, καθώς η ισχύς του είναι έως και 84 μεγαλύτερη. Ωστόσο, η ποσότητα του στην ατμόσφαιρα είναι υποπολλαπλάσια σε σχέση με το CO2. 

αγελάδες επιλογές Ευρώπη
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,5 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα
Next Article 1.639 θέσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, έως τις 26 Ιουνίου

Related Posts

Πώς οι πολιτικές του Τραμπ επηρεάζουν τα επαγγελματικά ταξίδια

15 Ιουνίου, 2025

Pimco: Συμβουλές στους επενδυτές για τη νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων

15 Ιουνίου, 2025

Τεχνητή Νοημοσύνη και εργασία: Πώς αλλάζουν οι δεξιότητες που ζητούνται σήμερα

15 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.