Η επανεμφάνιση Τσίπρα με την "Ιθάκη" και τις δικές του απίθανες εκδοχές για την περίοδο 2015-2019 αποτελεί κομβικό σημείο για την πολιτική σκηνή της χώρας.

Όσοι παραβρέθηκαν χθες στο "Παλλάς" για να ακούσουν τις... αμπελο-φιλοσοφικές μπούρδες του, δεν χρειάζεται να κοπιάσουν πολλοί για να καταλάβουν ότι πρόκειται για θεατρική εκδοχή του... Μάρκου Σεφερλή, ο οποίος έχει αφήσει το δικό του στίγμα με τις ερμηνείες και τις (μετ)αμφιέσεις του! Η παρουσία των ίδιων "υλικών" στη χθεσινή παράσταση αποτελεί "βούτυρο στο ψωμί" του Μητσοτάκη, καθώς "με έναν σμπάρο θα πιάσει δυο τρυγόνια". Κι αυτό γιατί, από τη μία πλευρά, η επιστροφή Τσίπρα στα πολιτικά πράγματα θα αποτελέσει ισχυρότερο συμπλήρωμα από αυτό της... βιταμίνης Β12 για την ενίσχυση της μνήμης! Μας θυμίζει ό,τι πιο αποκρουστικό έζησαν οι Έλληνες το 2015 σε επίπεδο αποτελεσματικότητας, νοοτροπιών και συμπεριφορών. Ήταν όλοι εκεί οι παλαιοί σύντροφοι που λίγο έλειψε να ρίξουν τη χώρα στα βράχια. Να το ένα... τρυγόνι!
Από την άλλη πλευρά, το δεύτερο... τρυγόνι που θα πιάσει ο Μητσοτάκης αφορά το ΠΑΣΟΚ, αλλά μέσω... Τσίπρα. Η ίδρυση ενός νέου κόμματος από τον πλέον αποτυχημένο και τυχοδιώκτη πολιτικό της Μεταπολίτευσης θα προκαλέσει ντόμινο. Ήδη, ο... αδιόρθωτος και (με απεριόριστη άγνοια εθνικού κινδύνου) Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, φανατισμένος από τον πατέρα του κατά του... Μητσοτακέικου, ζητάει από τον Ανδρουλάκη να τοποθετηθεί τώρα υπέρ της συγκρότησης ενός μετώπου "προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων" για "να φύγει ο Μητσοτάκης".
Ο Πρωθυπουργός έχοντας του χεριού του τον Τσίπρα, θα περιμένει στη γωνία τον Ανδρουλάκη για να δει πώς θα αντιδράσει απέναντι στην πίεση από το "αριστερό ΠΑΣΟΚ" του Δούκα, το οποίο, έχει βάλει ως στόχο την πολιτική αυτοκτονία της παράταξης. Ευτυχώς, υπάρχουν η Διαμαντοπούλου και ο Γερουλάνος, οι οποίοι μπορούν να τραβήξουν τα "γράδα" της οξύτητας μέσα στο -κατά τύχη- κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αν δεν το πράξουν τότε κακό δικό τους και κακό όλων μέσα στο ΠΑΣΟΚ...
Τι (πρέπει να) εύχεται ο Μητσοτάκης για τον Τσίπρα
Ενδεχόμενη συμμετοχή του Τσίπρα στις εκλογές του 2027 θα αποτελέσει "θείο δώρο" για τον Μητσοτάκη, καθώς ο ανταγωνισμός του με τον Ανδρουλάκη για το ποιος... δεν θέλει περισσότερο τον σημερινό Πρωθυπουργό, θα προσλάβει τον χαρακτήρα βεντέτας.
Η ιστορία έχει διδάξει ότι οι "εμφύλιοι" στην Αριστερά είναι οι πιο "αιματηροί" και τώρα υπάρχουν οι... προϋποθέσεις για να επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο. Το... μαλλιοτράβηγμα θα πάει "σύννεφο" και έτσι οι κεντρώοι και αναποφάσιστοι ψηφοφόροι θα το βάλουν στα... πόδια, βλέποντας ένα κεντροαριστερό... τσίρκο το οποίο θα αλληλοσπαράσσεται για να αποδείξει στο εκλογικό σώμα ποιος θα το... σώσει!
Σε κάθε περίπτωση, με βάση τις ενδείξεις που ήδη υπάρχουν, ο Μητσοτάκης πρέπει να ανοίξει... σαμπάνιες, όταν ο Τσίπρας θα ανακοινώσει την ίδρυση κόμματος και πρέπει να κάνει... τρικούβερτο γλέντι αν το ΠΑΣΟΚ βγει τρίτο κόμμα στις εκλογές της άνοιξης του 2027, καθώς θα είναι πιο εύκολο να το "απορροφήσει" για τη συγκρότηση συγκυβέρνησης. Ας κρατήσουμε βέβαια και τη χθεσινή εμφατική αναφορά του Μητσοτάκη μέσω του βήματος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, ο οποίος υπέβαλε το -ρητορικό- ερώτημα "ποιος θα εμπιστευτεί και πάλι τον καπετάνιο που έριξε το πλοίο στα βράχια, ρίχνοντας την ευθύνη στο πλήρωμα;"
Της... Χαριλάου Τρικούπη!
Ο Ανδρουλάκης, πιθανότατα πρέπει να έχει πάρει... μυρωδιά (δεν παίρνουμε και όρκο, βέβαια...), ότι η μοναδική ευκαιρία του για να ξαναφέρει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία είναι μέσα από μια μετεκλογική σύμπραξη με τη Νέα Δημοκρατία.
Εφόσον ο σημερινός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ διανοηθεί να κάνει σύμπραξη με τον Τσίπρα, τότε αυτό θα αποτελέσει και την... καταδίκη του, καθώς θα βρεθεί στο... καναβάτσο με τον "άχαστο" και τον Μητσοτάκη να τον κοιτάζουν από πάνω και να... γελάνε! Άλλωστε, χθες ο Τσίπρας είπε ξεκάθαρα ότι τα κόμματα του προοδευτικού χώρου έχουν κλείσει τον κύκλο τους, ρίχνοντας χοντρή "χυλόπιτα" στον Ανδρουλάκη! Βέβαια, το να θεωρεί ο Τσίπρας τον εαυτό του ως το νέο, είναι σαν να πιστεύει μια 70άρα ότι μπορεί να αρχίσει το... μπαλέτο!!!
Από την άλλη πλευρά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στις εκλογές του 2023, τα αποτελέσματα κατέταξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στη θεσμική θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όχι το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ προέκυψε κατά... τύχη στην πορεία, μετά τη διάσπαση που προκάλεσε η παραίτηση Τσίπρα από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κόσμος θυμάται ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν τρίτο κόμμα τον Ιούνιο του 2023 και αυτό δύσκολα μάλλον θα αλλάξει αν δεν αλλάξουν τακτική στη Χαριλάου Τρικούπη, στην τελική ευθεία προς τις εκλογές της άνοιξης του 2027.
Το κεντροαριστερό "τσίρκο" και το "ταξίδι" στην... Ιθάκη με... δραμαμίνες!
Οι διεργασίες στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς δεν αγγίζουν τη Νέα Δημοκρατία, η οποία, όμως, πρέπει να δώσει μάχη για να προσελκύσει και πάλι παλαιούς ψηφοφόρους, οι οποίοι μετακινήθηκαν πιο δεξιά.
Το... μαλλιοτράβηγμα στον... άξονα Τσίπρας-ΠΑΣΟΚ-Νέα Αριστερά, με φόντο τη... Ζωή, τον Βαρουφάκη και τον Κασσελάκη, θα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα, η οποία αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη συνέχιση του ελληνικού success srtory. Στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψιν ότι την επόμενη μέρα των εκλογών του 2027, ο διεθνής παράγοντας δεν θα μείνει... αμέτοχος ως προς τις διεργασίες που θα χρειαστεί να λάβουν χώρα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να παραδοθεί στους αμετανόητους και κυνικούς "εισβολείς" του 2015, ούτε σε μια... παιδική χαρά, με Τσίπρες, Ανδρουλάκηδες και... λοιπούς συντρόφους στην... πίστα!
Η| ολική επαναφορά της Ελλάδας στο διεθνές γίγνεσθαι φέρει τη σφραγίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη και αυτό δεν μπορεί να το αντιπαλέψει κανένας Τσίπρας και κανένας Ανδρουλάκης. Επιπλέον, είναι αδύνατο να αφεθεί η χώρα στην τύχη της και στα χέρια άχρηστων και τυχοδιωκτών, οι οποίοι θα μας ξαναβάλουν σε περιπέτειες. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να ευχηθούμε... καλό ταξίδι σε όσους έχουν βγάλει... εισιτήριο για την... Ιθάκη ή όσους... σκέφτονται να την... επισκεφθούν. Καλού κακού ας έχουν μαζί τους... δραμαμίνες για να αντιμετωπίσουν τη ναυτία και τις ζαλάδες κατά τον... πλου!

