• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Οικονομία»H αντιπολίτευση ζητά εξηγήσεις για το ταξίδι Παππά στη Βενεζουέλα
Οικονομία

H αντιπολίτευση ζητά εξηγήσεις για το ταξίδι Παππά στη Βενεζουέλα

3 Απριλίου, 2017Δεν υπάρχουν Σχόλια4 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Εξηγήσεις για τις αποκαλύψεις σχετικά με το μυστικό ταξίδι του Νίκου Παππά στην Βενεζουέλα το καλοκαίρι του 2013 μαζί με τον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου με το ιδιωτικό αεροπλάνο τοπικού επιχειρηματία, ζητά σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Η υπόθεση φτάνει και στη Βουλή με ερώτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου προς τον πρωθυπουργό στην οποία ευθέως κάνει λόγο για επιρροή στις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ από αυτές τις επαφές ενώ η Νέα Δημοκρατία κάλεσε τον κ. Παππά να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα.

ΝΔ: Tι συνδέει τον κ. Παππά με το δικηγόρο των offshore;

Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, προκάλεσαν την αντίδραση της ΝΔ η οποία σε ανακοίνωσή της κάλεσε τον κ. Παππά να δώσει πειστικές απαντήσεις για το μυστικό ταξίδι στη Βενεζουέλα και έθεσε σειρά ερωτημάτων τόσο για το κόστος του ταξιδιού και ποιος το πλήρωσε όσο και για τους λόγους της συνάντησης με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία που βρίσκεται στη μαύρη λίστα των αμερικανικών αρχών. Όπως τονίζει η ΝΔ οι Παππάς και Αρτεμίου δεν βρέθηκαν στο Καράκας για ... ζαρζαβατικά.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας:

«Μετά τις σημερινές, νέες αποκαλύψεις της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής" ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να σιωπά άλλο για το σκοπό του κρυφού ταξιδιού του κ. Παππά με το δικηγόρο των offshore και των Panama Papers κ. Αρτεμίου, στη Βενεζουέλα, το καλοκαίρι του 2013.

Είναι πλέον βέβαιο ότι οι κ. Παππάς και Αρτεμίου δεν βρέθηκαν στο Καράκας για ... ζαρζαβατικά.

Κάτι που υποστήριξε αρχικά ο αποτυχημένος υπουργός - καναλάρχης των βοσκοτοπίων της Ιθάκης κ. Παππάς.

Αποκαλύπτεται ότι ο κ. Παππάς είχε σειρά συναντήσεων με διαφόρους εκπροσώπους του καθεστώτος, τις οποίες επιχείρησε για δικούς του λόγους να κρατήσει κρυφές.
Μάταια, όμως, καθώς ο φωτογραφικός φακός είναι αδιαμφισβήτητος μάρτυρας.

Ο κ. Αρτεμίου, που αν και μπαινόβγαινε στο Μέγαρο Μαξίμου, έκαναν πως δεν τον γνώριζαν, όχι μόνο ταξίδεψε παρέα με τον κ. Παππά στο Καράκας εν γνώσει του κ. Τσίπρα, αλλά τον συνόδεψε σε εξωτικό προορισμό της Καραϊβικής.

Με το ιδιωτικό αεροσκάφος μάλιστα επιχειρηματία, που σύμφωνα με το δημοσίευμα, εμπλέκεται σε πολύ σκοτεινές υποθέσεις και έχει προνομιακές σχέσεις με το καθεστώς Μαδούρο.
Ήρθε η ώρα να αντιληφθεί η παρέα του Μαξίμου, που δείχνει μεγάλη αδυναμία στα ιδιωτικά και κυβερνητικά αεροσκάφη, και για μήνες σιωπά, ότι η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να ρωτά μέχρι να πάρει όλες τις απαντήσεις.

Και να μάθει ο ελληνικός λαός τι ακριβώς έκανε στη Βενεζουέλα ο διευθυντής τότε του γραφείου του κ. Τσίπρα, κ. Παππάς.

Οι Έλληνες πρέπει να μάθουν:

- Ποιος πλήρωσε το ταξίδι του κ. Παππά;
- Γνώριζαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τους σκοπούς του ταξιδιού του κ. Παππά στη Βενεζουέλα;
- Συναντήθηκε ο κ. Παππάς με τον εν λόγω επιχειρηματία;
- Φιλοξενήθηκε και για ποιο λόγο στο πολυτελές ξενοδοχείο του στο οποίο μετέβη με το ιδιωτικό του αεροσκάφος;
- Συναντήθηκε ξανά ο κ. Παππάς με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία και μάλιστα στο Μέγαρο Μαξίμου; Αν ναι, πότε και γιατί;
- Tι συνδέει τον κ. Παππά με το δικηγόρο των offshore κ. Αρτεμίου και το μεγαλοεπιχειρηματία που βρίσκεται στη μαύρη λίστα των αμερικανικών αρχών;»
Υ.Γ. Όσο και να κρύβονται η αλήθεια θα μαθευτεί. Αυτά για αρχή...

Ερώτηση στη Βουλή από τον Ευάγγελο Βενιζέλο

Στη Βουλή φέρνει στο μεταξύ τις αποκαλύψεις για τον κ. Παππά ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος αφήνοντας να εννοηθεί πως αυτές οι μυστικές επαφές του ΣΥΡΙΖΑ με επιχειρηματικούς κύκλους της Βενεζουέλας, ενδέχεται να έχουν ασκήσει επιρροή στις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης,

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του γραφείου του κ. Βενιζέλου αναφέρεται:

"Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό για το σημερινό ρεπορτάζ του Ιάσονα Πιπίνη (Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής) που τεκμηριώνει την ύπαρξη προωθημένων μυστικών επαφών του ΣΥΡΙΖΑ με επιχειρηματικούς κύκλους της Βενεζουέλας και την επιρροή που ενδέχεται να έχουν ασκήσει αυτές στις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, καταθέτει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Με την ερώτηση ερωτάται καταρχάς ο κ. Τσίπρας για το αν επιβεβαιώνει ή διαψεύδει τα στοιχεία του δημοσιεύματος και για την τυχόν συνέχεια των επαφών αυτών μετά τον Ιανουάριο του 2015".

Ποτάμι: Ο κ. Παππάς πρέπει να δώσει εξηγήσεις

Για παλιά και αναπάντητα ερωτήματα «για το μυστικό ταξίδι του Νίκου Παππά με τον Mr offshore, κ. Αρτεμίου, στην Βενεζουέλα» κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή του, το Ποτάμι.

«Οι νέες αποκαλύψεις του Ελεύθερου Τύπου για πτήσεις με ιδιωτικό αεροσκάφος και φιλοξενία στην Καραϊβική από επιχειρηματία του καθεστώτος Μαδούρο, επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την θέση του υπουργού των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

«Ο κ. Παππάς πρέπει να δώσει εξηγήσεις. Και μετά ας κάνει όσες επιθέσεις θέλει στο παλιό σύστημα. Η μέθοδος "δείχνω τους άλλους" όταν πρέπει "να απολογηθώ ο ίδιος" είναι ξεπερασμένη και παλαιοκομματική», καταλήγει.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΈρευνα: Με €40 λιγότερα το μήνα για τις βασικές ανάγκες οι Έλληνες
Next Article Λύση την ύστατη στιγμή

Related Posts

Έρευνα: Ένας στους δύο εργαζόμενους αναζητά νέα θέση εργασίας

4 Ιουλίου, 2025

Ράλι τιμών για ακίνητα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Στην κορυφή Νότια Προάστια και Κυκλάδες το β’ τρίμηνο

4 Ιουλίου, 2025

Ποιοι θα δουν αύξηση στο επίδομα αδείας φέτος

4 Ιουλίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.