«Handelsblatt»: «Έτσι θέλει να ανανεώσει την Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης»

0

«Ο πολιτικός αντίπαλος του Αλέξη Τσίπρα Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να ανανεώσει την Ελλάδα», σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt».

«Ο ηγέτης της συντηρητικής φιλελεύθερης αντιπολίτευσης στην Ελλάδα θεωρείται φαβορί για τις βουλευτικές εκλογές.

Αναλαμβάνοντας την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να ενισχύσει την οικονομία με μεταρρυθμίσεις και φορολογικές περικοπές», όπως επισημαίνει το δημοσίευμα.

Σε συνέντευξή του στον Γερμανό δημοσιογράφο, Γκερντ Χέλερ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξηγεί τους τρόπους με τους οποίους θα φέρει τον αέρα της ανανέωσης στην πατρίδα του.

Το άρθρο επισημαίνει επίσης ότι ο ηγέτης της ΝΔ έχει πολλές πιθανότητες να γίνει ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδος.

«Στην Αθήνα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το γραφείο του, στον τρίτο όροφο στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ), σ' ένα απλό κτίριο στην οδό Πειραιώς...».

«Αλλά ο ηγέτης του συντηρητικού -φιλελεύθερου κόμματος της αντιπολίτευσης έχει καλές προοπτικές να μετακομίσει στο Μέγαρο Μαξίμου σε τέσσερις εβδομάδες, στην οδό Ηρώδου Αττικού, εκεί όπου από τις αρχές του 1980 ήταν η επίσημη κατοικία των Ελλήνων Πρωθυπουργών. Όπως και του Αλέξη Τσίπρα», αναφέρει το δημοσίευμα και προσθέτει: «Αλλά αν οι δημοσκόποι έχουν δίκιο, σύντομα πρέπει να πακετάρει τα πράγματά του. Στις 7 Ιουλίου, οι Έλληνες θα ψηφίσουν για νέα βουλή. Στις δημοσκοπήσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το κόμμα του, τη ΝΔ, έχει σαφές προβάδισμα έναντι του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σίγουρος για τη νίκη.

«Θέλω να σχηματίσω μια ισχυρή, σταθερή κυβέρνηση, η οποία να εφαρμόσει μια διαφορετική οικονομική πολιτική», επισημαίνει ο εν αναμονή αρχηγός της ελληνικής κυβέρνησης, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Handelsblatt».

«Με χαμηλούς φόρους, ταχύτερες μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονισμό του κράτους, θα προσελκύσουμε επενδύσεις και θα επιτύχουμε πολύ υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από την σημερινή κυβέρνηση», προσθέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πίσω από το γραφείο του Μητσοτάκη είναι κρεμασμένη στον τοίχο μία αφηρημένη ελαιογραφία του Έλληνα καλλιτέχνη Γιάννη Αδαμάκου. Ο πίνακας είναι σε αποχρώσεις του μπλε. Το μπλε είναι το χρώμα του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Μητσοτάκης θέλει να πάρει τον πίνακα στο Μέγαρο Μαξίμου αν κερδίσει στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν σε τέσσερις εβδομάδες», γράφει η γερμανική εφημερίδα.

«Στις ευρωεκλογές οι Συντηρητικοί είχαν σαφές προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ περνώντας μπροστά με 9,3%. Και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, η ΝΔ κέρδισε σε 35 από τις 48 μεγαλύτερες πόλεις και τώρα ελέγχει δώδεκα από τα 13 περιφέρειες...

Μετά την πανωλεθρία που υπέστη, ο Τσίπρας προσπαθεί να πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα προκηρύσσοντας νέες εκλογές στις 7 Ιουλίου (ήταν προγραμματισμένες για τον Οκτώβριο) - με την ελπίδα να σταματήσει η διάβρωση», σχολιάζει το γερμανικό δημοσίευμα.

Για την εφημερίδα Handelsblatt, οι επενδυτές βασίζονται σε αλλαγή εξουσίας. «Οι πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές προκάλεσαν έκαναν μεγάλη ανακούφιση στους επιχειρηματικούς κύκλους. Η χώρα που βρίσκεται σε μαρασμό, θα βρίσκεται επί ένα μήνα σε προεκλογική περίοδο», προσθέτει.

«Κι ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να κινητοποιήσει τους ψηφοφόρους με εκλογικά δώρα, όπως φορολογικές περικοπές και αυξήσεις των συντάξεων, και την τελευταία στιγμή με προσοδοφόρες θέσεις εργασίας στο δημόσιο τομέα, οι επενδυτές βασίζονται σε μια αλλαγή εξουσίας», σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα.

«Οι αγορές επιβραβεύουν την επερχόμενη αλλαγή κυβέρνησης» δηλώνει με ικανοποίηση ο Μητσοτάκης. Πίσω από το γραφείο του, έχει πολλές οικογενειακές φωτογραφίες, συμπεριλαμβανομένων της συζύγου του, Μαρέβα Γκραμπόβσκι και των τριών παιδιών τους. Μία από τις φωτογραφίες απεικονίζει τον πατέρα του Κωνσταντίνο. Ο Μητσοτάκης προέρχεται από την παλαιότερη ελληνική πολιτική δυναστεία».

Share.

Comments are closed.