• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Handelsblatt: Προσπάθεια να αμαυρωθεί η εικόνα πολιτικών αντιπάλων;
Ειδήσεις

Handelsblatt: Προσπάθεια να αμαυρωθεί η εικόνα πολιτικών αντιπάλων;

7 Φεβρουαρίου, 2018Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

H Handelsblatt η οικονομική εφημερίδα του Ντύσελντορφ σχολιάζει ότι «μέχρι σήμερα η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει εκπληρώσει την υπόσχεση να πατάξει τη διαφθορά. Το σκάνδαλο που αφορά αξιωματούχους που φέρονται να δωροδοκήθηκαν από τη Novartis είναι ο άσσος στο μανίκι της κυβέρνησης».

Η Handelsblatt διερωτάται: «Το μεγαλύτερο σκάνδαλο μιζών όλων των εποχών; Ή μια προσπάθεια να αμαυρωθεί η εικόνα πολιτικών αντιπάλων; Πάνω από έναν χρόνο ερευνούν οι ελληνικές εισαγγελικές αρχές σε σχέση με τις φερόμενες πρακτικές δωροδοκίας του ελβετικού φαρμακευτικού ομίλου Novartis. Τώρα η υπόθεση καθίσταται πολιτικό ζήτημα. Τουλάχιστον οκτώ πρώην υπουργοί και δύο πρώην πρωθυπουργοί φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο. Ο θιγόμενοι διαψεύδουν τις κατηγορίες μετ' επιτάσεως», αναφέρει το δημοσίευμα, επισημαίνοντας ότι το ελληνικό κοινοβούλιο καλείται να αποφασίσει για άρση της ασυλίας των πολιτικών που περιλαμβάνονται στη δικογραφία. «Αυτοί θα μπορούσαν στη συνέχεια να προσαχθούν ως κατηγορούμενοι σε ειδικό δικαστήριο», σημειώνει το δημοσίευμα, σύμφωνα με το protothema.

Ξανά στο στόχαστρο ο Γιάννης Στουρνάρας
Η εφημερίδα παραθέτει τις βαρύτατες κατηγορίες εναντίον της Novartis και το υπέρογκο κόστος που είχαν για το ελληνικό δημόσιο οι παράνομες σύμφωνα με τη δικογραφία πρακτικές της εταιρείας. Ο ελβετικός όμιλος τοποθετείται μέσω της Handelsblatt, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι συνεργάζεται με τις εγχώριες και αλλοδαπές αρχές και επισημαίνοντας ότι «ούτε η Novartis ούτε κάποιος από τους σημερινούς υπαλλήλους της έχει κατηγορηθεί σε σχέση με την υπόθεση».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η πλειοψηφία των κατηγορούμενων για την υπόθεση πολιτικών ανήκει στη Νέα Δημοκρατία, η οποία κατηγορεί την κυβέρνηση για χειραγώγηση της δικαιοσύνης στο πλαίσιο μιας πολιτικής εκστρατείας συκοφάντησης. Η Handelsblatt αναφέρει ότι στο στόχαστρο των ερευνών βρίσκονται μεταξύ άλλων οι πρώην πρωθυπουργοί Παναγιώτης Πικραμμένος και Αντώνης Σαμαράς, καθώς και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. «Αυτό προσδίδει στην υπόθεση πρόσθετη πολιτική βαρύτητα, δεδομένου ότι ο Γ. Στουρνάρας (…) είναι σήμερα Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Εξαιτίας της κριτικής του για τον αργό ρυθμό εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων ο Στουρνάρας αποτελεί διαρκή στόχο προσωπικών επιθέσεων από κυβερνητικούς κύκλους», επισημαίνει η εφημερίδα.

Η Handelsblatt υπενθυμίζει ότι το σκάνδαλο της Novartis είναι γνωστό ήδη από τις αρχές του 2017, με τις εισαγγελικές αρχές να πραγματοποιούν έρευνες στα γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα. Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα, «δεν είναι η πρώτη φορά που ο φαρμακευτικός όμιλος βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία ότι ανεβάζει τις πωλήσεις των φαρμάκων του με αθέμιτα μέσα». Η εταιρεία κατέβαλε 390 εκατομ. δολάρια για υπόθεση αθέμιτης προώθησης σκευασμάτων της από φαρμακεία στις ΗΠΑ μεταξύ 2007 και 2012.

Handelsblatt Novartis
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΤα... βρήκαν Μέρκελ - Σουλτς
Next Article Νέες μειώσεις στις συντάξεις χηρείας

Related Posts

Ψηφιακές αναλήψεις χωρίς κάρτα: Πώς θα αλλάξει η εμπειρία των ΑΤΜ

3 Ιουνίου, 2025

Πολυτελή brands σε κρίση – Ποιες εταιρείες αντέχουν στην παγκόσμια αβεβαιότητα

2 Ιουνίου, 2025

Χρυσός: Στα ύψη η ζήτηση για αποθήκευση του πολύτιμου μετάλλου

2 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.