• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Handelsblatt: Υπό πίεση ο Τσίπρας, έχει πολλή δουλειά ακόμη
Ειδήσεις

Handelsblatt: Υπό πίεση ο Τσίπρας, έχει πολλή δουλειά ακόμη

20 Δεκεμβρίου, 2017Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Αναλυτικό άρθρο για τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει η ελληνική κυβέρνηση τη νέα χρονιά δημοσιεύει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt: «Για την Ελλάδα το 2018 θα είναι μια χρονιά που θα κρίνει το μέλλον της. Τον Αύγουστο η χώρα θα πρέπει να απεγκλωβιστεί από τη δανειακή βοήθεια και να αναχρηματοδοτηθεί από τις αγορές. Πιο γρήγορα και με λιγότερα εμπόδια απ' ό,τι αναμενόταν η Αθήνα ολοκλήρωσε στις αρχές Δεκεμβρίου την τρίτη αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος προσαρμογής. Ωστόσο μετά την αξιολόγηση είναι πριν από την αξιολόγηση: τη νέα χρονιά αναμένεται η τέταρτη και τελευταία, αναφέρει το protothema.

Προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα εντός του χρονοδιαγράμματος θα πρέπει η κυβέρνηση μέχρι τα μέσα του 2018 να υλοποιήσει 82 προαπαιτούμενα. Εάν υπολογίσει κανείς και τα ‘χρωστούμενα μαθήματα' της τρίτης αξιολόγησης τότε τα μέτρα είναι πάνω από 100. Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου ο Τσίπρας θέλει να περάσει ένα πρώτο πακέτο μεταρρυθμίσεων από τη βουλή. Μετά οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ θα μπορούσαν να εγκρίνουν στην πρώτη τους συνάντηση στις 22 Ιανουαρίου την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων, ύψους 5,5 δις €. Οι μεταρρυθμίσεις που απομένουν να γίνουν θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Ιουνίου ώστε η Ελλάδα να βγει από το πρόγραμμα στις 20 Αυγούστου. Ο πρωθυπουργός βρίσκεται υπό πίεση. Οι πιστωτές επιμένουν σε μια γρήγορη υλοποίηση. Όχι μόνο για τον Τσίπρα αλλά και για τους δανειστές θα ήταν μια πολιτική καταστροφή εάν η Αθήνα δεν μπορέσει αναχρηματοδοτηθεί από τις αγορές».

Στη συνέχεια ο ανταποκριτής της Handelsblatt από την Αθήνα αναφέρεται αναλυτικά στις φορολογικές αυξήσεις που περιμένουν τους Έλληνες τη νέα χρονιά και επισημαίνει: «Ακόμη και τους τουρίστες θέλει να μαδήσει ο Τσίπρας: τη νέα χρονιά θα πρέπει να πληρώνουν φόρο διαμονής μέχρι και τέσσερα ευρώ ανά διανυκτέρευση. Αυτό ενδέχεται να μην έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα: έρευνα της εταιρείας Grant Thornton για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος εκτιμά ότι ο νέος φόρος θα επιφέρει μείωση του τζίρου ύψους 340 εκατ. ευρώ και απώλεια σχεδόν 6.200 θέσεων εργασίας στον τουριστικό κλάδο».

Τσίπρας
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleWSJ: Ελαιόλαδο, ο πράσινος χρυσός της Ελλάδας που παραμένει ανεκμετάλλευτος
Next Article Μειώσεις λογαριασμών ρεύματος για όσους υπερβαίνουν τα κλιμάκια κατανάλωσης

Related Posts

Σύμβουλος καριέρας: Γιατί η επιμονή στην τέλεια επιλογή οδηγεί σε χειρότερα αποτελέσματα

16 Ιουνίου, 2025

Ταϊβάν: Γιατί βάζει στη «μαύρη λίστα» τις κινεζικές Huawei και SMIC

16 Ιουνίου, 2025

ΕΤΑΔ: Παράδοση του Κάμπινγκ Φαναρίου Κομοτηνής στο νέο μισθωτή

16 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.