• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Οικονομία»Handelsblatt: Όργιο ρευματοκλοπής στην Ελλάδα
Οικονομία

Handelsblatt: Όργιο ρευματοκλοπής στην Ελλάδα

24 Οκτωβρίου, 2017Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Στα αυξημένα κρούσματα κλοπής ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα αναφέρεται εκτενής ανταπόκριση της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt. Με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας του Ντύσελντορφ παρατηρεί ότι «η κλοπή ρεύματος βρίσκεται σε έξαρση στην Ελλάδα», επισημαίνοντας ότι «η ΔΕΗ μάχεται ενάντια στις κακοπληρωμές των ταλαιπωρημένων από την κρίση πελατών της. 2,5 δις ευρώ απλήρωτων λογαριασμών και ολοένα περισσότεροι Έλληνες αντλούν παράνομα ρεύμα από το δίκτυο», αναφέρει το newmoney.

Όπως σχολιάζει καυστικά η Handelsblatt, «δεν πληρώθηκε ο λογαριασμός, κόπηκε το ρεύμα; Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σβήσουν τα φώτα. Τουλάχιστον όχι στην Ελλάδα». Το δημοσίευμα παραθέτει στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ, του φορέα που διαχειρίζεται τη διανομή ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα οποία καταγράφηκαν πέρσι 11.528 περιπτώσεις κλοπής ρεύματος. «Σχεδόν διπλάσιες από ό,τι το 2014», υπογραμμίζει η γερμανική εφημερίδα, σημειώνοντας ότι οι εκτιμήσεις για κλοπή 1,52 εκατομμυρίων κιλοβατωρών πέρσι αντιστοιχούν σε διαφυγόντα έσοδα περίπου 170 εκατομ. ευρώ.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η ΔΕΗ «εισήγαγε μεν τα φθηνότερα κοινωνικά τιμολόγια εξαιτίας της κρίσης. Όσοι έχουν ανάγκη δεν πρέπει να φοβούνται ότι θα τους κόψουν το ρεύμα.

Όμως και εδώ υπάρχει μεγάλη κατάχρηση», σημειώνει η Handelsblatt, παραθέτοντας πρόσφατες αναφορές του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη σε ορισμένες περιπτώσεις εξαιρετικά εύπορων ατόμων που εντάχθηκαν παράτυπα στο κοινωνικό τιμολόγιο.

Όπως γράφει η Handelsblatt, «η ιδρυθείσα το 1950 ΔΕΗ είχε επί δεκαετίες το μονοπώλιο. Οι εργαζόμενοί της εισέπρατταν τους υψηλότερους μισθούς όλων των ελληνικών κρατικών επιχειρήσεων και απολάμβαναν γενναιόδωρες συνταξιοδοτικές διατάξεις». Η εφημερίδα σημειώνει ότι το συνδικάτο της ΔΕΗ θεωρείτο το πιο αυστηρά οργανωμένο και σκληρό στην Ελλάδα και «στην πράξη καθόριζαν οι συνδικαλιστές την πορεία της επιχείρησης». Ωστόσο, «με την απορρύθμιση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, που ξεκίνησε στις αρχές του 2000, φυσά διαφορετικός άνεμος», σχολιάζει η εφημερίδα, επισημαίνοντας ότι μετά την εισαγωγή της ΔΕΗ στο χρηματιστήριο βρίσκεται πλέον σήμερα στα χέρια του Δημοσίου το 51% των μετοχών, ενώ «ιδιώτες πάροχοι κατέλαβαν τα προηγούμενα χρόνια μερίδια στην αγορά».

Η Handelsblatt αναφέρεται τέλος στον στόχο της πώλησης περίπου 40% των μονάδων της ΔΕΗ μέχρι τον Ιούνιο του 2018 στο πλαίσιο του τρίτου ελληνικού προγράμματος προσαρμογής. «Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται πίσω στην υλοποίηση αυτών των όρων διότι υπάρχουν σημαντικές πολιτικές αντιστάσεις στους κόλπους της», επισημαίνει η εφημερίδα, αναφέροντας ως παράδειγμα τον πρώην υπουργό Ενέργειας και νυν Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, τον οποίον χαρακτηρίζει «εκπρόσωπο της σκληρής γραμμής κατά των ιδιωτικοποιήσεων».

Ρεύμα
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΗ πρόταση της ΝΔ για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού
Next Article LADIES RUN 2017: Ο ομορφότερος αγώνας τις χρονιάς εξελίχθηκε σε θηλυκό beach party!

Related Posts

Ενιαίο Μητρώο Παροχών: Ψηφιακός φάκελος για όλα τα επιδόματα – Τι αλλάζει για πολίτες και φορείς

17 Ιουνίου, 2025

ΤτΕ: «Βλέπει» πληθωρισμό 2,5% το 2025 στην Ελλάδα - Πιέσεις από ενοίκια, έμμεσους φόρους και μισθούς

16 Ιουνίου, 2025

JP Morgan: «Βλέπει» ανάπτυξη 2,2% για την Ελλάδα το 2025 και 2% το 2026 - Ποντάρει στα ελληνικά ομόλογα

16 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.