• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Kατασχέσεις, πλειστηριασμοί για 1,73 δισ. ευρώ
Ειδήσεις

Kατασχέσεις, πλειστηριασμοί για 1,73 δισ. ευρώ

12 Ιουλίου, 2016Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

«Τσουνάμι» κατασχέσεων και πλειστηριασμοί ακινήτων περιμένουν χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου που εδώ και χρόνια έχουν γυρίσει την πλάτη στην Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία με αποτέλεσμα τα ληξιπρόθεσμα χρέη να ξεπερνούν τα 90 δισ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον καθορισμό στόχων έτους 2016 της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που δημοσιεύτηκαν στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως την περασμένη Πέμπτη, θα διενεργηθούν μέσα στο 2016 περισσότερες από 83.000 τηλεφωνικές κλήσεις σε πολίτες με σκοπό τη συμμόρφωσή τους και την εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων ως προς την υποβολή δηλώσεων και την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Το εισπρακτικό σαφάρι πρέπει να πετύχει, όπως αναφέρουν αρμοδίως στο υπουργείο Οικονομικών, αφενός για να επιτευχθούν οι στόχοι των εσόδων του επικαιροποιημένου Μνημονίου, αφετέρου για να μη χρειαστεί να ενεργοποιηθεί ο δημοσιονομικός «κόφτης».

Στο φουλ οι μηχανές
Σύμφωνα με το τεχνικό κείμενο του Μνημονίου, τόσο το υπουργείο Οικονομικών όσο και το υπουργείο Εργασίας θα πρέπει να ενεργοποιήσουν στο έπακρο τους εισπρακτικούς μηχανισμούς με στόχο να εισπραχθούν 1,73 δισ. ευρώ ως τα τέλη Σεπτεμβρίου 2016 και 2,05 δισ. ως το τέλος του έτους από παλιές ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Από τους λεγόμενους μεγάλους οφειλέτες η κυβέρνηση προσδοκά να εισπράξει 450 εκατ. ευρώ ως τον Σεπτέμβριο και 600 εκατ. ευρώ ως τον Δεκέμβριο του 2016, ενώ συνολικά το ποσοστό εισπραξιμότητας όλων των φόρων θα πρέπει να αυξηθεί στο 81,5% στα τέλη του έτους.

Μέσω… Internet
Παράλληλα σε περίπου 320.000 οφειλέτες «τρέχουν» ηλεκτρονικές κατασχέσεις και δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών ενώ αυτό θα επεκταθεί το επόμενο διάστημα και σε χιλιάδες ακόμη οφειλέτες με χρέη από λίγα ευρώ ως εκατομμύρια ευρώ.

Οσον αφορά τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, αυτή τη στιγμή στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (www.publicrevenue.gr) βρίσκονται στη σχετική λίστα 52 ακίνητα, από διαμερίσματα, καταστήματα και γραφεία ως αγρούς και θέσεις στάθμευσης.

Εξίσου φιλόδοξα είναι τα σχέδια για είσπραξη ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών από το ΚΕΑΟ. Ως τον Σεπτέμβριο ευελπιστεί το υπουργείο Εργασίας να εισπράξει 563 εκατ. ευρώ και ως τα τέλη του έτους 750 εκατ. ευρώ.

Επίσης, τεχνικοί σύμβουλοι της τρόικας θα βρεθούν στην Αθήνα για να συντονίσουν την επιχείρηση του υπουργείου Οικονομικών για είσπραξη των χρεών. Μεγάλο στοίχημα για το υπουργείο Οικονομικών αποτελεί η είσπραξη μέρους των τεράστιων ληξιπρόθεσμων χρεών 9.453 νομικών προσώπων και 6.227 πολιτών. Συνολικά 15.680 φυσικά και νομικά πρόσωπα οφείλουν στην Εφορία 81,9 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 44,4 δισ. ευρώ είναι αρχικό χρέος και τα 37,5 δισ. ευρώ είναι προσαυξήσεις.

Ωστόσο, από τα στοιχεία της λίστας που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών μόνο αισιόδοξα δεν μπορεί να είναι τα μηνύματα για πληρωμή των εν λόγω χρεών καθώς οι περισσότεροι οφειλέτες είτε είναι χρεοκοπημένες επιχειρήσεις, είτε τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις είναι εξωπραγματικές είτε οι οφειλέτες δεν βρίσκονται στη ζωή.

Οπως αναφέρει αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών «μακάρι από το σύνολο των 90 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων χρεών να συγκεντρώναμε σε βάθος 10ετίας τα 15 δισ. ευρώ». Κυνήγι θα εξαπολύσουν οι Αρχές και σε 83.000 διοικήσεις συνεταιρισμών και αγρότες για οφειλές στον ΟΓΑ.

Για το θέμα των κατασχέσεων οι φορολογούμενοι έχουν δικαίωμα, με απλή διαδικασία, να δηλώσουν στο TAXIS έναν (μοναδικό) τραπεζικό λογαριασμό, στον οποίο υπάρχει προστασία από κατασχέσεις, μέχρι του ποσού των 1.250 ευρώ τον μήνα. Η διαδικασία είναι απλή και γίνεται μέσω του Taxis (www.gsis.gr).

B
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous Article«Μαχαίρι» σε 250.000 επικουρικές από τον Αύγουστο
Next Article Υπέρ μιας Ευρώπης δύο ταχυτήτων

Related Posts

Φορολογικές δηλώσεις: Επτά στους δέκα ήδη τις υπέβαλαν - Έρχονται στοχευμένοι ψηφιακοί έλεγχοι από ΑΑΔΕ

15 Ιουνίου, 2025

Σούπερ μάρκετ vs λαϊκή αγορά: Πού βρίσκονται οι καλύτερες τιμές σε φρούτα και λαχανικά

15 Ιουνίου, 2025

Τεχνητή Νοημοσύνη και εργασία: Πώς αλλάζουν οι δεξιότητες που ζητούνται σήμερα

15 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.