• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Πολιτική»Κ. Μητσοτάκης: Έξοδος από ενισχυμένη εποπτεία και επενδυτική βαθμίδα οι στόχοι στο επόμενο 12μηνο
Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Έξοδος από ενισχυμένη εποπτεία και επενδυτική βαθμίδα οι στόχοι στο επόμενο 12μηνο

11 Μαΐου, 2022Updated:11 Μαΐου, 2022Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

«Στην πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής η Νέα Δημοκρατία πρέπει να επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, που θα λειτουργήσει ως βατήρας για την αυτοδύναμη Ελλάδα. Αυτό το σύνθημα είχαμε και στις εκλογές του 2019, σήμερα είναι τόσο επίκαιρο όσο ποτέ» σημείωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας νωρίτερα στην πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στην οδό Πειραιώς. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως το κόμμα μπαίνει εκ των πραγμάτων σε εγρήγορση, «πρέπει να ανεβάσουμε ρυθμούς», όπως είπε χαρακτηριστικά, καθώς 12 μήνες δεν είναι μεγάλο χρονικό διάστημα. «Το κεφάλι κάτω, αλλά το φρόνημα ψηλά και πάντα δίπλα στον πολίτη» ήταν η οδηγία του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τα νέα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Αναφερόμενος στη «συνέχιση της ανάταξης της οικονομίας, ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, που, όπως είπε, επιφυλάσσουν μειώσεις για το 80% των πολιτών, ήτοι 380 εκατ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με πέρυσι και 1 δισ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με αυτά που κατέβαλαν οι πολίτες το 2018. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός επέμεινε πως «ακούσαμε την κοινωνία και κάναμε μία παρέμβαση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, που θα επιστρέψει στους λογαριασμούς των πολιτών το 60% της αύξησης με την οποία επιβαρύνθηκαν λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής». Τόνισε, δε, πως είχαμε το θάρρος να διορθώσουμε την αδικία και συμπλήρωσε πως από τον Ιούλιο αποσυνδέεται η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος από αυτήν του φυσικού αερίου, ώστε να μην είναι ακραία τα επίπεδα των τιμών. «Όποιος σας λέει πως μπορεί να κρατήσει τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος στα επίπεδα του 2020 σας λέει ψέματα» διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για μία «τολμηρή παρέμβαση σε ένα οξύ πρόβλημα, που το καθιστά πλέον διαχειρίσιμο». Ο πρωθυπουργός επανέλαβε εκ νέου πως σημαντικοί στόχοι στο επόμενο 12μηνο είναι η έξοδος από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας και η απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας.

Τέλος, εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του, μιλώντας για μία αντιπολίτευση που θα παίξει το τελευταίο της χαρτί διαστρεβλώνοντας τα πάντα, όπως είπε, και χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ την χειρότερη κυβέρνηση του τόπου, ενώ κάλεσε τα γαλάζια στελέχη να μην εμπλακούν στην τοξικότητα.

Μητσοτάκης
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous Article33 θέσεις στο Δήμο Τρίπολης
Next Article Ρωσία: Η οικονομία της χώρας στέκεται ξανά στα πόδια της

Related Posts

Νίκος Ανδρουλάκης: Άριστοι στην κακοδιαχείριση και πρωταθλητές στα πρόστιμα

17 Ιουνίου, 2025

Νίκη Κεραμέως: 1.000 πρόσθετες θέσεις εργασίας για άτομα με αναπηρία σε δήμους

16 Ιουνίου, 2025

Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με την πρόεδρο του Πανεπιστημίου Yale και τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ

16 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.