• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Κορωνοϊός: 3.868 νέα κρούσματα και 63 νεκροί - Στους 307 οι διασωληνωμένοι
Ειδήσεις

Κορωνοϊός: 3.868 νέα κρούσματα και 63 νεκροί - Στους 307 οι διασωληνωμένοι

18 Απριλίου, 2022Updated:18 Απριλίου, 2022Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Σε 3.868 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 85.

Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 63 θάνατοι. Επίσης, πραγματοποιήθηκε ενσωμάτωση ενός ακόμη θανάτου που καταγράφηκε με καθυστέρηση στο Εθνικό Μητρώο COVID-19. Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 28.652 θάνατοι.

Παράλληλα, σε 307 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Σήμερα 1.398 κρούσματα καταγράφηκαν στην Αττική, 484 στη Θεσσαλονίκη.

Τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων είχαν η Αχαΐα με 114, το Ηράκλειο με 154, η Λάρισα με 135 και η Μαγνησία με 109. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, 54 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση.

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.242.037 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 49.0% άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 85 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 120.235 (3.6% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας

Στο Διάγραμμα 1 παρουσιάζεται η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων (ατόμων) και ο 7ήμερος κυλιόμενος μέσος όρος του αριθμού των κρουσμάτων. 

Στο Διάγραμμα 2 παρουσιάζεται ο αριθμός των επαναλοιμώξεων ανά ημερομηνία λήψης δείγματος και ο 7ήμερος κυλιόμενος μέσος όρος των επαναλοιμώξεων. 

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 63, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 28.652 θάνατοι.

Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.  

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 307 (67.1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 93.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 167 (54.4%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 140 (45.6%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.564 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 170 (ημερήσια μεταβολή -21.66%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 246 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).  

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων COVID-19 των τελευταίων 14 ημερών ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου («εισαγόμενα») όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση. 

διασπορα κορονοϊος κρούσματα
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΚαμπάνια υπέρ της Unicef από την Gravity The Newtons για τα παιδιά της Ουκρανίας
Next Article O Μητσοτάκης στον πρώτο χώρο εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών: «Δεν μπορούμε να κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί»

Related Posts

Μισθωτήρια ακινήτων: Η προθεσμία αποδοχής για ενοικιαστές και συνιδιοκτήτες λήγει σύντομα

16 Ιουνίου, 2025

Πώς οι πολιτικές του Τραμπ επηρεάζουν τα επαγγελματικά ταξίδια

15 Ιουνίου, 2025

Pimco: Συμβουλές στους επενδυτές για τη νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων

15 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.