• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Κορωνοϊός-BioNTech: Προειδοποιεί για κενά στις παραδόσεις του εμβολίου
Ειδήσεις

Κορωνοϊός-BioNTech: Προειδοποιεί για κενά στις παραδόσεις του εμβολίου

2 Ιανουαρίου, 2021Updated:2 Ιανουαρίου, 2021Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Για κενά στις παραδόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού προειδοποιεί η BioNTech.

Η φαρμακευτική εταιρεία BioNTech συνεργάζεται με τη Pfizer προκειμένου να ενισχύσουν την παραγωγή του εμβολίου τους κατά της νόσου Covid-19, επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Ουγκούρ Σαχίν, προειδοποιώντας ότι ενδέχεται να υπάρξουν κενά στις παραδόσεις μέχρι να αρχίσουν να διανέμονται και άλλα εμβόλια.

Το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech ήταν πρώτο που έλαβε έγκριση για χρήση, όμως παρατηρούνται καθυστερήσεις στη διανομή των εμβολίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίες οφείλονται μεταξύ άλλων στη σχετικά μικρή παραγγελία που έχουν κάνει οι Βρυξέλλες και την καθυστέρηση στην έγκριση άλλων εμβολίων από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Οι καθυστερήσεις έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στη Γερμανία, όπου κάποιες επαρχίες χρειάστηκε να κλείσουν προσωρινά τα εμβολιαστικά κέντρα μερικές ημέρες αφού ξεκίνησε η εκστρατεία εμβολιασμού στις 27 Δεκεμβρίου.

«Αυτή τη στιγμή τα πράγματα δεν δείχνουν καλά, φαίνεται να υπάρχει ένα κενό διότι δεν υπάρχουν άλλα εγκεκριμένα εμβόλια και πρέπει να καλύψουμε το κενό με το δικό μας», εξήγησε ο Ουγκούρ Σαχίν μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Ο Σαχίν είπε ότι το εμβόλιο της BioNTech θα πρέπει να είναι αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση του νέου, μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού που πρωτοεντοπίστηκε στη Βρετανία και φαίνεται να είναι πιο μεταδοτικό.

«Ελέγχουμε αν το εμβόλιό μας μπορεί να εξουδετερώσει και αυτό το στέλεχος, σύντομα θα γνωρίζουμε περισσότερα», τόνισε.

Όταν ρωτήθηκε πώς θα αντιμετωπιστεί μια σοβαρή μετάλλαξη του κορωνοϊού, ο Σαχίν απάντησε ότι το εμβόλιο μπορεί να τροποποιηθεί μέσα σε διάστημα έξι εβδομάδων για να τη αντιμετωπίζει, αν και αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να λάβει εκ νέου έγκριση από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Τόσο ο Σαχίν όσο και η σύζυγός του Οζλέμ Τουρετσί, που συνίδρυσαν τη BioNTech, κατηγόρησαν την Ευρωπαϊκή Ένωση για την απόφασή της να κάνει παραγγελίες από διάφορα εμβόλια, με την ελπίδα ότι θα εγκριθούν γρήγορα περισσότερα από ένα.

Οι ΗΠΑ παρήγγειλαν 600 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech τον Ιούλιο, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση περίμενε ως τον Νοέμβριο για να παραγγείλει τις μισές.

«Κάποιες στιγμή έγινε φανερό ότι δεν θα είναι εφικτό να παραδώσουμε (τα εμβόλια) τόσο γρήγορα»,παραδέχθηκε η Τουρετσί στο Spiegel. «Όμως πλέον ήταν αργά να γίνουν νέες παραγγελίες».

Η BioNTech ελπίζει να ξεκινήσει νέα γραμμή παραγωγής στο Μάρμπουργκ της Γερμανίας τον Φεβρουάριο, η οποία θα παρασκευάσει 250 εκατομμύρια δόσεις το πρώτο μισό του 2021, σημείωσε ο Σαχίν.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η BioNTech εξετάζει τρόπους να καταστήσει πιο εύκολη τη διατήρηση του εμβολίου της κατά της Covid-19, το οποίο αυτή τη στιγμή πρέπει να φυλάσσεται σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, -70 βαθμούς Κελσίου.

Ένα εμβόλιο νέας γενιάς που θα διατηρείται σε υψηλότερη θερμοκρασία ενδέχεται να είναι έτοιμο στα τέλη του καλοκαιριού.

 

BioNTech
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΤο 2021 φέρνει αυξήσεις μισθών για εργαζόμενους και φοροελαφρύνσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις
Next Article Αναδρομικά: Τον Ιανουάριο η δίκη στο ΣτΕ για δώρα και επικουρικές

Related Posts

ΥΠΕΝ: Παράταση σε τρία προγράμματα για φωτοβολταϊκά και αποθήκευση ενέργειας

1 Ιουλίου, 2025

HELLENiQ ENERGY: Επιβραβεύει για 17η χρονιά αριστούχους αποφοίτους Λυκείων

1 Ιουλίου, 2025

Η Seajets επεκτείνεται στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα με το Superstar II

1 Ιουλίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.