• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Κορωνοϊός: O Μόσιαλος εξηγεί πώς ο Λευκός Οίκος έγινε «εστία υπερμετάδοσης»
Ειδήσεις

Κορωνοϊός: O Μόσιαλος εξηγεί πώς ο Λευκός Οίκος έγινε «εστία υπερμετάδοσης»

4 Οκτωβρίου, 2020Updated:4 Οκτωβρίου, 2020Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Μία μέρα μετά την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό, ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι πολλοί στενοί συνεργάτες του βρέθηκαν και αυτοί θετικοί στον ιό.

Ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, σε νέα ανάρτησή του στο Facebook εξηγεί πώς ο Λευκός Οίκος έγινε «εστία υπερμετάδοσης».

Χειραψίες, συγκεντρώσεις, έλλειψη μάσκας και μη τήρηση των αποστάσεων στον Λευκό Οίκο δείχνουν πώς μπορεί να μεταδοθεί ο ιός, σύμφωνα με τον καθηγητή Μόσιαλο.

Δείτε αναλυτικά την ανάρτησή του στο Facebook:

«Ο Πρόεδρος Trump άρχισε να εμφανίζει ήπια συμπτώματα του Covid-19 την Πέμπτη, και ανακοίνωσε ότι αυτός και η σύζυγός του είχαν μπει σε καραντίνα αργά την Τετάρτη. Από εχτές έλαβε προληπτικά, μαζί με κοκτέιλ θεραπευτικής αγωγής την πειραματική θεραπεία με πολυκλωνικά αντισώματα της Regeneron, και σήμερα μπήκε σε θεραπεία ρεμδεσιβίρης, όπως ανακοίνωσε ο γιατρός του Λευκού Οίκου Δρ. Sean Conley.

Για προληπτικούς λόγους, και μετά από τις συστάσεις του ιατρού και των ειδικών, ο πρόεδρος Trump από εχθές μεταφέρθηκε στο Εθνικό Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο Walter Reed.

Ο αντιπρόεδρος Mike Pence και η σύζυγός του διαγνώστηκαν αρνητικοί, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του την Παρασκευή. Είναι ίσως ακόμη νωρίς να ξέρουμε, αλλά σύμφωνα με τη ρουτίνα του Λευκού Οίκου θα συνεχίσουν τα καθημερινά τεστ. Η εκπρόσωπος τύπου και ο υπεύθυνος της εκστρατείας επανεκλογής του προέδρου Trump διαγνώστηκαν επίσης θετικοί εχθές το απόγευμα.

Ταυτόχρονα, στο Λευκό Οίκο προσπαθούν να ιχνηλατήσουν τη διαδρομή του περιστατικού υπερμετάδοσης, γιατί ίσως περί αυτού πρόκειται. Για μήνες, η στρατηγική του Λευκού Οίκου για τη διατήρηση της ασφάλειας του Προέδρου και του εσωτερικού του κύκλου, ήταν να γίνεται ένα (γρήγορο) τεστ για κορωνοϊό σε όλους τους επισκέπτες του Λευκού Οίκου.

Αλλά, ένα από τα τεστ που χρησιμοποιούν, το ID Now της εταιρείας Abbott που δίνει αποτελέσματα σε 15 λεπτά, έχει αναφερθεί ότι μπορεί να δώσει λανθασμένα αποτελέσματα εάν δεν χρησιμοποιείται όπως ενδείκνυται. Στην έκδοση της άδειας χρήσης έκτακτης ανάγκης, το FDA είχε δηλώσει πως το τεστ πρέπει να χρησιμοποιείται από υγειονομικούς «εντός των επτά πρώτων ημερών από τα συμπτώματα».

Όμως, σε άτομα που έχουν μολυνθεί αλλά δεν έχουν ακόμη δείξει συμπτώματα, το τεστ είναι πολύ λιγότερο ακριβές (έως και 1/3 περιπτώσεις). Τον Μάιο, μετά από πολλές αναφορές προβλημάτων για την ακρίβεια του τεστ, το FDA προειδοποίησε ότι όσοι διαγνώσκονται αρνητικοί με αυτό το τεστ θα πρέπει να επιβεβαιώνουν το αποτέλεσμα και με εργαστηριακό τεστ.

Δυστυχώς, ίσως και να υπάρξουν και άλλοι άνθρωποι που να συνδέονται με αυτή την εστία στο Λευκό Οίκο. Δεν μπορεί να αποκλειστεί βέβαια και η πιθανότητά πως πρόκειται περί περιστατικού υπερμετάδοσης.

Όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες από την τελετή ανακοίνωσης της πρότασης για την αντικαταστάτρια της Ginsburg, Amy Coney Barrett, πολλοί από τους καλεσμένους διαγνώστηκαν πλέον θετικοί στον κορωνοϊό. Δυστυχώς επίσης δεν τηρήθηκαν οι σωστές φυσικές αποστάσεις και δεν χρησιμοποιήθηκαν μάσκες από όλους τους καλεσμένους.

Δεν είναι σίγουρο πως αυτή η τελετή μπορεί να συνδεθεί με την εστία στο Λευκό Οίκο καθώς πρόκειται περί ανθρώπων που βρίσκονται σε καθημερινή συνεργασία. Αλλά δυστυχώς εκεί δεν κράτησαν τις αποστάσεις που ενδείκνυνται από τους ειδικούς».

Μόσιαλος
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΓιουβάλ Νώε Χαράρι για κορωνοιό: «Πολλές χώρες ίσως καταρρεύσουν ολοκληρωτικά»
Next Article Μετά τον ΕΝΦΙΑ έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας: Πότε αναρτώνται στο Taxis

Related Posts

Σύμβουλος καριέρας: Γιατί η επιμονή στην τέλεια επιλογή οδηγεί σε χειρότερα αποτελέσματα

16 Ιουνίου, 2025

Ταϊβάν: Γιατί βάζει στη «μαύρη λίστα» τις κινεζικές Huawei και SMIC

16 Ιουνίου, 2025

ΕΤΑΔ: Παράδοση του Κάμπινγκ Φαναρίου Κομοτηνής στο νέο μισθωτή

16 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.