• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Οικονομία»Κυριάκος Πιερρακάκης στο Bloomberg: Στοχευμένη προσπάθεια για πρόωρη αποπληρωμή των μνημονιακών δανείων
Οικονομία

Κυριάκος Πιερρακάκης στο Bloomberg: Στοχευμένη προσπάθεια για πρόωρη αποπληρωμή των μνημονιακών δανείων

14 Νοεμβρίου, 2025Updated:14 Νοεμβρίου, 2025Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Για τη συνεχιζόμενη ισχυρή πορεία της ελληνικής οικονομίας μίλησε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, το πρωί της Παρασκευής (14/11), σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg και στη δημοσιογράφο Lizzy Burden από το Λονδίνο, όπου βρίσκεται. Ειδικότερα, ανάμεσα σε όσα ανέφερε, ο υπουργός υπογράμμισε την «εντυπωσιακή ανάκαμψη» της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας ότι η χώρα έχει πλέον αφήσει πίσω της οριστικά την περίοδο της κρίσης και των μνημονίων, δίνοντας έμφαση στις μεταρρυθμίσεις και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Επίσης, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Πιερρακάκης έδωσε έμφαση στη στοχευμένη προσπάθεια που γίνεται για πρόωρη αποπληρωμή των μνημονιακών δανείων, εξέλιξη που θα οδηγήσει στην ταχύτερη αποκλιμάκωση του δημοσίου χρέους. Συγκεκριμένα, έκανε την εκτίμηση πως το ελληνικό χρέος θα έχει πέσει κάτω από το 120% πριν μπει το 2030, με το βάρος να πέφτει στην ταχύτερη αποπληρωμή των δανείων από το πρώτο μνημόνιο, που είχε υπογραφεί την περίοδο της ελληνικής κρίσης. Την ίδια στιγμή, διαβεβαίωσε τις αγορές ότι η Ελλάδα παραμένει αφοσιωμένη στη δημοσιονομική πειθαρχία, διατηρώντας την παραγωγή πρωτογενών πλεονασμάτων.

Ανάπτυξη 2,4% το 2026 για την ελληνική οικονομία το μήνυμα Πιερρακάκη

Όσον αφορά την ανάπτυξη, ο Κυριάκος Πιερρακάκης ανέφερε ότι η κυβερνητική πρόβλεψη για το 2026 διαμορφώνεται στο 2,4%. Για τη δημόσια προσφορά της Euronext σχετικά με την ΕΧΑΕ, τόνισε ότι αποτελεί μία ακόμη ένδειξη εμπιστοσύνης των αγορών προς την Ελλάδα. Παράλληλα, επισήμανε πως η χώρα στηρίζει την ιδέα μιας ενιαίας ευρωπαϊκής κεφαλαιαγοράς, χαρακτηρίζοντας την πρόταση της Euronext για το ελληνικό Χρηματιστήριο ως «σημαντική κίνηση για εμάς».

Ακόμη, ο υπουργός υπενθύμισε ότι η κίνηση του Euronext δεν είναι η μοναδική από ξένους επενδυτές στην Ελλάδα, φέρνοντας ως παράδειγμα την ολοένα και στενότερη συνεργασία της Unicredit με την Alpha Bank, επαναλαμβάνοντας ότι προτεραιότητα για τη χώρα είναι η προσέλκυση κεφαλαίων από το εξωτερικό.

Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία και στη συζήτηση για την αξιοποίηση των δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στην Ευρώπη, ο Κυριάκος Πιερρακάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πήρε σαφή θέση από την αρχή της σύγκρουσης. Παράλληλα, υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα την προσεχή Κυριακή.

featured Πιερρακάκης
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleEurobank Equities: Τιμή-στόχος στα 16,10 ευρώ για ΟΤΕ και σύσταση hold
Next Article UBS: Βλέπει ράλι έως και 33% για τις ελληνικές τράπεζες - Οι νέες τιμές στόχοι

Related Posts

Moody’s: Η Ελλάδα μεταξύ των λίγων χωρών που θα μειώσουν το χρέος τους το 2026

14 Νοεμβρίου, 2025

Τα νέα κίνητρα για να ανοίξουν κλειστά ακίνητα - Οι προϋποθέσεις και τα οφέλη για τους ιδιοκτήτες

14 Νοεμβρίου, 2025

Νέα προθεσμία για τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες – Τι αλλάζει φέτος

14 Νοεμβρίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.