• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Λιανεμπόριο: Ετήσια αύξηση 1,2% για τον κύκλο εργασιών τον Μάρτιο
Ειδήσεις

Λιανεμπόριο: Ετήσια αύξηση 1,2% για τον κύκλο εργασιών τον Μάρτιο

30 Μαΐου, 2025Updated:30 Μαΐου, 2025Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Μικρή άνοδο στον τζίρο και ακόμη μικρότερη στον όγκο πωλήσεων εμφάνισε το λιανεμπόριο τον Μάρτιο, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Τα συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία δημοσιοποιήθηκαν σήμερα αποτελούν δείγμα της μεγάλης πίεσης που δέχονται οι καταναλωτές, εξαιτίας της εκτεταμένης ακρίβειας που επικρατεί στη χώρα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών κατά τον μήνα Μάρτιο 2025, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2024, παρουσίασε αύξηση 1,2% και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2025 αύξηση 5,0%.

Ο Γενικός Δείκτης Όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές), κατά τον μήνα Μάρτιο 2025, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2024, παρουσίασε αύξηση 0,3% και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2025 αύξηση 2,0%.

Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών, κατά τον μήνα Μάρτιο 2025, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2025 παρουσίασε αύξηση 0,7%.

Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Όγκου, κατά τον μήνα Μάρτιο 2025, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2025 παρουσίασε αύξηση 0,4%.

Η εικόνα των επιχειρήσεων

Υπενθυμίζεται ότι κατά μόλις 0,6% αυξήθηκε ο τζίρος των επιχειρήσεων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2025,  σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Ειδικότερα, για το σύνολο των επιχειρήσεων του τομέα λιανικού εμπορίου, ο κύκλος εργασιών το πρώτο τρίμηνο 2025 ανήλθε σε 16.166.013 χιλ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 0,6% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο 2024, όπου είχε διαμορφωθεί σε 16.075.731 χιλ. ευρώ και μείωση 16,6% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2024 που είχε διαμορφωθεί σε 19.394.633 χιλ. ευρώ.

Για τις επιχειρήσεις του τομέα λιανικού εμπορίου, χωρίς τους κλάδους οχημάτων, τροφίμων και καυσίμων, ο κύκλος εργασιών το πρώτο τρίμηνο 2025 ανήλθε σε 5.589.055 χιλ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 1,2% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο 2024, όπου είχε διαμορφωθεί σε 5.521.300 χιλ. ευρώ και μείωση 25,0% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2024 που είχε διαμορφωθεί σε 7.449.770 χιλ. ευρώ.

Στο σύνολο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του τομέα λιανικού εμπορίου, ο κύκλος εργασιών το πρώτο τρίμηνο του 2025 ανήλθε σε 9.226.900 χιλ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 2,1% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2024 που είχε διαμορφωθεί σε 9.426.419 χιλ. ευρώ.

λιανεμπορίο
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΠαύλος Μυλωνάς (Εθνική Τράπεζα): Αναζητάμε ευκαιρίες για να αξιοποιήσουμε τα κεφάλαια που διαθέτουμε
Next Article Στο 8,3% η ανεργία τον Απρίλιο – Χαμηλότερη των τελευταίων 17 ετών

Related Posts

Δανειολήπτες ελβετικού φράγκου: Κατέθεσαν ομαδική αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

31 Μαΐου, 2025

Προσωπικός Αριθμός: Η νέα ταυτότητα για όλες τις συναλλαγές με το Δημόσιο

31 Μαΐου, 2025

Πώς η άνοδος των stablecoins μπορεί να επηρεάσει την αγορά των αμερικανικών κρατικών ομολόγων

31 Μαΐου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.