• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Mήνυση-καταπέλτης 15 συγγενών θυμάτων από το Μάτι: «Τους αφήσατε να καούν»
Ειδήσεις

Mήνυση-καταπέλτης 15 συγγενών θυμάτων από το Μάτι: «Τους αφήσατε να καούν»

5 Σεπτεμβρίου, 2018Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Βολές κατά πάντων ρίχνουν οι συγγενείς των θυμάτων από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, κάνοντας λόγο για πλήρη εγκατάλειψη των συγγενών τους που κάηκαν ζωντανοί.

Οι 15 κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητώντας την τιμωρία τους για το αδίκημα της έκθεσης και της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, καθώς και του εμπρησμού από αμέλεια.

Ειδικότερα στρέφονται κατά του πρώην γενικού γραμματέα πολιτικής προστασίας Ιω. Καπάνη,της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, του Δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη, του Δημάρχου Ραφήνας, Ευάγγελου Μπουρνούς, των αρμοδίων αξιωματικών της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ και κατά των υπευθύνων του λιμενικού σώματος για την περιοχή της Ραφήνας και του Μαραθώνα.

«Δυστυχώς οι άνθρωποί μας βρήκαν τραγικό θάνατο, πλήρως εγκαταλελειμμένοι τόσο από την Περιφέρεια και τους Δήμους όσο και από την Πυροσβεστική και τη Αστυνομία, αλλά και τους απλούς κατά το νόμο αρμοδίους και υπεύθυνους και αυτό έγινε κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας σχετικά με την πολιτική προστασία».

Οπως υποστηρίζουν δεν είχαν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα για την πρόληψη της πυρκαγιάς, δεν καθαρίστηκαν οι δρόμοι, οι πλατείες και τα οικόπεδα από τα ξερά χόρτα και κλαριά, δεν συντάχθηκε εγκαίρως (από την άνοιξη του 2018) όπως προβλέπεται από το νόμο 3013/2002 και τον Ξενοκράτη, σχετικό σχέδιο αντιμετώπισης δυσμενών καιρικών φαινομένων κι γεγονότων όπως και για πυρκαγιά.

Το τραγικότερο όλων είναι σύμφωνα με τους μηνυτές, πως ενώ υπήρχε προειδοποίηση μεγάλης πυρκαγιάς στην Ανατ. Αττική, το μεσημέρι της 23ης Ιουλίου εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά στην Κινέττα και δόθηκε εντολή να μετακινηθούν εκεί όλα τα πυροσβεστικά οχήματα. Το αποτέλεσμα ήταν όταν στις 16:30 που εκδηλώθηκε η φωτιά στο Νταού Πεντέλης, να μην υπάρχουν πυροσβεστικά μέσα για να επέμβουν άμεσα και να τη σβήσουν κατά την έναρξη της.

Για τους συγγενείς των θυμάτων ευθύνη έχουν και οι άνδρες του Λιμενικού: «Μεγάλη ευθύνη έχουν και οι αρμόδιοι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος της περιοχής, οι οποίοι και αυτοί θα έπρεπε να ενεργήσουν τα νόμιμα και ιδίως να βρουν τρόπο να μην είναι δεκάδες άνθρωποι μέσα στη θάλασσα επί πολλές ώρες, και να μεριμνήσουν για την περισυλλογή τους από κάποια μικρά ή μεγάλα καράβια ή βάρκες ή φουσκωτά.

Λόγω αυτής της πλήρους αδιαφορίας και των λιμενικών, βρήκαν τραγικό θάνατο, πνίγηκαν πολλοί άνθρωποι και ιδίως μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι όπως και η μητέρα μας».

Δεν «χαρίζονται» όμως ούτε στην γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας υποστηρίζοντας ότι υποτίμησε κι υποβάθμισε την όλη υπόθεση και για αυτό δεν υπήρξε από την αρχή η απαιτούμενη κινητοποίηση και ο συντονισμός».

Μάτι
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΤα 6 fake… good news του Τσίπρα για την Οικονομία
Next Article ΟΟΣΑ: Μόνο στην Ελλάδα αυξήθηκαν τόσο πολύ οι φόροι από το 2015

Related Posts

Ακρίβεια στις παραλίες: Οι Αθηναίοι εγκαταλείπουν τις ξαπλώστρες για ελεύθερες ακτές

16 Ιουνίου, 2025

Κυριάκος Πιερρακάκης: «Η κυβέρνηση ξέρει να διαχειρίζεται τις κρίσεις και να παρεμβαίνει όταν χρειάζεται»

16 Ιουνίου, 2025

Δύο νέα έργα 3,9 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ

16 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.