• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Πλανήτης»Με 158 «ναι» εγκρίθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2024 – Τα μηνύματα Μητσοτάκη
Πλανήτης

Με 158 «ναι» εγκρίθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2024 – Τα μηνύματα Μητσοτάκη

17 Δεκεμβρίου, 2023Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Κατά πλειοψηφία και με μέτρο «έκπληξη» που αυξάνει κατά 20% τις αποζημιώσεις εφημεριών του υγειονομικού προσωπικού εγκρίθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2024.

Επι της αρχής και επι των δαπανών όλων των υπουργείων εκτός του Εθνικής Άμυνας και της Προεδρίας της Δημοκρατίας ψήφισαν οι 158 της Νέας Δημοκρατίας ενώ η αντιπολίτευση καταψήφισε.

Ο προϋπολογισμός των Ενόπλων Δυνάμεων έλαβε 249 “υπέρ” και 51 κατά ενώ για τα έξοδα της προεδρίας υπέρ ψήφισαν 239.

Αίσθηση προκάλεσε το άθροισμα των θετικών ψήφων για τις δαπάνες του Υπουργείου Οικονομίας καθώς έλαβε 159 “ναι” μια ψήφο παραπάνω από όσες διαθέτει η πλειοψηφία της ΝΔ.

Κλείνοντας την πενθήμερη συζήτηση που διεξήχθη στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε μεταξύ άλλων πως είναι ο πρώτος προϋπολογισμός μετά από 14 χρόνια που προβλέπει αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, αύξηση των δαπανών για την Υγεία και την Παιδεία ενώ διεξάγεται σε συνθήκες επενδυτικής βαθμίδας.  Δεσμεύτηκε πως η κυβέρνηση θα στηρίζει τους πολίτες και ιδίως τους πιο ευάλωτους σε κάθε κρίση και ιδίως στις πιέσεις που δέχονται από την ακρίβεια ενώ τόνισε πως “ισχύει στο ακέραιο” η δέσμευση για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ και του μέσου μισθού στα 1500 ευρώ έως το τέλος της τετραετίας.

«Η ουσιαστική στήριξη των πολιτών έρχεται με μόνιμες αυξήσεις και μόνιμες μειώσεις φόρων» επανέλαβε. Παράλληλα, εξήγγειλε νέο μέτρο για την στήριξη του υγειονομικού προσωπικού των δημόσιων νοσοκομείων με αύξηση κατά 20% της αποζημίωσης των εφημεριών.

«Αυτό το κείμενο που έχουμε μπροστά μας προβάλει μια άλλη Ελλάδα που διαθέτει την δύναμη να ξεπερνά κρίσεις που δημιουργούν άλλοι. Σε μια τέτοια χώρα μας αξίζει πιο επεξεργασμένος δημόσιος διάλογος γύρω από τις πολιτικές που πρέπει να κάνουμε πολύ περισσότερο όταν μπαίνουμε στο έτος που συμπληρώνονται 50 έτη από την μεταπολίτευση και την ίδρυση της παράταξης μας. Είναι ένα έτος που μας υποχρεώνει να κάνουμε καλύτερο το πολίτευμα μας.

Μια τέτοια συνθήκη ισχύει και τώρα. Οι πολίτες νιώθουν τα προβλήματα αλλά αντλούν πίστη από τις αποδόσεις της οικονομίας.  Ας ακούσουμε την κοινωνία και ας συμβαδίσουμε μαζί της» είπε ο πρωθυπουργός κλείνοντας την τοποθέτηση του.

featured
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΚλήρωση Τζόκερ 17/12/2023: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 2,7 εκατ. ευρώ
Next Article Ο προϋπολογισμός-ορόσημο του 2024 και τα μηνύματα που έστειλε ο Μητσοτάκης προς αγορές, πολίτες και αντιπολίτευση

Related Posts

«Καμπανάκι» από την Oxford Economics: Η ΕΕ κινδυνεύει με εμπορική συρρίκνωση

4 Ιουλίου, 2025

Kick-off στο μέλλον: Ρομποτικά ντέρμπι με AI στην Κίνα

4 Ιουλίου, 2025

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ με Ζελένσκι – «Ουσιαστική συζήτηση», λέει το Κίεβο

4 Ιουλίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.