• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Δημόσιος Τομέας»Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΕΑΔ και Πανεπιστημίου Αιγαίου
Δημόσιος Τομέας

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΕΑΔ και Πανεπιστημίου Αιγαίου

4 Οκτωβρίου, 2022Updated:4 Οκτωβρίου, 2022Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν την Τρίτη 27.09.2022 η Αναπληρώτρια Διοικήτρια της ΕΑΔ και Επικεφαλής της Μονάδας Επιθεωρήσεων και Ελέγχων κα. Αλεξάνδρα Ρογκάκου με την Πρυτάνισσα Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη. Αντικείμενο του μνημονίου είναι η παροχή τεχνογνωσίας και συμβουλευτικών υπηρεσιών από την ΕΑΔ σε θέματα εσωτερικού ελέγχου και ενίσχυσης των μηχανισμών ακεραιότητας.

Οι δυο φορείς θέτουν τις βάσεις για μια πολυεπίπεδη συνεργασία με στόχο την υλοποίηση δράσεων στους παρακάτω τομείς.

Συγκεκριμένα:

στον άξονα Εσωτερικού Ελέγχου, που περιλαμβάνονται η μεθοδολογία και τα εργαλεία για τη βελτίωση του Συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου, καθώς και την υποστήριξη της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου, στον άξονα Ακεραιότητας, που περιλαμβάνει την ενίσχυση των μηχανισμών Ακεραιότητας και την εφαρμογή θεσμών όπως ο Σύμβουλος Ακεραιότητας και στον άξονα Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης, που περιλαμβάνει τη διοργάνωση εκπαιδευτικών δράσεων και δράσεων Ευαισθητοποίησης για θέματα ηθικής, ακεραιότητας και εσωτερικού ελέγχου, καθώς επίσης, τη συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών για την ανάπτυξη ακαδημαϊκής έρευνας, διδακτικής δραστηριότητας, επιμόρφωσης και διάχυσης γνώσης σε θέματα διαφάνειας και καταπολέμησης απάτης και διαφθοράς.

Η κα. Α. Ρογκάκου σημείωσε ότι «με μεγάλη χαρά προχωρήσαμε στη σύναψη μιας συμφωνίας που δρομολογεί τον σχεδιασμό και την υλοποίηση κοινών δράσεων και προγραμμάτων, με στόχο την ενδυνάμωση των διαδικασιών του Συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου που θα καλύπτουν το σύνολο των λειτουργιών του Πανεπιστημίου. Πρόκειται για μια συνεργασία που θα έχει πολλαπλά οφέλη στην υλοποίηση της εθνικής στρατηγικής για την ενίσχυση της διαφάνειας».

Η Πρυτάνισσα, Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη ανέφερε ότι «Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας επιτελεί έναν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη και εδραίωση δομών και διαδικασιών, αλλά και στάσεων και αντιλήψεων και καλών πρακτικών της ελληνικής δημόσιας διοίκησης που συνεχώς αναβαθμίζουν και ενισχύουν την ακεραιότητα, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία. Με ιδιαίτερη χαρά προσυπέγραψα εκ μέρους του Πανεπιστημίου Αιγαίου το μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΑΔ, ώστε να αξιοποιήσουμε την εμπειρογνωμοσύνη των στελεχών της για σειρά κοινών δράσεων που θα μας υποστηρίξουν, μεταξύ άλλων, στην ανάπτυξη μηχανισμών και πολιτικών που προβλέπονται από το νέο πλαίσιο της δημόσιας λογοδοσίας.»

εργασία προσλήψεις
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΚαθαρές λύσεις στα πανεπιστήμια με πολύ απλούς τρόπους...
Next Article Τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών και αθλητικών εφημερίδων (04-10-2022)

Related Posts

3 θέσεις εργασίας στο Δήμο Πύργου

2 Ιουνίου, 2025

6 προσλήψεις στην Περιφέρεια Αττικής

2 Ιουνίου, 2025

6 προσλήψεις στο Δήμο Νότιας Κέρκυρας

2 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.