• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Τράπεζες»Νάγκελ (ΕΚΤ): Η αύξηση των επιτοκίων τον Απρίλιο είναι «μία από τις επιλογές»
Τράπεζες

Νάγκελ (ΕΚΤ): Η αύξηση των επιτοκίων τον Απρίλιο είναι «μία από τις επιλογές»

26 Μαρτίου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει «μια επιλογή» να αυξήσει τα επιτόκια στην επόμενη συνεδρίασή της, εάν ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αυξήσει τον κίνδυνο ανόδου του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ, δήλωσε στο Reuters ο αξιωματούχος της ΕΚΤ Γιοάχιμ Νάγκελ.

Η ΕΚΤ έχει θέσει στο τραπέζι τις αυξήσεις επιτοκίων μετά τη σύγκρουση στο Ιράν, η οποία προκάλεσε άνοδο στις τιμές της ενέργειας, με τους επενδυτές να εικάζουν πλέον αν η πρώτη κίνηση μπορεί να γίνει τον Απρίλιο ή στην επόμενη συνεδρίαση τον Ιούνιο.

Ο Νάγκελ, ο οποίος ηγείται της Bundesbank της Γερμανίας, δήλωσε ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του θα έχουν επαρκείς πληροφορίες, τόσο για τον πόλεμο όσο και για τον αντίκτυπό του στην οικονομία, ώστε να αποφασίσουν για μια πιθανή αύξηση επιτοκίων στη συνεδρίαση της 29-30 Απριλίου.

«Είναι σίγουρα μια επιλογή, αλλά μόνο μία επιλογή», είπε σχετικά με ενδεχόμενη αύξηση τον Απρίλιο κατά τη διάρκεια συνέντευξης.

«Πιστεύω ότι μέχρι τον Απρίλιο θα έχουμε αρκετά δεδομένα για να αποφασίσουμε αν χρειάζεται να δράσουμε ή αν μπορούμε να περιμένουμε και να δούμε. Όμως δεν πρέπει να το αποφύγουμε από τώρα μόνο και μόνο επειδή θεωρούμε ότι είναι ακόμη νωρίς», πρόσθεσε.

Η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε την Τετάρτη ότι η κεντρική τράπεζα των 21 χωρών που μοιράζονται το ευρώ είναι έτοιμη να δράσει σε οποιαδήποτε συνεδρίαση προκειμένου να διατηρήσει τον πληθωρισμό στον στόχο του 2%.

Η άνοδος στις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τη ζώνη του ευρώ, η οποία εισάγει ενέργεια. Επιπλέον, το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ έχει περιορίσει την προμήθεια ορισμένων χημικών προϊόντων, όπως τα λιπάσματα.

Ο Νάγκελ δήλωσε ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του θα αναζητήσουν ενδείξεις αυξήσεων τιμών πέρα από τον ενεργειακό τομέα, καθώς και αυξήσεις στους μισθούς, κάτι που θα υποδήλωνε ότι ο υψηλότερος πληθωρισμός παγιώνεται στη ζώνη του ευρώ.

«Πρόκειται σαφώς για μια κατάσταση στην οποία κάθε μέρα που περνά συμβάλλει στην αύξηση των πληθωριστικών κινδύνων, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο από τη σκοπιά της νομισματικής πολιτικής: πώς θα εξελιχθούν οι μεσοπρόθεσμες προσδοκίες για τον πληθωρισμό», είπε.

Οι επενδυτές προεξοφλούν δύο ή τρεις αυξήσεις στο βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ μέχρι το τέλος του έτους, κάτι που θα το διαμορφώσει στο 2,50% ή 2,75%.

επιτόκια Νάγκελ
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΣτα 920 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου – Στόχος τα 950 ευρώ το 2027
Next Article Πότε ξεκινά το εορταστικό ωράριο για το Πάσχα

Related Posts

Τράπεζα Κύπρου: Call option για τα υπόλοιπα 82 εκατ. ευρώ από το ομόλογο Tier 2

26 Μαρτίου, 2026

Η SWOT Hospitality σε στρατηγική συνεργασία με την Alpha Bank στο advisory νέων ξενοδοχειακών σχημάτων

26 Μαρτίου, 2026

Συνάντηση Πιερρακάκη – ΕΕΤ: Η ελληνική οικονομία εμφανίζει αυξημένη ανθεκτικότητα

24 Μαρτίου, 2026
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2026 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.