• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Επιχειρήσεις»Oι καναλάρχες ζητούν αναστολή της υποχρέωσης για δήλωση πόθεν έσχες
Επιχειρήσεις

Oι καναλάρχες ζητούν αναστολή της υποχρέωσης για δήλωση πόθεν έσχες

8 Ιανουαρίου, 2017Updated:8 Ιανουαρίου, 2017Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

\Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η Ένωση Ιδιοκτήτων Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) και ζητεί κατά πρώτον με προσωρινή διαταγή του προέδρου του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Νικολάου Σακελλαρίου να ανασταλεί η υποχρέωση υποβολής των δηλώσεων πόθεν έσχες των μελών της Ένωσης, αλλά και για όλα τα διευθυντικά και μετοχικά στελέχη της, μέχρι να εκδοθεί η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ επί της προσφυγής των πέντε δικαστικών Ενώσεων και κατά δεύτερο ζητεί να μην υποβάλλουν καθόλου δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων τα μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017 λήγει η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) σε ηλεκτρονική μορφή. Όμως, για τους δικαστές και εισαγγελείς δεν λήγει η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων τους, καθώς η Ολομέλεια του ΣτΕ τον περασμένο Δεκέμβριο «πάγωσε» προσωρινά την ηλεκτρονική κατάθεση των δηλώσεων πόθεν έσχες και οικονομικών συμφερόντων των δικαστών και εισαγγελέων μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση επί της κυρίας προσφυγής που έχουν καταθέσει πέντε δικαστικές Ενώσεις και η οποία (προσφυγή) θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ την 13η Ιανουαρίου 2017.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ, οι καναλάρχες με την προσφυγή τους με την οποία ζητούν προσωρινή διαταγή για να ανασταλεί η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων πόθεν έσχες, επικαλούνται κατά κύριο λόγο τα νομικά επιχειρήματα που προέβαλαν οι δικαστικές Ενώσεις, περί αντισυνταγματικότητας, αντίθεσης στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), κλπ.

Ακόμη, η ΕΙΤΗΣΕΕ υποστηρίζει ότι τίθεται θέμα άμεσου κινδύνου διαρροής των στοιχείων που θα υποβάλουν ηλεκτρονικά από τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής ελέγχου, εκτός του προέδρου της που είναι πρώην δικαστικός λειτουργός, ενώ αναφέρει επίσης την απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που επέβαλε πρόστιμο 150.000 ευρώ στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων λόγω διαρροής προσωπικών δεδομένων του συνόλου σχεδόν των φορολογουμένων στην Ελλάδα.

Παράλληλα, ζητεί να μην υποβάλουν καθόλου δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων, οι ιδιοκτήτες, μέτοχοι, εταίροι, πρόεδροι, διευθύνοντες σύμβουλοι και τα εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι διαχειριστές, καθώς και οι γενικοί διευθυντές και οι διευθυντές ειδήσεων και ενημέρωσης κάθε μορφής επιχειρήσεων ή εταιρειών, που κατέχουν άδεια λειτουργίας ή εν γένει έχουν την εκμετάλλευση τηλεοπτικών σταθμών, ελεύθερης λήψης, όπως και οι βασικοί μέτοχοι των μελών της ΕΙΤΗΣΕΕ, λόγω του παράνομου και αντισυνταγματικού χαρακτήρα της νομοθετικής πρόβλεψης για τις εν λόγω δηλώσεις.

Τέλος, υποστηρίζει την αντισυνταγματικότητα, αλλά και την αντίθεση του μέτρου της υποβολής δηλώσεων, στην ΕΣΔΑ και στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κλπ και μάλιστα, πολύ περισσότερο όταν για τα μέλη και τα στελέχη της Ένωσης τηρείται στο ΕΣΡ ανελλιπώς μητρώο διαφάνειας.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΧαρίτσης: 2 νέα χρηματοδοτικά εργαλεία ξεκινούν στο πρώτο τρίμηνο
Next Article Πότε θα αποκαλυφθεί η στρατηγική για το Brexit

Related Posts

Στρατηγική συνεργασία Ομίλου Poseidon Marine Supplies – Epsilon SingularLogic

3 Ιουλίου, 2025

Αθανασίου (LAMDA Development): Το Ελληνικό αποκτά ζωή - Τα καταφέραμε, παρά τις πολύ μεγάλες προκλήσεις

3 Ιουλίου, 2025

Όμιλος ΔΕΗ: επτά διακρίσεις από τον διεθνή Οργανισμό Extel για το 2025

3 Ιουλίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.