• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Opinion»Οι ανιστόρητοι Συριζαίοι και η Πανωραία Χατζηκώσταινα
Opinion

Οι ανιστόρητοι Συριζαίοι και η Πανωραία Χατζηκώσταινα

31 Ιανουαρίου, 2021Updated:31 Ιανουαρίου, 2021Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Ανιστόρητοι, απάτριδες, μισέλληνες, ανόητοι. Ένιοι χαρακτηρισμοί που ταιριάζουν γάντι, σε όλους εκείνους, οι οποίοι όχι μόνον δεν γνωρίζουν την ελληνική ιστορία, σε όλες τις περιόδους, είτε σημαδεύτηκαν από μεγαλεπήβολα έργα και νικηφόρους αγώνες, είτε από τραγωδίες που άφησαν μεγάλες πληγές στο σώμα της πατρίδος μας.

Του Γιάννη Μιχαήλ

Έκανα αυτόν τον πρόλογο, για δύο λόγους. Πρώτον για να θυμίσω την ιστορική φράση του Χαρίλαου Τρικούπη, (μεγάλος εκσυγχρονιστής πρωθυπουργός) «Η Ελλάς προώρισται να ζήση και θα ζήση» και δεύτερον προκειμένου να επισημάνω μια νοοτροπία, η οποία είναι βαθειά ριζωμένη στα εσώψυχα πολλών συμπατριωτών μας.

Αφορμή μου έδωσε μια ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία «Η Κυβέρνηση, με την πολιτική της, μετέτρεψε την Ελλάδα σε ψωροκώσταινα της Ευρώπης». Κατηγορώντας, λοιπόν, το κόμμα του Τσίπρα, τον Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του, υπέπεσε σε διπλό ατόπημα. Αφ' ενός απαξιώνει την ίδια την χώρα και αφετέρου, αποκαλεί την Ελλάδα υποτιμητικά ψωροκώσταινα, χωρίς οι αγράμματοι εγκέφαλοι, που κατοικοεδρεύουν στην Κουμουνδούρου, να γνωρίζουν τι ακριβώς, είναι αυτό το προσωνύμιο. Τους πληροφορούμε, λοιπόν για να μην εκτίθενται με ανάλογα φληναφήματα που κατά καιρούς εκτοξεύουν, ότι αυτό το «παρατσούκλι», είχε δοθεί σε μια υπέροχη Ελληνίδα από το Αϊβαλί, την Πανωραία Χατζηκώσταινα. Η φτωχή αυτή Ελληνίδα, προχώρησε σε μια κίνηση, αποδεικνύοντας την μεγαλοσύνη, όσων συνεγείρονται από τα πατριωτικά τους αισθήματα.

Προσέφερε τα ελάχιστα υπάρχοντα της, για την ενίσχυση του αγώνα των πολιορκημένων του Μεσολογγίου. Μια κίνηση μεγαλειώδης από μια φτωχή γυναίκα, όμως ορισμένοι αγράμματοι ανθέλληνες, άκριτα χρησιμοποιούν τη διαστρέβλωση, ενός ονόματος, ταυτίζοντας την με την πατρίδα μας.

Είμαι απόλυτα βέβαιος, ότι κανείς άλλος άνθρωπος σε ολόκληρο τον πλανήτη, δεν διανοείται να διασύρει με ελαφρά τη καρδία τον τόπο της καταγωγής τους. Οι λαοί, όλων των άλλων χωρών τιμούν και υπεραγαπούν τις πατρίδες τους και πάνω απ’ όλα, σέβονται και τα σύμβολά της.

Απεναντίας στην χώρα μας, χωρίς αιδώ ευτελίζουμε και απαξιώνουμε οτιδήποτε έχει σχέση με την ιστορία της χώρας μας. Όσοι την υποστηρίζουμε, μας θεωρούν εθνικιστές και μας καταγγέλλουν. Όλοι αυτοί ανήκουν στη συνομοταξία, των δήθεν αριστερών, οι οποίοι ξεδιάντροπα, χαρακτηρίζουν την Ελλάδα «ψωροκώσταινα». Απάντηση σε όλους αυτούς η πατριωτική ψυχή της Πανωραίας και οι στίχοι του Σολωμού. «Κλείσε την ψυχή σου την Ελλάδα και θα νοιώσεις μέσα σου κάθε είδους μεγαλείο».

Μιχαήλ
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΗ Κομισιόν ενέκρινε το εμβόλιο της AstraZeneca – «Τώρα παραδώστε τις δόσεις»
Next Article Έως τις 5 Φεβρουαρίου οι υπεύθυνες δηλώσεις προαναγγελίας αναστολών εργασίας

Related Posts

Πώς τα κρυπτονομίσματα κάνουν πλουσιότερο τον Τραμπ

16 Ιουνίου, 2025

Σύμβουλος καριέρας: Γιατί η επιμονή στην τέλεια επιλογή οδηγεί σε χειρότερα αποτελέσματα

16 Ιουνίου, 2025

Συλλαλητήριο πνιγμένο στο αίμα

16 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.