• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Πλανήτης»Ουκρανία: Οι ΗΠΑ φοβούνται ότι η Ρωσία θα επιτεθεί ακόμη και εντός της εβδομάδας
Πλανήτης

Ουκρανία: Οι ΗΠΑ φοβούνται ότι η Ρωσία θα επιτεθεί ακόμη και εντός της εβδομάδας

15 Φεβρουαρίου, 2022Δεν υπάρχουν Σχόλια4 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Η αμερικανική κυβέρνηση ανέβασε μια κλίμακα ακόμη τον τόνο των προειδοποιήσεών της περί επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία, τονίζοντας πως είναι πιθανό να συμβεί μέσα σε μερικές ημέρες. «Ανησυχούμε βαθιά πως η Ρωσία ενδέχεται να αναλάβει δράση εναντίον της Ουκρανίας ήδη από αυτή την εβδομάδα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο Άντονι Μπλίνκεν, μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France24.

Στο «συμπέρασμα» αυτό έχει καταλήξει η Ουάσινγκτον βλέποντας την πορεία «της ανάπτυξης ρωσικών δυνάμεων γύρω από την Ουκρανία», σε «όλες τις πλευρές της», επέμεινε.

Η Ρωσία προχωρά σε κλιμάκωση αντί για αποκλιμάκωση, συγκεντρώνει περισσότερα στρατεύματα στα σύνορα με την Ουκρανία, είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο.

«Ο δρόμος της διπλωματίας παραμένει ανοικτός», διαβεβαίωσε μολαταύτα ο κ. Μπλίνκεν.

«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να πείσουμε τη Ρωσία πως πρέπει να ακολουθήσει τη διπλωματική οδό, την οδό του διαλόγου για να επιλυθούν οι όποιες διαφορές υπάρχουν ειρηνικά», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Πρόσφατα η Ουάσινγκτον προειδοποιούσε περί επαπειλούμενης ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία προτού ολοκληρωθούν οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου, δηλαδή πριν από την 20ή Φεβρουαρίου.

Ρώσος απεσταλμένος στην ΕΕ: Η Μόσχα θα απαντήσει, αν σκοτωθούν πολίτες της στην ανατολική Ουκρανία

Η Ρωσία "θα απαντήσει", αν σκοτωθούν Ρώσοι πολίτες σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, περιλαμβανομένης της περιοχής Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο RIA επικαλούμενο τον Ρώσο απεσταλμένο στην ΕΕ Βλαντίμιρ Τσιζόφ.

"Δεν θα εισβάλουμε στην Ουκρανία, αν δεν μας προκαλέσουν να το πράξουμε", επεσήμανε ο Τσιζόφ. "Αν οι Ουκρανοί εξαπολύσουν μια επίθεση εναντίον της Ρωσίας, δεν θα πρέπει να εκπλαγείτε αν απαντήσουμε. Ή αν αρχίσουν να σκοτώνουν Ρώσους πολίτες οπουδήποτε - στο Ντονμπάς ή όπου αλλού", πρόσθεσε.

Οι φιλορώσοι αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία, τους οποίους στηρίζει η Μόσχα, καταγγέλλουν ότι η ουκρανική κυβέρνηση ετοιμάζει μια επίθεση εναντίον τους, ενώ το Κίεβο κατηγορεί τη Ρωσία, που έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 100.000 στρατιώτες κοντά στα ουρκανικά σύνορα, ότι σχεδιάζει να εισβάλει στη χώρα.

Το Βερολίνο καλεί τη Ρωσία «να αποσύρει τα στρατεύματά της» από τα σύνορα με την Ουκρανία

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ ζήτησε σήμερα από τη Ρωσία "να αποσύρει τα στρατεύματά της" από τα σύνορα με την Ουκρανία, εκτιμώντας ότι "η καταστάση μπορεί να εκτραχυνθεί ανά πάσα στιγμή", την ώρα που ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς αναμένεται στη Μόσχα.

"Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη και μπορεί να εκτραχυνθεί ανά πάσα στιγμή". "Πρέπει να εκμεταλλευθούμε όλες τις ευκαιρίες διαλόγου για να καταλήξουμε σε μια ειρηνική λύση", εκτίμησε η Μπέρμποκ σε ανακοίνωσή της, ενώ πρόσθεσε: "η ευθύνη μιας αποκλιμάκωσης βρίσκεται ξεκάθαρα στην πλευρά της Ρωσίας και εναπόκειται στη Μόσχα να αποσύρει τα στρατεύματά της".

Ζελένσκι: «Ημέρα ενότητας» του ουκρανικού λαού η 16η Φεβρουαρίου

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακήρυξε «ημέρα ενότητας» την Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου, δηλαδή την ημέρα που πολλά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ως πιθανή για να εξαπολύσει η Ρωσία μια επίθεση.

«Μας είπαν ότι η 16η Φεβρουαρίου θα είναι η ημέρα της επίθεσης. Εμείς θα την μετατρέψουμε σε ημέρα ενότητας» είπε ο Ουκρανός πρόεδρος στο διάγγελμά του προς το έθνος, καλώντας τους Ουκρανούς να υψώσουν την ουκρανική σημαία.

Λίγο νωρίτερα, ο Ζελένσκι προέτρεψε αξιωματούχους, πολιτικούς και επιχειρηματίες που πρόσφατα έφυγαν από την Ουκρανία να επιστρέψουν στη χώρα τους μέσα σε 24 ώρες. «Είναι καθήκον σας, σε μια τέτοια κατάσταση, να είστε μαζί μας, με τον ουκρανικό λαό. Προτείνω να επιστρέψετε στην πατρίδα σας μέσα σε 24 ώρες και να σταθείτε στο πλευρό του ουκρανικού στρατού, της διπλωματίας και του λαού μας», τόνισε.

Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ορισμένοι βουλευτές και επιχειρηματίες έφυγαν από τη χώρα το Σαββατοκύριακο, αφού οι ΗΠΑ, η Βρετανία και άλλες χώρες συνέστησαν στους πολίτες τους να εγκαταλείψουν επειγόντως την Ουκρανία.

«Επιστρέψτε στον λαό και τη χώρα σας, που ήταν η πηγή των εργοστασίων και της περιουσίας σας», πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

 

ΗΠΑ Ουκρανία Ρωσία
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΤο ψηφιακό τέλος της συνδικαλιστικής δικτατορίας
Next Article ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα απασχόλησης με επιδότηση έως 8.397 ευρώ

Related Posts

Γιγαντιαία κουνούπια στην Κίνα: Το νέο όπλο κατά της επιδημίας χικουνγκούνια

7 Αυγούστου, 2025

Η Αρκτική μεταμορφώνεται: Oχι πια χιόνι, αλλά βροχές και λουλούδια

7 Αυγούστου, 2025

Συνάντηση Τραμπ με τον Χουάνγκ της Nvidia – Πιέζει για made in USA ημιαγωγούς

7 Αυγούστου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.