• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Προσλήψεις»Δημόσιο»Παραταση εως 19 Σεπτεμβρίου για 1.180 οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης
Δημόσιο

Παραταση εως 19 Σεπτεμβρίου για 1.180 οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης

31 Αυγούστου, 2021Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Παραταση πήραν οι τρεις προκηρύξεις των Ενόπλων Δυνάμεων για συνολικά 1.180 Οπλιτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ).

Οπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τη μετάδοση του κορονοϊού καθώς και λόγω της κατάστασης που έχει προκύψει από τις πυρκαγιές η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών των υποψηφίων Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) στους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων παρατείνεται έως 19 Σεπτεμβρίου 2021.Πιο συγκεκριμένα, θα προσληφθούν 779 Οπλίτες στον Στρατό Ξηράς, 200 στο Πολεμικό Ναυτικό και 201 στην Πολεμική Αεροπορία για βραχεία περίοδο τριών ετών, με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον τρία έτη.

Προσόντα και κριτήρια

Για τους εφέδρους θα πρέπει να µην έχουν παρέλθει πέντε (5) έτη από την ηµεροµηνία οριστικής απόλυσής τους από τις Ένοπλες ∆υνάµεις, λόγω εκπλήρωσης ενόπλως των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων κατά την ηµεροµηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών. Να µην έχουν συµπληρώσει το εικοστό όγδοο (28ο ) έτος της ηλικίας τους, σύµφωνα µε τις διατάξεις της στρατολογικής νοµοθεσίας (δηλ. γεννηµένοι από 1-1-1994 και µεταγενέστερα), κατά την ηµεροµηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών για αρχική ανακατάταξη ή επανακατάταξη. Να έχουν την ελληνική ιθαγένεια. Να έχουν σωµατική ικανότητα κατηγορίας πρώτης (Ι/1) ή δεύτερης (Ι/2), σύµφωνα µε τις διατάξεις που ισχύουν για την εξέταση της σωµατικής ικανότητας των στρατευσίµων. Να έχουν ανάστηµα τουλάχιστον ενός µέτρου και εξήντα εκατοστών (1,60 µ.). Να µην έχουν καταδικαστεί για κακούργηµα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, απάτη, υπεξαίρεση (κοινή ή στην υπηρεσία), εκβίαση, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, ψευδορκία, ψευδή ανώµοτη κατάθεση, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, ψευδή καταµήνυση, συκοφαντική δυσφήµιση, παράβαση καθήκοντος, καθώς και για οποιοδήποτε έγκληµα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή οικονοµικής εκµετάλλευσης της γενετήσιας ζωής ή της νοµοθεσίας περί ναρκωτικών, λαθρεµπορίας, όπλων, πυροµαχικών και τυχερών παιχνιδιών και για οποιοδήποτε έγκληµα του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα. Επίσης να µην έχουν παραπεµφθεί αµετάκλητα µε απευθείας κλήση ή βούλευµα, για κακούργηµα ή για τα ως άνω αδικήµατα. Να µην εκκρεµεί σε βάρος τους µήνυση ή κατηγορία για ανυποταξία ή λιποταξία. 9. Να µην έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώµατα. Να µην έχουν εκπέσει ή υποβιβασθεί του βαθµού τους, ούτε να έχει κινηθεί εναντίον τους η σχετική διαδικασία.

Οι οπλίτες, που εκπληρώνουν τη στρατεύσιµη στρατιωτική τους υποχρέωση, να έχουν αιτιολογηµένη πρόταση καταλληλότητας του ∆ιοικητή της Μονάδας. Στους έφεδρους και στους οπλίτες κατά την ηµεροµηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών να µην τους έχουν επιβληθεί πειθαρχική φυλάκιση άνω των είκοσι (20) ηµερών, εφάπαξ ή αθροιστικά. Να µην έχουν παραιτηθεί ή απολυθεί για οποιαδήποτε αιτία, όσοι υπηρετούσαν ως µαθητές παραγωγικών σχολών, µόνιµοι ή εθελοντές οπλίτες ή Επαγγελµατίες Οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ.) ή Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ).

Οπλίτες
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΑφγανιστάν: «Capital controls» με επιτρεπόμενο ποσό ανάληψης τα 200 δολάρια ανά άτομο την εβδομάδα
Next Article Ζείτε στον Χρυσό Αιώνα της Ηλιθιότητας

Related Posts

Στην τελική ευθεία η προκήρυξη για 450 μόνιμους στο Υπ. Πολιτισμού

16 Ιουνίου, 2025

4 θέσεις εργασίας στο Δήμο Βόλου

13 Ιουνίου, 2025

3 θέσεις βοηθών βρεφονηπιοκόμων στο Δήμο Αγίου Δημητρίου

13 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.