• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Παράταση στο «Πρόγραμμα Γέφυρα»
Ειδήσεις

Παράταση στο «Πρόγραμμα Γέφυρα»

22 Δεκεμβρίου, 2020Updated:22 Δεκεμβρίου, 2020Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Προς παράταση οδεύει η προθεσμία που έχουν, έως το τέλος Δεκεμβρίου, οι δανειολήπτες για να ρυθμίσουν τα κόκκινα δάνεια τους ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν στο «Πρόγραμμα Γέφυρα». Τροπολογία που έχει πάρει το δρόμο για την Βουλή προβλέπει τρίμηνη παράταση στην καταληκτική προθεσμία που έχουν οι κόκκινοι δανειολήπτες για να έρθουν σε συμφωνία με τις τράπεζες για μια βιώσιμη ρύθμιση του χρέους τους. Η ρύθμιση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσει η επιδότηση του στεγαστικού δανείου για 9 μήνες. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα οι δανειολήπτες με μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχουν προθεσμία να τα ρυθμίσουν με τις τράπεζες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020 και η έναρξη και των τελευταίων επιδοτήσεων έχει προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο του 2021. Η τρίμηνη παράταση για την έγκριση των κόκκινων δανείων θα παρατείνει και την έναρξη 9μηνη περιόδου των επιδοτήσεων για την συγκεκριμένη κατηγορία δανειοληπτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τρίμηνη παράταση θα «πιάνει» και όσους εξυπηρετούν κανονικά τα δάνεια τους αλλά βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής καταβολής δόσεων λόγω κορονοϊού, Η παράταση δίνεται για να καλυφθούν και όσοι θα βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής δόσεων μέχρι και τον ερχόμενο Μάρτιο. Για αυτούς η 9μηνη επιδότηση του στεγαστικού δάνειου θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Απρίλιο και δεν ξεπεράσει χρονικά το τέλος του 2021.

Εξάλλου, στα τέλη αυτού του μήνα θα πραγματοποιηθεί ο νέος γύρος πληρωμών του προγράμματος όπου αναμένεται να ενισχυθούν όσοι επιδοτήθηκαν για την δόση του Νοεμβρίου, αλλά και όσοι πάρουν το «πράσινο φως» από την ηλεκτρονική πλατφόρμα μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα θα επιδοτηθούν οι εξής εγκεκριμένες αιτήσεις:

Όσων εξυπηρετούν κανονικά τα δάνεια τους και δεν βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής. Το δημόσιο θα καλύπτει το 90% των μηνιαίων δόσεων για διάστημα 9 μηνών. Μεγάλο μέρος των αναστολών καταβολή δόσης σταματάει στο τέλος του μήνα.

Τα εγκεκριμένα - ρυθμισμένα δάνειαπου βρίσκονται σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών ή έχουν καταγγελθεί. Υπενθυμίζεται οτι ο αιτών θα πρέπει πρώτα να έρθει σε συμφωνία με την τράπεζα ή άλλον χρηματοδοτικό φορέα προκειμένου να ρυθμιστεί το δάνειο. Η τράπεζα καλεί τον οφειλέτη για να συμφωνήσουν σε μια κοινά αποδεκτή αναδιάρθρωση του δανείου. Ο οφειλέτης θα πρέπει να προσκομίσει τα έγγραφα που θα ζητηθούν εντός 15 ημερών. Μετά την κοινοποίηση της συμφωνίας για την αναδιάρθρωση του δανείου, ο οφειλέτης έχει περιθώριο 15 ημέρες από την πρόταση για την αποδεχθεί ή όχι. αν υπάρξει συμφωνία τότε η τράπεζα αποστέλλει σχετική ενημέρωση στην πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, με το ποσό της μηνιαίας δόσης προκειμένου να ξεκινήσει να καταβάλλεται η συνεισφορά του Δημοσίου.

Από τις 160.000 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί για το Πρόγραμμα Γέφυρα έχουν ελεγχθεί οι 100.000 ενώ σε 95.000 περιπτώσεις έχει εγκριθεί η επιδότηση του δανείου από το κράτος.

ΓΕΦΥΡΑ
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΤο MotoGP™ ζωντανά και αποκλειστικά στα κανάλια COSMOTE SPORT έως το 2023
Next Article ΟΓΑ: Με τροπολογία ρυθμίζεται η συνταξιοδότηση χιλιάδων αγροτών

Related Posts

Φάρμακα κατ’ οίκον: Βήμα βήμα η λειτουργία της νέας υπηρεσίας – Ποιους αφορά

16 Ιουνίου, 2025

Νέα Οδός – Κεντρική Οδός: WINNER στα Health & Safety Awards 2025

16 Ιουνίου, 2025

JP Morgan: «Βλέπει» ανάπτυξη 2,2% για την Ελλάδα το 2025 και 2% το 2026 - Ποντάρει στα ελληνικά ομόλογα

16 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.