• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Πλανήτης»Περού: Η πρόεδρος Μπολουάρτε καλείται να παρουσιάσει στη Δικαιοσύνη τα Rolex που κατέχει
Πλανήτης

Περού: Η πρόεδρος Μπολουάρτε καλείται να παρουσιάσει στη Δικαιοσύνη τα Rolex που κατέχει

2 Απριλίου, 2024Updated:2 Απριλίου, 2024Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Να παρουσιάσει τα ρολόγια Rolex που έχει στην κατοχή της κάλεσε την πρόεδρο Ντίνα Μπολουάρτε η εισαγγελία του Περού, στο πλαίσιο έρευνας σε βάρος της για φερόμενο παράνομο πλουτισμό.

Η κατοικία της προέδρου ερευνήθηκε μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 29/3 προς Σάββατο στο πλαίσιο της έρευνας, που αφορά ακριβά ρολόγια την απόκτηση των οποίων φέρεται να μη συμπεριέλαβε στις δηλώσεις περιουσίας της.

«Η πρόεδρος της Δημοκρατίας κλήθηκε επισήμως να παρουσιάσει τα ρολόγια Rolex και να καταθέσει την Παρασκευή 5η Απριλίου», σημείωσε η εισαγγελία σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε χθες Κυριακή.

Διευκρίνισε πως κατά τις έρευνες στην κατοικία της και στο μέγαρο της κυβέρνησης δεν εντοπίστηκαν τα ακριβά ρολόγια και η προεδρία δεν τα παρέδωσε.

Πάντως η εισαγγελία σημείωσε πως προχώρησε στην κατάσχεση «άλλων στοιχείων ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της έρευνας». Περουβιανά ΜΜΕ εξήγησαν πως βρέθηκαν έγγραφα που αποκαλύπτουν την ημερομηνία αγοράς ενός από τα ρολόγια.

Σε διάγγελμά της προς το έθνος, η κυρία Μπολουάρτε κατήγγειλε την έρευνα στην κατοικία της, που ήταν κατ’ αυτήν “αυθαίρετη, δυσανάλογη, καταχρηστική”, αλλά και “αντισυνταγματική”, κάνοντας λόγο για “συστηματικό διωγμό” εναντίον της.

Η υπεράσπιση της κυρίας Μπολουάρτε ανέφερε πως η αστυνομία βρήκε κάποια ρολόγια όταν ερεύνησε την έδρα της κυβέρνησης. Ο δικηγόρος Ματέο Καστανιέδα είπε πως ,«πρόκειται για ωραία ρολόγια, αλλά δεν μπορώ να πω πόσα από αυτά είναι Rolex».

Το “σκάνδαλο των Rolex” ξέσπασε αφού περουβιανός ειδησεογραφικός ιστότοπος, ο La Encerrona, άρχισε να αναρτά τη 15η Μαρτίου σειρά φωτογραφιών στις οποίες η πρόεδρος Μπολουάρτε εικονίζεται να φοράει πολυτελή ρολόγια το 2021 και το 2022, ενώ ήταν μέλος της κυβέρνησης.

Τη 19η Μαρτίου, η γενική εισαγγελία ανακοίνωσε πως έχει αρχίσει να διενεργείται προκαταρκτική έρευνα σε βάρος της προέδρου για “παράνομο πλουτισμό” και μη δήλωση “της απόκτησης ρολογιών Rolex”.

Αντιδρώντας, η κυρία Μπολουάρτε διαβεβαίωσε πως έχει “καθαρά χέρια” και ότι δεν έχει παρά μόνο ένα ρολόι, κάποιας ηλικίας, αγορασμένο με τις οικονομίες της. «Μπήκα στο μέγαρο της κυβέρνησης με καθαρά χέρια και θα φύγω με καθαρά χέρια, όπως έχω υποσχεθεί στον περουβιανό λαό», επέμεινε.

Η πρόεδρος, 61 ετών, αντιμετώπιζε ήδη έρευνα με πολύ βαρύτερο κατηγορητήριο, για “γενοκτονία”, “ανθρωποκτονίες κατά συρροή με επιβαρυντικές περιστάσεις” και “πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών”, εξαιτίας των θανάτων 50 και πλέον ανθρώπων στις πολύμηνες ταραχές που ακολούθησαν την ορκωμοσία της, τον Δεκέμβριο του 2022.

Η Ντίνα Μπολουάρτε έγινε υπηρεσιακή πρόεδρος του Περού μετά την παύση από το Κογκρέσο και τη σύλληψη από την αστυνομία του προκατόχου της Πέδρο Καστίγιο, εκλεγμένου με κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς, του οποίου ήταν η αντιπρόεδρος.

Στις αρχές του μήνα, η πρόεδρος αναγκάστηκε να αντικαταστήσει τον πρωθυπουργό Αλβέρτο Οτάρολα, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του έπειτα από την έναρξη έρευνας σε βάρος του για άσκηση αθέμιτης επιρροής έναντι ανταλλάγματος, μετά την αποκάλυψη τηλεφωνικής συνδιάλεξής του που τον εξέθετε από μέσο ενημέρωσης. Ο στενός συνεργάτης της προέδρου, άλλοτε υπουργός Άμυνας, ήταν μέλος της κυβέρνησης από τον Δεκέμβριο του 2022.

Η  Μπολουάρτε έχει αποκλείσει επανειλημμένα κάθε ενδεχόμενο να παραιτηθεί.

Σε περίπτωση που ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος της, η πρόεδρος, δυνάμει του Συντάγματος, δεν θα δικαστεί παρά μετά τον Ιούλιο του 2026, αφού ολοκληρωθεί η θητεία της.

Rolex
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΠροσλήψεις στο Δήμο Σητείας
Next Article Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί που έβγαλε η κλήρωση την Τρίτη 2/4/2024

Related Posts

Πώς οι πολιτικές του Τραμπ επηρεάζουν τα επαγγελματικά ταξίδια

15 Ιουνίου, 2025

Pimco: Συμβουλές στους επενδυτές για τη νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων

15 Ιουνίου, 2025

Τεχνητή Νοημοσύνη και εργασία: Πώς αλλάζουν οι δεξιότητες που ζητούνται σήμερα

15 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.