• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Επιχειρήσεις»Πλαίσιο: Yπερδιπλασιασμός κερδών το 2021 – Διπλασιάζει το μέρισμα
Επιχειρήσεις

Πλαίσιο: Yπερδιπλασιασμός κερδών το 2021 – Διπλασιάζει το μέρισμα

19 Απριλίου, 2022Updated:19 Απριλίου, 2022Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη μετά από φόρους της Πλαίσιο το 2021 σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 23,2% στα 436,9 εκατ. ευρώ από 354,6 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση της Πλαίσιο θα προτείνει διπλάσιο μέρισμα σε σχέση με πέρυσι και συγκεκριμένα 0,10 ευρώ ανά μετοχή.

Τα Λειτουργικά Κέρδη Προ Φόρων Τόκων και Αποσβέσεων ( EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 19,9 εκατ.  ευρώ από 13,3 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση 49,6%. Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 11,1 εκατ. ευρώ από 3,6 εκατ. ευρώ, με αύξηση 206% και τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα 8,5 εκατ. από 3,1 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 171,4% σε σχέση με το 2020.

Η ταμειακή ρευστότητα της Πλαίσιο στις 31 Δεκεμβρίου 2021 ήταν στα 62,1 εκατ. ευρώ και η καθαρή ρευστότητα, αφαιρουμένου του τραπεζικού δανεισμού, στα 46,8 εκατ. ευρώ, παρά την επιστροφή κεφαλαίου των 4 εκατ ευρώ που πραγματοποιήθηκε πέρσι.

Τα ίδια κεφάλαια διαμορφώθηκαν στα 101 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας την χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας.  Η απόδοση των ιδίων κεφαλαίων (προ φόρων) διαμορφώθηκε σε διψήφιο ποσοστό (11%).

Επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ για το 2022

«Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου για το 2021 διαμορφώθηκε στα 437 εκατ. ευρώ, στο υψηλότερο επίπεδο της ιστορίας του. Στην εξέλιξη αυτή θετική συμμετοχή είχαν όλοι οι τομείς δραστηριότητας, με τις Λευκές Συσκευές να ξεχωρίζουν με ετήσια αύξηση που ξεπέρασε το 90%. Σε επίπεδο οργανικής κερδοφορίας, το EBITDA προσέγγισε τα 20 εκατ. ευρώ, με αύξηση 50%, καθώς ο ρυθμός αύξησης των λειτουργικών εξόδων υπήρξε πολύ μικρότερος αυτού των πωλήσεων.  Η εύρωστη κεφαλαιακή διάρθρωση μάς επέτρεψε να διατηρήσουμε τα χρηματοοικονομικά έξοδα στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρυσι, με αποτέλεσμα η κερδοφορία μας πριν τη φορολογία να παρουσιάσει εντυπωσιακή αύξηση και να υπερδιπλασιαστεί σε απόλυτα μεγέθη. Οι παραπάνω επιδόσεις, σε όλα τα επίπεδα των βασικών λογαριασμών, δεικτών αποδοτικότητας και περιθωρίων κέρδους, ήταν αυτές που, για μια ακόμα χρονιά, επιβεβαίωσαν τη θετική μας πορεία και που μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε το φιλόδοξο αναπτυξιακό μας πρόγραμμα που προβλέπει επενδύσεις ύψους  10 εκατ. για το 2022», δήλωσε ο πρόεδρος του Πλαισίου, Γεώργιος Γεράρδος.

Bonus 1 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενους

«Το κλείσιμο του 2021 αφήνει πίσω του μια διετία πανδημίας και μέσα σε αυτή την περίοδο υγειονομικής και οικονομικής καταιγίδας, το Πλαίσιο καταφέρνει σε σχέση με το 2019 μια ανάπτυξη πωλήσεων 38%. Η θετική αυτή πορεία οφείλεται σε δυο βασικές αιτίες: Αρχικά, στην πρόνοια που υπήρχε σε στρατηγικό επίπεδο στο να στηθούν έγκαιρα εξελιγμένες υποδομές σε logistics και ecommerce, πολλά χρόνια πριν χτυπήσει η υγειονομική κρίση του Covid. Ακόμα όμως πιο σημαντική ήταν η συλλογική προσπάθεια της ομάδας της Πλαίσιο καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης του Covid. Συνεργάτες από κάθε θέση ήταν έτοιμοι να εργαστούν σε κάθε δομή του Πλαισίου όπου υπήρχε ανάγκη κι ήταν τέλεια συντονισμένοι, σε συνθήκες όπου κάτι τέτοιο ήταν πολύ δύσκολο. Έτσι αποφασίστηκε για το 2021, ως ανταμοιβή για αυτή την εξαιρετική προσπάθεια, η καταβολή bonus ύψους 1 εκατ. για τους συναδέλφους μας», δήλωσε ο Διευθύνων της εταιρείας Κωνσταντίνος Γεράρδος.

ΠΛΑΙΣΙΟ
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleOEE: Να ενταχθεί το μάθημα "Αρχές Οικονομίας" στη Β΄ Λυκείου, ως μάθημα γενικής παιδείας
Next Article Μ. Συρεγγέλα: Περισσότερα από 1.100 άτομα απευθύνθηκαν στα Συμβουλευτικά Κέντρα σε ένα μόλις τρίμηνο -Επίσκεψη στη Σαλαμίνα

Related Posts

TELEKOM: Συμμετοχή στο IRIS2 για παροχή ασφαλούς συνδεσιμότητας και γρήγορου internet στην Ευρώπη

11 Αυγούστου, 2025

Υπεγράφη η σύμβαση για το μεγαλύτερο αρδευτικό έργο στην Ξάνθη - Θα εκτελεστεί από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

11 Αυγούστου, 2025

Κλήρωση Τζόκερ 10/8/2025: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 23,6 εκατ. ευρώ

10 Αυγούστου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.