• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Πλανήτης»Πολυτελείς κατοικίες: Σε ποιες πόλεις θα ανέβουν περισσότερο οι τιμές το 2023 και πού θα πέσουν
Πλανήτης

Πολυτελείς κατοικίες: Σε ποιες πόλεις θα ανέβουν περισσότερο οι τιμές το 2023 και πού θα πέσουν

5 Δεκεμβρίου, 2022Updated:5 Δεκεμβρίου, 2022Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Το ηλιόλουστο Ντουμπάι ξεπερνά το Μαϊάμι, το Δουβλίνο και τη Λισαβόνα στις προβλέψεις για το πού θα φτάσουν οι τιμές των πολυτελών ακινήτων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Knight Frank, οι τιμές των ακριβών ακινήτων στο Ντουμπάι προβλέπεται ότι θα αυξηθούν κατά 13,5% την επόμενη χρονιά, καθώς το αυξανόμενο ενδιαφέρον από ξένους αγοραστές συνεχίζει να δίνει τεράστια ώθηση στην αγορά.

Η περιοχή που έχει αναδειχθεί σε επιχειρηματικό κόμβο παίρνει άνετα τα ηνία της αύξησης των τιμών στα ακριβά ακίνητα για το 2023, με μια πρόβλεψη για ετήσια μεταβολή υπερδιπλάσια από το 5% που αναμένεται για τα ακίνητα στο Μαϊάμι, το οποίο καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση.

Το Λονδίνο και η Σεούλ μοιράζονται την τελευταία θέση της κατάταξης των συνολικά 25 πόλεων και οι τιμές και στα δύο αστικά κέντρα αναμένεται να μειωθούν κατά 3%, σύμφωνα με την έρευνα. Η Νέα Υόρκη είναι στη μέση της κατάταξης με προβλεπόμενη αύξηση τιμών της τάξης του 2%.

Το γεγονός ότι σχετική προσιτότητα της αγοράς των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και η υποδοχή του ρωσικού πλούτου, είναι δύο στοιχεία που υποστηρίζουν την άνοδό της.

Από την άλλη πλευρά, το Λονδίνο αναμένεται να δει μια επιβράδυνση, αν και οι τιμές στο κεντρικό Λονδίνο – όπου κυριαρχούν οι εξαιρετικά πλούσιοι κάτοικοι – αναμένεται να συνεχίζουν να ανεβαίνουν κατά 3,5% το 2023, σύμφωνα με την έκθεση.

Συνολικά, οι τιμές των πολυτελών ακινήτων θα αυξηθούν κατά 2% κατά μέσο όρο σε 25 μεγαλύτερες πόλεις του πλανήτη, έναντι αύξησης 5,2% το 2022, σύμφωνα πάντα με την έκθεση της Knight Frank.

«Σε μια εποχή που οι ιδιοκτήτες πρέπει να συμβιβάζονται με τον απρόβλεπτο παράγοντα του αυξανόμενου πληθωρισμού, το αυξανόμενο κόστος του χρέους και τους υψηλότερους φόρους,. Το τοπίο στις περισσότερες πόλεις παγκοσμίως μεταβάλλεται», αναφέρει η Κέιτ Εβερετ Αλλεν, επικεφαλής της παγκόσμιας έρευνας κατοικίας στην  Knight Frank.

Παρά την πιο υποτονική αναμενόμενη ανάπτυξη, το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη εξακολουθούν να είναι οι πιο δημοφιλείς πόλεις για αγορά κατοικίας, σύμφωνα με την έρευνα της Knight Frank για τα άτομα με που έχουν μεγάλη περιουσία. Περίπου εννέα στους δέκα Κινέζους αγοραστές ανέφεραν ότι είναι πιθανό να αγοράσουν ένα ακίνητο το επόμενο έτος, εν συγκρίσει με περίπου τους μισούς Βρετανούς και Αμερικανούς επενδυτές.

επιλογές Πολυτελείς κατοικίες
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΘέσεις πτυχιούχων φυσικής αγωγής στο Δήμο Πετρούπολης
Next Article Σε πώληση χρέους $42 δισ. προχωρούν αμερικανικές και ευρωπαϊκές τράπεζες

Related Posts

Economist: Ποιος θα αντέξει περισσότερο στον πόλεμο Ισραήλ-Ιράν – Πόσο πιθανή είναι η εμπλοκή των ΗΠΑ

17 Ιουνίου, 2025

Δισεκατομμυριούχος συμβουλεύει: Τα τρία πράγματα που πρέπει να κάνετε αν κερδίσετε το λαχείο – Τι να αποφύγετε

17 Ιουνίου, 2025

Κρίση στο Βατικανό: Ο Πάπας αναζητά νέους δωρητές για να σώσει τα οικονομικά

17 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.