• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Οικονομία»Πού θα κυμανθεί η τιμή του αρνιού για το Πάσχα
Οικονομία

Πού θα κυμανθεί η τιμή του αρνιού για το Πάσχα

7 Απριλίου, 2023Updated:7 Απριλίου, 2023Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Η τιμή του αρνιού στα κρεοπωλεία της γειτονιάς αναμένεται εφέτος να κυμανθεί γύρω στα 14 ευρώ το κιλό, ενώ πέρυσι η τιμή ήταν γύρω στα 12,5 ευρώ το κιλό. Προχωράμε σε ένα Πάσχα εκρηκτικό με παράγοντες εξωγενείς», είπε σήμερα στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ένωσης Λιανοπωλητών Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Αθήνας – Αττικής «Οι Ταξιάρχες» Βασίλης Ντεληφιλιππίδης.

«Στη γενική συνέλευση των μελών μας χθες, που εκπροσωπούν 2.000 καταστήματα, αποφασίσαμε να πιέσουμε τις τιμές.

Στηρίζουμε τον Έλληνα κτηνοτρόφο, ο οποίος είναι δίπλα μας. Πασχίζουμε να διατηρήσουμε ποιότητα και τιμές και να εξυπηρετήσουμε τους καταναλωτές.

Δεν είμαστε καρτέλ. Είμαστε επαγγελματίες και αναλόγως την ποιότητα που δουλεύει ο καθένας μας στην περιοχή του βάζει τις ανάλογες τιμές και τις ανάλογες ποιότητες.

Εμείς θα πιέσουμε τους εμπόρους και τους παραγωγούς να πάρουμε σε καλύτερες τιμές, ώστε να βγούμε ανταγωνιστικοί απέναντι σε αυτή την ανήθικη πολιτική.

Εμείς, έστω και την τελευταία στιγμή, προτείναμε μέτρα στήριξης στα σφαγεία με ένα ποσό ως επιδότηση προς τους παραγωγούς ώστε να έρθει σε καλή τιμή το αρνί στα αστικά κέντρα», κατέληξε.

Πού κυμαίνονται οι τιμές

Ακριβότερο από πέρσι θα πληρώσουν φέτος οι καταναλωτές το αρνί και το κατσίκι του Πάσχα, αφού η τιμή του αναμένεται να αγγίξει τα 12 με 14 ευρώ το κιλό.

Η τιμή για ένα ολόκλητο αρνί βρίσκεται στα 11,99 ενώ για τα κομμάτια ισχύουν οι εξής τιμές:

-12,98 το χεράκι

-13,98 το μπούτι

-16,98 το παϊδάκι

Την ίδια ώρα, για επάρκεια ελληνικών αμνοεριφίων στην αγορά της χώρα μας ενόψει των εορτών του Πάσχα, παρά τις αυξημένες εξαγωγές που γίνονται φέτος κάνουν λόγο οι κρεωπόλες στην Αγορά του Ρέντη.

Το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων, δηλαδή στις 8 και 9 Απριλίου αναμένεται να οριστικοποιηθεί η τιμή των αμνοεριφίων ενόψει του Πάσχα.

Η ζήτηση είναι αυτή που θα κλείσει την παραγωγή και την τιμή. Δηλαδή όσο μεγαλύτερη υπάρχει προσφορά τόσο θα κατεβαίνει η τιμή και όσο θα υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση θα ανεβαίνει η τιμή.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι τη Μεγάλη Εβδομάδα τα αρνιά μπορεί να φτάσουν και τα οκτώ ευρώ για τον παραγωγό. Στην τιμή αυτή, στη συνέχεια, θα προστεθούν τα έξοδα μεταφοράς, το κέρδος του εμπόρου και του κρεοπώλη. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία λοιπόν, οι τιμές για τα αρνιά στα συνοικιακά κρεοπωλεία θα ξεπεράσουν τα 12 ευρώ, ενώ για τα κατσίκια θα είναι αυξημένες περίπου κατά ένα ευρώ.

Πάσχα
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous Article13 θέσεις εργασίας στο Δήμο Νότιας Κέρκυρας
Next Article ΟΠΕΚΑ: Καταβάλλεται το επίδομα παιδιού – Ποιους αφορά

Related Posts

Σούπερ μάρκετ vs λαϊκή αγορά: Πού βρίσκονται οι καλύτερες τιμές σε φρούτα και λαχανικά

15 Ιουνίου, 2025

Μπορεί η Ευρώπη να ξεπεράσει την κρίση του υπερτουρισμού;

15 Ιουνίου, 2025

ΗΠΑ: Σημαντική ανάκαμψη στην καταναλωτική εμπιστοσύνη μετά το σοκ των δασμών Τραμπ

14 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.