• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Οικονομία»Προς παράταση και οι ενστάσεις για «κούρεμα» του Τέλους Επιτηδεύματος
Οικονομία

Προς παράταση και οι ενστάσεις για «κούρεμα» του Τέλους Επιτηδεύματος

2 Αυγούστου, 2023Updated:2 Αυγούστου, 2023Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Μέχρι τις 28 Αυγούστου το πιθανότερον (τρεις μέρες πριν λήξει η παράταση που πήρε η υποβολή φορολογικών δηλώσεων) θα γίνονται δεκτές οι ενστάσεις από επιχειρήσεων που διαπιστώνουν πως δεν ήταν στις λίστες των δικαιούχων απαλλαγής από το Τέλος Επιτηδεύματος, λόγω των προσλήψεων που έκαναν το 2022.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί πως Παρασκευή 28 Ιουλίου θα έληγε κανονικά η διορία για να υποβάλουν ενστάσεις, όσες επιχειρήσεις και επαγγελματίες το 2022 προχώρησαν σε προσλήψεις προσωπικού, αλλά δεν ενημερώθηκαν τελικά με ηλεκτρονικό μήνυμα από την ΑΑΔΕ ότι απαλλάσσονται από το Τέλος Επιτηδεύματος του 2022.

Ωστόσο, μετά και την ανακοίνωση της παράτασης των φορολογικών δηλώσεων, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε πως η φόρμα υποβολής της ένστασης στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ θα είναι διαθέσιμη από την ερχόμενη Παρασκευή 4 Αυγούστου.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι για τις επιχειρήσεις που δε μπορούσαν έως 28 Ιουλίου να κάνουν ενστάσεις, θα ανακοινωθεί νέα διορία, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Παρασκευή 4 Αυγούστου, που θα είναι διαθέσιμη η σχετική επιλογή, στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Πρόκειται για επιχειρήσεις που δεν έλαβαν μήνυμα της ΑΑΔΕ, αλλά πληρούν τα κριτήρια του τζίρου (έως 2.000.000 ευρώ) και της αύξησης των θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης (κατά τουλάχιστον 25%) προκειμένου να γλυτώσουν το «χαράτσι» που κυμαίνεται από 400 έως και αρκετές χιλιάδες ευρώ. Η ένσταση που υποβάλλεται αφορά την ορθότητα των στοιχείων πλήρους απασχόλησης που τηρούνται στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Προϋποθέτει έλεγχο των στοιχείων αυτών και υποβολή ένστασης μόνο για τις περιπτώσεις που τα πραγματικά στοιχεία πλήρους απασχόλησης δεν συμφωνούν με τα τηρούμενα στο σύστημα. Για το λόγο αυτό, θα αναρτηθούν αναλυτικές οδηγίες και απαιτείται, πριν από τη συμπλήρωση και υποβολή της ένστασης, ο ενδιαφερόμενος να ελέγξει τα στοιχεία που εμφανίζονται στο ΕΡΓΑΝΗ.

Μετά την ολοκλήρωση των ενστάσεων -και εφόσον εγκριθούν- η ΑΑΔΕ θα «τρέξει» και νέα εκκαθάριση φόρου, για να απαλλαγούν από το Τέλος Επιτηδεύματος όσοι τη δικαιούνται.

Προϋπόθεση είναι η αύξηση των θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης κατά τουλάχιστον τρία δωδέκατα (25%) σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αλλά και ο τζίρος τους να μην ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ (ακαθάριστα έσοδα).

Είναι η πρώτη και τελευταία χρονιά που δίδεται η δυνατότητα ενστάσεων, αφού στα επόμενα χρόνια τα στοιχεία θα αντλούνται αυτομάτως, ηλεκτρονικά και μόνον, από το Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ και το υπουργείο Εργασίας.

Τέλος Επιτηδεύματος
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΧρηματιστήριο: Εύλογη διόρθωση λόγω ΗΠΑ - Αντεξαν οι 1300 μονάδες
Next Article 520 θέσεις εργασίας στο Δήμο Αθηναίων

Related Posts

Κυριάκος Πιερρακάκης: «Η κυβέρνηση ξέρει να διαχειρίζεται τις κρίσεις και να παρεμβαίνει όταν χρειάζεται»

16 Ιουνίου, 2025

ΙΟΒΕ: Υποχώρηση των επιχειρηματικών προσδοκιών στη βιομηχανία τον Μάιο

16 Ιουνίου, 2025

Νέα στρατηγική για τις εξαγωγές: Έρχονται 649 δράσεις μέχρι το τέλος του 2025

16 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.