• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Δημόσιος Τομέας»Πρόστιμα για 21.000 ανεμβολίαστους εργαζόμενους
Δημόσιος Τομέας

Πρόστιμα για 21.000 ανεμβολίαστους εργαζόμενους

18 Νοεμβρίου, 2021Updated:18 Νοεμβρίου, 2021Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Αντιμέτωποι με πρόστιμα είναι 21.000 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι που δεν έκαναν τον απαιτούμενο αριθμό rapid test.

Τα στοιχεία συλλέχθηκαν ύστερα από σχετικό έλεγχο που έγινε στις δηλώσεις που υποβλήθηκαν από τις 18 Οκτωβρίου και μετά στην ΕΡΓΑΝΗ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”, οι εν λόγω εργαζόμενοι δηλώθηκαν στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ μόνο για τη διενέργεια του πρώτου rapid test, ενώ όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, δεν καταχωρίσθηκαν τα επαναληπτικά rapid test που θα έπρεπε να γίνουν για τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Τον λόγο έχει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) που σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση για τα rapid test στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους είναι αρμόδιο να επιβάλλει πρόστιμα αφού πάρει το τελικό αρχείο παραβατών από την “ΕΡΓΑΝΗ “.

Τα πρόστιμα που προβλέπονται στους εργαζόμενους για κάθε rapid test που δεν έχουν κάνει είναι 300 ευρώ για τους πλήρως απασχολούμενους και 150 ευρώ για τους μερικώς απασχολούμενους.

Στην περίπτωση των μη δηλωμένων rapid test, το ΣΕΠΕ θα βρεθεί στη θέση να επιβάλλει πρόστιμα όχι μόνον σε εργοδότες αλλά και σε εργαζόμενους που ως ανεμβολίαστοι δεν εφάρμοσαν την απόφαση για τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με την απόφαση που καθιστά υποχρεωτικούς τους διαγνωστικούς ελέγχους για κορονοϊό, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα θα πρέπει να προσέρχονται για εργασία με αρνητικό αποτέλεσμα rapid 48 ωρών πριν από την ανάληψη της εργασίας τους.

Η διενέργεια των τεστ ξεκίνησε από τις 18 Οκτωβρίου για μία φορά την εβδομάδα και από τις 6 Νοεμβρίου είναι 2 φορές την εβδομάδα.

Το θετικό αποτέλεσμα σημαίνει καραντίνα για τον εργαζόμενο και υποχρεώνεται να το δηλώσει στην επιχείρηση και εκείνη με τη σειρά της στην ‘ΕΡΓΑΝΗ”.

Το αρνητικό rapid test δηλώνεται επίσης στην “ΕΡΓΑΝΗ” και ο εργαζόμενος συνεχίζει να προσέρχεται στην εργασίας του με το αντίστοιχο πιστοποιητικό διαγνωστικού ελέγχου.

Ο έλεγχος θα πρέπει να επαναλαμβάνεται 1 ή 2 φορές την εβδομάδα, εφόσον ο εργαζόμενος παραμένει ανεμβολίαστος.
Οι 21.000 περιπτώσεις που εντοπίστηκαν δεν είχαν περάσει στους εμβολιασθέντες γιατί τέτοιο στοιχείο δεν προέκυψε από το ιστορικό διαγνωστικών ελέγχων των εργαζομένων που καταχωρίζεται σε ΗΔΙΚΑ και ΕΡΓΑΝΗ.

Ούτε κάποιος εξ αυτών εμφανίζεται στις εξαιρέσεις που προβλέπει η απόφαση καθώς δεν υπήρξε δήλωση από τους εργοδότες ότι ανήκουν στις κατηγορίες που εξαιρούνται.

Πρόστιμα
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΣήμερα το τηλεοπτικό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την πανδημία
Next Article Η στήριξη της οικονομίας βασικός στόχος της Κυβέρνησης - Χειρουργικές κινήσεις στο μέτωπο της πανδημίας

Related Posts

Κυβερνοεπίθεση σε mail δημοσιογράφων – Η Washington Post διερευνά την υπόθεση

17 Ιουνίου, 2025

Κλήρωση Τζόκερ 17/6/2025: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 5,8 εκατ. ευρώ

17 Ιουνίου, 2025

Economist: Ποιος θα αντέξει περισσότερο στον πόλεμο Ισραήλ-Ιράν – Πόσο πιθανή είναι η εμπλοκή των ΗΠΑ

17 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.