• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Οικονομία»Πρωτιά για το κοντοσούβλι στη λίστα του Taste Atlas με τα καλύτερα πιάτα με χοιρινό
Οικονομία

Πρωτιά για το κοντοσούβλι στη λίστα του Taste Atlas με τα καλύτερα πιάτα με χοιρινό

14 Φεβρουαρίου, 2025Updated:14 Φεβρουαρίου, 2025Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Πρώτο στη λίστα του Taste Atlas με τα 100 καλύτερα πιάτα με χοιρινό κρέας φιγουράρει ένα ελληνικό παραδοσιακό φαγητό.

Ο λόγος για το κοντοσούβλι που συγκεντρώνει 4,7 αστεράκια στα πέντε. Όμως, δεν πρόκειται για την μοναδική ελληνική συμμετοχή στη λίστα, αφού στην 48η θέση είναι η γουρουνοπούλα και στην 74η το χοιρινό με σέλινο.

«Το κοντοσούβλι είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που αποτελείται από μεγάλα κομμάτια χοιρινού κρέατος μαριναρισμένα σε μείγμα βοτάνων και μπαχαρικών, τα οποία στη συνέχεια ψήνονται σε σούβλα και μαγειρεύονται αργά σε ψησταριά, όπως ο γύρος ή το σουβλάκι. Η μαρινάδα συχνά περιέχει σκόρδο, ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο, πάπρικα, ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και κόκκινο κρασί», περιγράφει το Taste Atlas.

Το κοντοσούβλι «αφού μαριναριστεί, το κρέας τοποθετείται σε μια μεγάλη σούβλα και ψήνεται σε ανοιχτή φλόγα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια πλούσια και γευστική εξωτερική κρούστα με ζουμερό, τρυφερό εσωτερικό. Το μαγειρεμένο κρέας σερβίρεται συνήθως σε χοντρές φέτες, συχνά συνοδευόμενο από πίτα, τζατζίκι, και χωριάτικη σαλάτα, μεταξύ άλλων πιθανών συνοδευτικών».

Στη δεύτερη θέση της λίστας είναι οι gringas από το Μεξικό με 4,6 αστεράκια. Πρόκειται για μια ποικιλία Κεσαδίγια, δηλαδή τορτίγιες που είναι διπλωμένες και γεμισμένες με τυρί, χοιρινό, ανανά, κρεμμύδια, σως τσίλι και κόλιανδρο.

Στην τρίτη θέση είναι το παραδοσιακό πιάτο ψητού χοιρινού των Μάγια, το Cochinita pibil, από τη σημερινή χερσόνησο Γιουκατάν στο Μεξικό. Το cochinita pibil είναι ένα παραδοσιακό πιάτο αργού ψητού χοιρινού των Μάγια από τη χερσόνησο Γιουκατάν. Στη συγκεκριμένη συνταγή «το χοιρινό μαρινάρεται σε ανάτο, χυμού νεραντζιού και σκόρδου. Ψήνεται αργά και στη συνέχεια τεμαχίζεται και σερβίρεται σε τορτίγια, τάκος ή μόνο του με κρεμμυδάκια, τουρσί, και ψητά λαχανικά».

Στην τέταρτη θέση με 4,6 αστεράκια είναι το lechona από την Κολομβία. Πρόκειται για γεμιστό γουρούνι με κρεμμύδια, μπιζέλια, βότανα και μπαχαρικά.

Ακολουθεί με 4,6 αστεράκια το Chilorio από το Μεξικό. Για την παρασκευή του chilorio, το χοιρινό σιγοψήνεται για ώρες μέχρι να διαλυθεί. Στη συνέχεια σπάει σε κομμάτια μπουκιάς, τηγανίζεται σε λαρδί και μαγειρεύεται σε σάλτσα τσίλι. Η σάλτσα συνήθως αρωματίζεται με κρεμμύδια, κύμινο και σκόρδο.

Στην έκτη θέση είναι το Carnitas(κρεατάκια) από το Μεξικό. Το χοιρινό σιγομαγειρεύεται για τρεις με τέσσερις ώρες με σιγανό ψήσιμο, βράσιμο και τηγάνισμα στο λίπος του κρέατος ή λάδι. Σερβίρεται με φύλλα κολιάνδρου, ψιλοκομμένα κρεμμύδια, γουακαμόλε, τηγανιτά φασόλια και τορτίγιες.

Στην έβδομη θέση είναι το samgyeopsal, η χοιρινή κοιλιά στην σχάρα από τη Νότια Κορέα και ακολουθεί το Pernil από το Πουέρτο Ρίκο. Πρόκειται για μαριναρισμένο χοιρινό μπούτι ή χοιρινή ωμοπλάτη που σερβίρεται με ρύζι, συνήθως τα Χριστούγεννα.

Στην ένατη θέση είναι τα tacos al pastor από το Μεξικό. Το al pastor (στυλ βοσκού»), είναι μαριναρισμένες φέτες χοιρινού ψημένες στη σούβλα. Δέκατο είναι το Bossam από τη Νότια Κορέα. Πρόκειται για χοιρινό μαγειρεμένο στον ατμό, το οποίο τυλίγεται σε φύλλα λαχανικών όπως σέσκουλα, παντζάρια, μαρούλι ή κινέζικο λάχανο.

Πρωτιά για το κοντοσούβλι στη λίστα του Taste Atlas με τα καλύτερα πιάτα με χοιρινό

κοντοσούβλι
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleEνίσχυση 111,7 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης προς τη Motor Oil Hellas
Next Article ΙΟΒΕ: Ενισχύθηκαν οι επιχειρηματικές προσδοκίες στη βιομηχανία τον Ιανουάριο

Related Posts

Σούπερ μάρκετ vs λαϊκή αγορά: Πού βρίσκονται οι καλύτερες τιμές σε φρούτα και λαχανικά

15 Ιουνίου, 2025

Μπορεί η Ευρώπη να ξεπεράσει την κρίση του υπερτουρισμού;

15 Ιουνίου, 2025

ΗΠΑ: Σημαντική ανάκαμψη στην καταναλωτική εμπιστοσύνη μετά το σοκ των δασμών Τραμπ

14 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.