• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Racing Post: Οι ελληνικές ιπποδρομίες επιστρέφουν από την άβυσσο
Ειδήσεις

Racing Post: Οι ελληνικές ιπποδρομίες επιστρέφουν από την άβυσσο

15 Ιουλίου, 2019Updated:15 Ιουλίου, 2019Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Δυναμική παρουσία Ελλήνων επενδυτών στη δημοπρασία του Tattersalls

Η δυναμική παρουσία Ελλήνων επενδυτών στο Newmarket και το πρωτοφανές ενδιαφέρον που επέδειξαν για αγορές καθαρόαιμων ίππων στη δημοπρασία του Τattersalls αναδεικνύονται σε ειδικό αφιέρωμα της παγκοσμίου φήμης ιπποδρομιακής εφημερίδας Racing Post και του ομώνυμου ιπποδρομιακού portal.

«Οι ελληνικές ιπποδρομίες επέστρεψαν από την άβυσσο», επισημαίνει χαρακτηριστικά το εκτενές ρεπορτάζ που φιλοξενείται στην έντυπη και ηλεκτρονική μορφή της εφημερίδας, το οποίο περιγράφει την κατάσταση που επικρατούσε στις ελληνικές ιπποδρομίες τους τελευταίους μήνες, κάνοντας παράλληλα αισιόδοξες εκτιμήσεις για το μέλλον του αθλήματος στη χώρα μας.

«Πρόσφατα οι ελληνικές ιπποδρομίες κατέρρευσαν όπως ο Παρθενώνας, αλλά ορισμένες ενδείξεις στον οίκο δημοπρασιών Tattersalls αυτή την εβδομάδα δείχνουν ότι ακόμη δεν θα παραδοθούν στους αρχαιολόγους. Μετά τον διαμελισμό που επικρατούσε εδώ και καιρό λόγω κάποιων ρυθμιστικών ζητημάτων, τα πράγματα επιδεινώθηκαν πολύ περισσότερο στις αρχές του έτους, καθώς ο μοναδικός ιππόδρομος της χώρας –στο Μαρκόπουλο– δεν λειτούργησε για τέσσερις μήνες εξαιτίας μιας διαμάχης», αναφέρει η Racing Post.

Η αιτία για την τετράμηνη αναστολή της ιπποδρομιακής δραστηριότητας, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι το γεγονός ότι «οι ιδιοκτήτες και οι προπονητές εξέφραζαν έντονες διαμαρτυρίες για την κατάσταση με την αρμόδια αρχή, την Φίλιππο Ένωση Ελλάδος».

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, «οι διαμαρτυρίες αυτές έφτασαν στην Κυβέρνηση, η οποία αποφάσισε να επιφέρει ορισμένες τροποποιήσεις στη νομοθεσία προκειμένου να καταστεί πιο δημοκρατική η εκλογή των μελών της Φιλίππου Ενώσεως Ελλάδος, στα πρότυπα της Βρετανικής Αρχής Ιπποδρομιών (BHA)».

Επιπλέον, το ρεπορτάζ  κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει ο ΟΠΑΠ μέσω σειράς πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων για τη βελτίωση του ιπποδρομιακού προϊόντος.  Στο πλαίσιο αυτό, όπως τονίζεται, ένα εκσυγχρονισμένο σύστημα χάντικαπ, αναμένεται να εισαχθεί τον Σεπτέμβριο, σε συνεννόηση με τον Phil Smith, πρώην επικεφαλής εκτιμητή της BHA, και τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιπποδρομιακών Αρχών.

Οι βελτιωτικές παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η κινητήριος δύναμη που οδήγησε τους Έλληνες επενδυτές να πραγματοποιήσουν ρεκόρ αγορών στην πρόσφατη δημοπρασία του Τattersalls. Στα χέρια Ελλήνων αγοραστών, οι οποίοι πραγματοποίησαν 48 αγορές, κατέληξε σχεδόν το 10% των 535 καθαρόαιμων ίππωνπου διατέθηκαν προς πώληση στη δημοπρασία.

Μάλιστα, είχαν να ανταγωνιστούν δυνατούς παίκτες από διάφορες χώρες, όπως Ρώσους,Άραβες κ.ά.

Σύμφωνα με την Racing Post, οι αγοραστικές κινήσεις που έκαναν οι Έλληνες επενδυτέςβάζουν τον ελληνικό ιππόδρομο σε μια νέα αναπτυξιακή τροχιά, καθώς πλέον το έμψυχο δυναμικό του φτάνει τους 350 ίππους, παρέχοντας εχέγγυα για ένα βιώσιμο μέλλον για τις 3.000 οικογένειες που βιοπορίζονται από την ιπποδρομιακή δραστηριότητα.

OPAP
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΑμερικανοί ερευνητές λένε ότι νίκησαν τη γήρανση! Τι θα σήμαινε αυτό για την κοινωνία μας;
Next Article Δείτε γιατί Έλενα Παπαρίζου, Marcus & Martinus και Alcatrash μπήκαν στην «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ»

Related Posts

ΔΕΗ: Προσφορές 2,6 δισ. ευρώ για το πράσινο ομόλογο – Στα 4,25% το επιτόκιο

16 Οκτωβρίου, 2025

ΗΠΑ: Ιστορικό ρεκόρ εσόδων $195 δισ. από τους δασμούς Τραμπ - Το έλλειμμα μειώνεται στα $1,78 τρισ.

16 Οκτωβρίου, 2025

Διόδια: Τέλος στις ουρές με κατάργηση στην υποχρεωτική εκτύπωση για τις αποδείξεις

16 Οκτωβρίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.