• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Σε λειτουργία το finddoctors.gov.gr για ραντεβού σε δημόσια δομή ή με ιδιώτη γιατρό
Ειδήσεις

Σε λειτουργία το finddoctors.gov.gr για ραντεβού σε δημόσια δομή ή με ιδιώτη γιατρό

6 Απριλίου, 2022Updated:6 Απριλίου, 2022Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Σε λειτουργία μπαίνει από σήμερα Τετάρτη 6 Απριλίου η πλατφόρμα finddoctors.gov που αφορά στο νέο Ψηφιακό Σύστημα Ραντεβού Πολιτών για την πρωτοβάθμια περίθαλψη. Ειδικότερα, μέσω της πλατφόρμας, κάθε πολίτης μπορεί να κλείσει ραντεβού σε δημόσια δομή ή με ιδιώτη γιατρό πιστοποιημένο στο «Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης». Το ψηφιακό περιβάλλον είναι πολύ φιλικό, και απαιτείται μόνον η χρήση κωδικών Taxisnet καθώς και η επιβεβαίωση του ΑΜΚΑ. Ο πολίτης θα επιλέξει γεωγραφική περιοχή και ακολούθως την προτίμησή του για ραντεβού σε δημόσια δομή ή ιδιώτη ιατρό. Μέσα από προσυμπληρωμένα πεδία και δυναμικές λίστες επιλογών, με ελάχιστα κριτήρια αναζήτησης και μόνο με τέσσερα «κλικ», θα έχει τη δυνατότητα να κλείσει ραντεβού με ιατρό σε ημέρα και ώρα που επιθυμεί. Θα λαμβάνει SMS επιβεβαίωσης, ενώ θα έχει τη δυνατότητα αλλαγής ή ακύρωσης του ραντεβού έως και την προηγούμενη ημέρα.

Να αναφέρουμε ότι το finddoctors.gov σχεδιάστηκε από τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας και υλοποιήθηκε από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ).

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε ότι «αξιοποιώντας την εμπειρία των πολιτών και την εξοικείωσή τους με τη διαδικασία των ραντεβού για εμβολιασμό, παραδίδουμε σήμερα το νέο σύστημα για τα ραντεβού στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Η πλατφόρμα του εμβολιασμού αποτελεί για τους πολίτες ένα κεκτημένο, υπερβαίνει το εμβόλιο και αποτελεί για εμάς το όχημα για να βελτιώσουμε συνολικά τις υπηρεσίες υγείας. Σε συνεργασία με τον Θάνο Πλεύρη, σχεδιάζουμε επεκτάσεις στις ήδη υπάρχουσες πλατφόρμες, ώστε ο πολίτης να αισθάνεται στην καθημερινότητά του τις μικρές αλλαγές που έρχονται από το κράτος, με τις οποίες κερδίζει χρόνο, κερδίζει ζωή».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τόνισε ότι «με το νέο σύστημα που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης οι πολίτες θα κλείνουν εύκολα το ραντεβού τους με τους γιατρούς της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Στόχος μας είναι να παρέχεται η καλύτερη δυνατή υπηρεσία στον ασθενή και στον πολίτη. Σε συνεργασία με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη υλοποιούμε την ψηφιακή αναβάθμιση του συνόλου των υπηρεσιών της Υγείας». Αναφερόμενος στη νέα πλατφόρμα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θοδωρής Λιβάνιος επεσήμανε ότι «η τεχνογνωσία που αποκτήσαμε από την ψηφιακή οργάνωση του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού θα μας φανεί πολύτιμη σε πολλές πρωτοβουλίες μας με το υπουργείο Υγείας. Μια τέτοια πρωτοβουλία είναι και τα ραντεβού για την πρωτοβάθμια περίθαλψη που παρουσιάζουμε σήμερα. Ο πολίτης βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο του σχεδιασμού μας, ώστε κάθε δράση, κάθε πλατφόρμα και κάθε εφαρμογή που ανακοινώνουμε να κάνει την αλληλεπίδρασή του με το κράτος ευκολότερη, απλούστερη και ταχύτερη».

finddoctors.gov.gr
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΕΦΕΤ: Ανακαλεί ενεργειακό ποτό – Βρέθηκε επικίνδυνη ουσία
Next Article ΑΑΔΕ: Διακοπή λειτουργίας εφαρμογών λόγω ενοποίησης ΔΟΥ

Related Posts

Πώς οι πολιτικές του Τραμπ επηρεάζουν τα επαγγελματικά ταξίδια

15 Ιουνίου, 2025

Pimco: Συμβουλές στους επενδυτές για τη νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων

15 Ιουνίου, 2025

Σούπερ μάρκετ vs λαϊκή αγορά: Πού βρίσκονται οι καλύτερες τιμές σε φρούτα και λαχανικά

15 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.