• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Σήμα κινδύνου από το Λιανεμπόριο για την έλλειψη ρευστότητας - Επιστολή της ΕΣΕΕ στον Πρωθυπουργό
Ειδήσεις

Σήμα κινδύνου από το Λιανεμπόριο για την έλλειψη ρευστότητας - Επιστολή της ΕΣΕΕ στον Πρωθυπουργό

10 Ιουλίου, 2021Updated:10 Ιουλίου, 2021Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

          Τις διαμαρτυρίες του εμπορικού κόσμου για το γεγονός ότι οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, παρά τα διογκωμένα προβλήματα και τον ισχνό τζίρο, εξακολουθούν να παραμένουν αποκλεισμένες από τα Προγράμματα στήριξης της επανεκκίνησης, επισημαίνει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με Επιστολή της στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. «Η στήριξη της μεσαίας τάξης περνάει πρωτίστως μέσα από την υποστήριξη και την θωράκιση των μικρών και μεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων της χώρας», υπογραμμίζουν οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου.

Η ΕΣΕΕ υπογραμμίζει πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την βιωσιμότητά των εμπορικών ΜμΕ, με την ρευστότητα να παραμένει ανύπαρκτη, χωρίς πλέον να μπορεί να καλυφθεί από τις προσωπικές εφεδρείες των επιχειρηματιών. Την ίδια ώρα οι υποχρεώσεις και τα λειτουργικά κόστη εξακολουθούν να συσσωρεύονται, οι προμηθευτές απαιτούν την τήρηση των συμφωνημένων, οι επιταγές λήγουν, οι οφειλές διογκώνονται και οι ασφαλιστικές εισφορές περιμένουν να εξοφληθούν. Παράλληλα επισημαίνεται πως ενώ στην θεωρία το λιανεμπόριο λειτουργεί κανονικά, στην πράξη οι περιορισμοί στην προσέλευση και στην παραμονή των πελατών εντός του καταστήματος εξακολουθούν να ισχύουν –και να τηρούνται ευλαβικά.

Υπό το καθεστώς αυτών των ασφυκτικών συνθηκών, η ΕΣΕΕ εκφράζει το εύλογο παράπονο και το ερώτημα που βρίσκεται στα χείλη κάθε εμπόρου: «Γιατί οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις που έχουν σε εκθετικό βαθμό την ανάγκη κάλυψής από ειδικά ενισχυτικά προγράμματα, τα οποία μάλιστα πρώτη η ΕΣΕΕ τα έχει προτείνει, εντέλει αγνοήθηκαν χωρίς πειστικό λόγο;». Η ΕΣΕΕ επιπλέον ζητά να ισχύσει όπως και στους λοιπούς πληττόμενους κλάδους, ένα ποσοστό μείωσης του ενοικίου για τους αμέσως επόμενους μήνες, μέχρι να ολοκληρωθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα ή η αναγνώριση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και αναγκών της εμπορικής εποχικής επιχείρησης, την οποία έχει εισηγηθεί η ΕΣΕΕ.

Αντιλαμβανόμενη την ανάγκη πλήρους ενημέρωσης του Πρωθυπουργού και ενόψει του κινδύνου η διαμορφωθείσα οριακή κατάσταση να οδηγήσει σε λουκέτα επιχειρήσεων και απολύσεις εργαζομένων, η ΕΣΕΕ καταθέτει προς τον Πρωθυπουργό πρόταση συνάντησης μαζί του, προκειμένου να εκθέσει αναλυτικά τους προβληματισμούς και τις προτάσεις της.

λιανεμπορίο
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΤο Δημόσιο της ταλαιπωρίας και η αξιολόγηση χωρίς συνέπειες
Next Article Το αήττητο σερί της Ιταλίας, η έδρα της Αγγλίας και η παράδοση του τελικού

Related Posts

Πώς οι πολιτικές του Τραμπ επηρεάζουν τα επαγγελματικά ταξίδια

15 Ιουνίου, 2025

Pimco: Συμβουλές στους επενδυτές για τη νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων

15 Ιουνίου, 2025

Σούπερ μάρκετ vs λαϊκή αγορά: Πού βρίσκονται οι καλύτερες τιμές σε φρούτα και λαχανικά

15 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.