• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Οικονομία»Στουρνάρας: Η πολιτική σταθερότητα το κλειδί για τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας
Οικονομία

Στουρνάρας: Η πολιτική σταθερότητα το κλειδί για τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας

8 Φεβρουαρίου, 2026Updated:8 Φεβρουαρίου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Με αναφορά στη συνολική εικόνα και τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας ξεκίνησε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στην εκπομπή «Κυριακή μεσημέρι» του ERTNEWS RADIO 105,8.

«Η πολιτική σταθερότητα είναι ίσως το σημαντικότερο άυλο κεφάλαιο που διαθέτει μια χώρα. Σε ένα διεθνές περιβάλλον που δοκιμάζεται από δασμούς, γεωπολιτικές εντάσεις, εμπορικούς πολέμους και αυξημένη αβεβαιότητα, η σταθερότητα αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για όλα τα υπόλοιπα», τόνισε αρχικά ο κ. Στουρνάρας, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα έχει πλέον αφήσει πίσω της την κρίση. Υπογράμμισε ακόμη πως «η ελληνική οικονομία κινείται σε θετική τροχιά και για να διατηρηθεί αυτή η πορεία, καθοριστικός παράγοντας είναι η πολιτική σταθερότητα».

Παράλληλα, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας ανέφερε ότι «θα αποτελούσε τιμή για τον ίδιο, εφόσον του προταθεί, η ανανέωση της θητείας του».

Αναφερόμενος συνολικά στην πορεία της οικονομίας, σημείωσε ότι «το τέλειο είναι συχνά ο εχθρός του καλού. Πηγαίνουμε καλά και αυτό αναγνωρίζεται. Θα μπορούσαμε να πηγαίνουμε ακόμη καλύτερα. Υπάρχουν ευάλωτοι συμπολίτες και εκεί πρέπει να εστιάσουμε. Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, οι κοινωνικές ανισότητες βελτιώνονται χρόνο με τον χρόνο. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε, όπως δεν πρέπει να ξεχνάμε και το σημείο στο οποίο βρισκόμασταν πριν από δέκα χρόνια».

Σε ό,τι αφορά στο ψηφιακό ευρώ, ο κ. Στουρνάρας επισήμανε ότι «η ΕΚΤ έχει σχεδόν ολοκληρώσει την προετοιμασία του ψηφιακού ευρώ, το οποίο θα θωρακίσει την ευρωπαϊκή οικονομία», προσθέτοντας πως «υπάρχουν χρηματοδοτικά εργαλεία και περιθώρια για αυξήσεις, αν και οι μεταρρυθμίσεις παραμένουν σημαντικότερες».

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού που αναμένεται να εφαρμοστεί από την 1η Απριλίου, ο Γιάννης Στουρνάρας σημείωσε ότι «σύμφωνα με τις μελέτες της Τράπεζας της Ελλάδας, όσο η οικονομία αναπτύσσεται και η παραγωγικότητα βελτιώνεται, υπάρχουν ουσιαστικές δυνατότητες για αυξήσεις μισθών, ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα».

Τέλος, αναφερόμενος στο Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο ολοκληρώνεται στο τέλος του 2026, και στις ανησυχίες για την επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας, τόνισε ότι «δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Έχουν γίνει οι σχετικές μελέτες και δεν ισχύει ότι τελειώνουν οι πόροι. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι μεταρρυθμίσεις στην ψηφιακή οικονομία, στη μείωση της γραφειοκρατίας, στην εκπαίδευση και κατάρτιση των εργαζομένων και σε άλλους τομείς θα έχουν μόνιμο όφελος για την ελληνική οικονομία».

featured Γ. Στουρνάρας ελληνική οικονομία
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΤουρισμός 365 ημερών: Αυτοί είναι οι ελληνικοί προορισμοί που ξεχωρίζουν όλο τον χρόνο
Next Article ΑΑΔΕ: Τη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα για διορθώσεις λαθών σε αιτήσεις αγροτικών ενισχύσεων

Related Posts

Το πλάνο του ΥΠΟΙΚ για το 2026-2027: Πού θα κατευθυνθούν οι επιπλέον πόροι των 1,2 δισ. ευρώ

8 Φεβρουαρίου, 2026

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ιστορικό ρεκόρ συμμετοχής των ξένων επενδυτών στο 69%

8 Φεβρουαρίου, 2026

«Ζεστό» χρήμα και πετρέλαιο: Τι κρύβεται πίσω από το φλερτ της Ε.Ε. με τις χώρες του Κόλπου

8 Φεβρουαρίου, 2026
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2026 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.