Ο e-ΕΦΚΑ ολοκληρώνει την καταβολή των συντάξεων Φεβρουαρίου 2026 μέσα σε δύο ημέρες, με τους συνταξιούχους να αναμένουν την πληρωμή τους ανάλογα με το ταμείο προέλευσής τους. Η διαδικασία ξεκινά την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται την επόμενη ημέρα, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για κάθε κατηγορία δικαιούχων.
Παράλληλα, από την 1η Ιανουαρίου 2026 τέθηκε σε ισχύ αύξηση 2,4% στην εθνική σύνταξη, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ. Τα νέα ποσά διαμορφώνονται ως εξής: Για 20 έτη ασφάλισης, το ποσό ανέρχεται σε 446,86 ευρώ μεικτά. Για 15 έτη ασφάλισης, το ποσό διαμορφώνεται στα 402,18 ευρώ μεικτά. Όσοι έχουν ενδιάμεσα έτη ασφάλισης, από 16 έως 19 χρόνια, λαμβάνουν αυξημένα ποσά κλιμακωτά, σύμφωνα με τον προβλεπόμενο μηχανισμό υπολογισμού.
Πρώτη ημέρα καταβολής συντάξεων Φεβρουαρίου
Την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026, περίπου στις 17:00, θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση πληρωμής. Οι δικαιούχοι που θα δουν τα χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς περιλαμβάνουν:
- Συνταξιούχους των πρώην ταμείων μη μισθωτών, συμπεριλαμβανομένων ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ
- Δικαιούχους κύριων συντάξεων που εγκρίθηκαν μετά την ίδρυση του ΕΦΚΑ το 2016
- Όλους τους δικαιούχους επικουρικών συντάξεων ιδιωτικού τομέα, ανεξαρτήτως εργασιακής κατηγορίας
Δεύτερη ημέρα πληρωμής για μισθωτούς και δημόσιο
Την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2026 ακολουθεί η δεύτερη και τελευταία φάση καταβολής. Αυτή αφορά κυρίως τους μισθωτούς συνταξιούχους και συγκεκριμένα:
Δικαιούχους από τα πρώην ταμεία μισθωτών όπως ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Τραπεζών, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Επιπλέον, την ίδια ημέρα καταβάλλονται οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του δημοσίου τομέα. Το Διοικητικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ προχώρησε σε άμεση επικύρωση των σχετικών πρακτικών για την επιτάχυνση της διαδικασίας.

