• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Θεοχάρης: «Με το νέο νομοσχέδιο θα βάλουμε τάξη στα ανασφάλιστα και ακίνητα αυτοκίνητα»
Ειδήσεις

Θεοχάρης: «Με το νέο νομοσχέδιο θα βάλουμε τάξη στα ανασφάλιστα και ακίνητα αυτοκίνητα»

13 Μαΐου, 2024Updated:13 Μαΐου, 2024Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

«Το να έχουμε πολίτες δύο κατηγοριών, με κάποιους να πληρώνουν κανονικά τα τέλη κυκλοφορίας και άλλους όχι, δεν είναι ανεκτό», δήλωσε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης.

Την παραπάνω δήλωσε έκανε στον ΣΚΑΪ και τους «Αταίριαστους», αναφερόμενος στους ελέγχους που πραγματοποιούνται από την ΑΑΔΕ, προκειμένου οι ελεγκτές να σκανάρουν στον δρόμο και να εντοπίζουν οχήματα, τα οποία έχουν θεωρητικά τεθεί σε ψηφιακή ακινησία για να μην πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας, αλλά συνεχίζουν να κυκλοφορούν.

«Το νομοσχέδιο που έχει τεθεί σε διαβούλευση και θα έρθει στη Βουλή προς ψήφιση, αφορά στις μαζικές και ολοκληρωμένες διασταυρώσεις για ΚΤΕΟ, για ανασφάλιστα και για ακίνητα, οι οποίες θα ξεκινήσουν με τη συνεργασία του υπουργείου Μεταφορών, του υπουργείου Οικονομικών, της ΑΑΔΕ και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και των ασφαλιστικών εταιρειών, ώστε να έχουμε όλα αυτά τα δεδομένα.

Μ’ αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσουμε να εξυγιάνουμε έναν τομέα, για τον οποίο το ελληνικό Δημόσιο δεν είχε τα κατάλληλα αρχεία που θα έπρεπε να έχει και είναι καιρός να το λύσουμε», συμπλήρωσε ο Χάρης Θεοχάρης.

Σχετικά με το θέμα των φορολογικών δηλώσεων, αφού επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση, ο ίδιος έκανε την εκτίμηση ότι φέτος θα ξεπεράσουμε τα 100 δισ. ευρώ στα δηλωθέντα εισοδήματα, ξεπερνώντας το 2008 που δηλώθηκαν τα υψηλότερα εισοδήματα.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο φοροελαφρύνσεων και μείωσης των φόρων, ο Χάρης Θεοχάρης επεσήμανε ότι στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει δέσμευση για μείωση των εισφορών και ήδη έχει ενταχθεί στο μεσοπρόθεσμο η μείωση κατά μισή μονάδα το επόμενο έτος κι άλλη μισή μονάδα μέχρι το τέλος της τετραετίας, ώστε μειωθεί το βάρος του κόστους στην εργασία.

«Η ανεργία στη χώρα μας έχει πέσει ραγδαία. Έχουμε δημιουργήσει 437.000 νέες θέσεις εργασίας από το καλοκαίρι του 2019, όμως αυτό δεν φτάνει. Πλησιάζουμε τους 500 χιλιάδες ανέργους τους τελευταίους μήνες, μονοψήφιο ποσοστό, αλλά χρειάζεται κάτι παραπάνω, ώστε να μπορέσουμε να σπάσουμε αυτό το φράγμα», είπε χαρακτηριστικά ο Χάρης Θεοχάρης.

Τέλος, ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αναφέρθηκε στο θέμα της ανάπτυξης, υπογραμμίζοντας ότι στο πρόγραμμα σταθερότητας που υπέβαλε η χώρα μας στην ΕΕ, έχει μειωθεί από το 2,9% στο 2,5% που ήταν στον προϋπολογισμό, καθώς οι εκτιμήσεις της Κομισιόν -τις οποίες είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε υπόψη- σε σχέση με το διεθνές κλίμα, αλλά και σε σχέση με τη διεθνή ανάπτυξη, είναι επικαιροποιημένες προς το δυσμενέστερο.

«Ο κύριος προορισμός των προϊόντων μας είναι η Ευρώπη και η κύρια πηγή επισκεπτών μας είναι επίσης η Ευρώπη. Όταν αυτή ασθενεί, δυστυχώς αυτό μας επηρεάζει αρνητικά», κατέληξε ο Χάρης Θεοχάρης.

Χάρης Θεοχάρης
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΧρηματιστήριο: Διόρθωσε μετά από τέσσερις ανοδικές συνεδριάσεις
Next Article Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη-Volvo Trucks & Buses Greece: Eκπαιδευτικό ταξίδι στη Σουηδία

Related Posts

Νίκη Κεραμέως: 1.000 πρόσθετες θέσεις εργασίας για άτομα με αναπηρία σε δήμους

16 Ιουνίου, 2025

Πιτσιλής: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της ΑΑΔΕ ενισχύει την εμπιστοσύνη των φορολογούμενων

16 Ιουνίου, 2025

Ακίνητα: Τα επόμενα επενδυτικά hot spots - Οι περιοχές που δίνουν υψηλές αποδόσεις

16 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.