• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Πλανήτης»Τι ...ψάχνει ο Ερντογάν στη Σαουδική Αραβία
Πλανήτης

Τι ...ψάχνει ο Ερντογάν στη Σαουδική Αραβία

18 Ιουλίου, 2023Updated:18 Ιουλίου, 2023Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφτασε σήμερα το απόγευμα στη Σαουδική Αραβία, στον πρώτο σταθμό της περιοδείας του στις πλούσιες μοναρχίες του Κόλπου, με στόχο να προσελκύσει επενδύσεις και να ενισχύσει τις εμπορικές σχέσεις της χώρας του, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σοβαρή οικονομική κρίση.

Ο Ερντογάν έφτασε στην Τζέντα, όπου θα συναντηθεί με τον βασιλιά Σαλμάν και τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, τον ντε φάκτο ηγέτη της Σαουδικής Αραβίας από το 2017. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η δημόσια σαουδαραβική τηλεόραση Al-Ekhbariya μετέδωσε πλάνα από την άφιξή του σε ένα επιχειρηματικό τουρκο-σαουδαραβικό φόρουμ.

Ο Ερντογάν προσέγγισε πρόσφατα τη Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ, δύο χώρες με τις οποίες διατηρούσε εδώ και χρόνια τεταμένες σχέσεις.

«Κάναμε μεγάλη πρόοδο στις σχέσεις μας με τις χώρες του Κόλπου», είπε πριν από την αναχώρησή του για την Τζέντα. «Ο όγκος των διμερών συναλλαγών μας με τις χώρες του Κόλπου, από 1,6 δισεκ. δολάρια έφτασε περίπου τα 22 δισεκ. δολάρια την τελευταία 20ετία», είπε, κάνοντας λόγο για «αδελφικούς, ιστορικούς δεσμούς» με τις χώρες αυτές. Σε αυτήν την περιοδεία «θα αναζητήσουμε τρόπους για να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο αυτόν τον αριθμό», υποσχέθηκε.

Αυτή είναι η δεύτερη επίσκεψη του Ερντογάν στη Σαουδική Αραβία, μετά την επαναπροσέγγιση της Άγκυρας με το Ριάντ, έπειτα από μια περίοδο «πάγου» στις διπλωματικές σχέσεις τους, με αποκορύφωμα τη δολοφονία, τον Οκτώβριο του 2018, του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη. Την εποχή εκείνη ο Ερντογάν κατηγόρησε Σαουδάραβες αξιωματούχους και ειδικοί του ΟΗΕ και της CIA επέρριψαν την ευθύνη στον ίδιο τον πρίγκιπα διάδοχο. Το Ριάντ διαψεύδει ωστόσο ότι διέταξε τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επισκέφθηκε την Άγκυρα τον Ιούνιο του 2022. Στην επίσκεψη του Ερντογάν στην Τζέντα αναμένεται ότι θα υπογραφούν πολλές συμφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών, όπως ανέφερε ένας Σαουδάραβας αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Ερντογάν
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΚρητικό FREEWIN γλέντι στα Ανώγεια
Next Article Ινδία: Γιατί δημιουργεί απόθεμα με χιλιάδες τόνους από… κρεμμύδια

Related Posts

Πώς οι πολιτικές του Τραμπ επηρεάζουν τα επαγγελματικά ταξίδια

15 Ιουνίου, 2025

Pimco: Συμβουλές στους επενδυτές για τη νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων

15 Ιουνίου, 2025

Τεχνητή Νοημοσύνη και εργασία: Πώς αλλάζουν οι δεξιότητες που ζητούνται σήμερα

15 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.