• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Τhe Color of Money»Το... τσίρκο του ΣΥΡΙΖΑ, ο "χρυσός χορηγός" της ΝΔ Γιώργος Κατρούγκαλος και η οικονομία που απεχθάνεται τα πολιτικά... πειράματα
Τhe Color of Money

Το... τσίρκο του ΣΥΡΙΖΑ, ο "χρυσός χορηγός" της ΝΔ Γιώργος Κατρούγκαλος και η οικονομία που απεχθάνεται τα πολιτικά... πειράματα

19 Μαΐου, 2023Updated:19 Μαΐου, 2023Δεν υπάρχουν Σχόλια6 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Ούτε ο πιο ευφάνταστος σεναριογράφος του κόσμου δεν θα μπορούσε να φανταστεί τι θα συνέβαινε λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις εκλογές με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κατρούγκαλου για επιβολή "κεφαλικού φόρου" 20% στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, με βάση το εισόδημα τους.

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Η... χορηγία Κατρούγκαλου στη Νέα Δημοκρατία και τον Μητσοτάκη επισκιάζει πλήρως τη "Δήμητρα" του Βαρουφάκη, τα "τοπικά νομίσματα" του Τσακαλώτου και των "53", αλλά και τα περί ανταλλακτικής οικονομίας με... αλεύρι και λάδι, σύμφωνα με όσα είπε ο Θεόδωρος Δρίτσας του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεοπτικό πάνελ, όταν πιέστηκε από τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη. Η ζημιά που έγινε στον ΣΥΡΙΖΑ από τις δηλώσεις Κατρούγκαλου είναι μη αναστρέψιμη. Όσο και αν προσπάθησε η εκπρόσωπος Τύπου και μέχρι πρότινος "αντικειμενική δημοσιογράφος" Πόπη Τσαπανίδου, για να μαζέψει τα... ασυμμάζευτα, η ζημιά έχει γίνει. "Μάς έκαψε ο @@@@@@@", ήταν η φράση που κυκλοφορούσε μεταξύ των στελεχών και της εκλογικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ! Και άντε μετά να πείσεις το εκλογικό σώμα ότι η άποψη αυτή δεν είναι κυρίαρχη μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μαζί με τους ΑΝΕΛ ψήφισε το "έκτρωμα" Κατρούγκαλου, ως... φυσικό επόμενο των συνεπειών από την καταστροφική "περήφανη διαπραγμάτευση" του Βαρουφάκη (δηλαδή του... Τσίπρα), το 2015!

"Προοδευτική κυβέρνηση" με... τσιμπούρι τον Κατρούγκαλο;  

Ο Κατρούγκαλος ανακοίνωσε χθες την παραίτηση του από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία ωστόσο, έχουν τυπωθεί, οπότε, είναι θα κανονικά υποψήφιος την Κυριακή!

Ολόκληρος ο μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει πάνω στην εκλογική περιφέρεια του Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, προκειμένου να περάσει τη γραμμή για καταψήφιση του Κατρούγκαλου και να προτιμηθούν οι άλλοι υποψήφιοι του κόμματος! Ο Τσίπρας τρέμει στην ιδέα ότι θα συζητάει για τη συγκρότηση "προοδευτικής κυβέρνησης" (εδώ γελάμέ...) και μπορεί να έχει... τσιμπούρι τον Κατρούγκαλο, ο οποίος έχει χιλιάδες προσωπικές ψήφους. Αν το εκλογικό σώμα του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να... τρολάρει τον αρχηγό του, θα δώσει εκλόγιμη θέση στον Κατρούγκαλο, οπότε από τη Δευτέρα, αρχίζει το... σόου!

Έτσι, μπορεί να προκύψει το ενδεχόμενο να εκλεγεί ο Κατρούγκαλος, να ορκιστεί την Τρίτη και μετά να παραιτηθεί. Ωστόσο, τα πράγματα μπορεί να εξελιχθούν ακόμη... χειρότερα. Δηλαδή, να εκλεγεί ο  Κατρούγκαλος, να διατηρήσει την έδρα του ακόμη και αν διαγραφεί και ο Τσίπρας να ξεκινάει τις επαφές για τη συγκρότηση "προοδευτικής κυβέρνησης" με το ΠΑΣΟΚ (εδώ ξαναγελάμε...). Αν δεν υπάρξει "προοδευτική διακυβέρνηση", τότε στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, ο συγκεκριμένος, θα είναι εκτός λίστας. Υπενθυμίζουμε ότι οι βουλευτές θα προκύψουν με βάση τους σταυρούς που θα πάρουν την Κυριακή, ενώ στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, θα ισχύει η λίστα με τους επιλαχόντες, οπότε ο συγκεκριμένος θα είναι εκτός.

Το εκλογικό σώμα σκέφτεται το παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ και τους πολλούς... Τσιπρο-Κατρούγκαλους που έχει!

Η θεωρητική και σε κάθε περίπτωση μη πρακτική παραίτηση Κατρούγκαλου (τον... παραίτησαν οι σύντροφοι, αφού τους έκανε... Τούρκους) δεν μπορεί να κρύψει τις αμφιβολίες και τις... υποψίες του μεγαλύτερου μέρους του εκλογικού σώματος και κυρίως των αναποφάσιστων που φοβούνται τον ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τα πεπραγμένα της περιόδου 2015-2019.

Ο κίνδυνος σύμπλευσης με το ΠΑΣΟΚ, το ενδεχόμενο ανοχής Βαρουφάκη σε μια "συγκυβέρνηση ανοχής και πρόθυμων αντιμητσοτακικών", αλλά και οι κατά καιρούς "μπαρούφες" από τα "παρατράγουδα" του ΣΥΡΙΖΑ, φοβίζουν το εκλογικό σώμα και κάνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, να ξεχωρίζουν σαν τη... μύγα μες στο γάλα! Τα δε... σούργελα που κατεβαίνουν με τα δεκάδες μικρά κόμματα και κομματίδια, προκαλούν γέλιο,  αν και πολλοί ψηφοφόροι έχουν άγνοια κινδύνου, Και πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι άγνοια κινδύνου, αυξάνει τον κίνδυνο "ατυχήματος" και πισωγυρίσματος.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Μια νέα θητεία της Νέας Δημοκρατίας θα φέρει την επενδυτική βαθμίδα και θα οδηγήσει σε περαιτέρω ενίσχυση της δυναμικής της οικονομίας, ενώ σε κάθε άλλη περίπτωση, πρέπει να περιμένουμε υποβάθμιση του αξιόχρεου και... φουλ περιπέτεια! Ιδίως, σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, το εκλογικό σώμα, φοβάται τους πάσης φύσεως... Τσιπρο-Κατρούγκαλους, που επιδιώκουν να επιβάλλουν τη δική τους... ανώμαλη πραγματικότητα, ως πραγματικότητα μιας χώρας που τα τελευταία χρόνια έχει πρόσωπο σε ολόκληρο τον πλανήτη και εκπλήσσει ευχάριστα τους πάντες.

Το παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ με τη ζημιά των 200 δισ. ευρώ, την υπερφορολόγηση, τη διάλυση φτωχών και μεσαίων στρωμάτων, την υποκρισία στις τραγωδίες του Ματιού και της Μάνδρας, τη χειραγωγημένη δικαιοσύνη, τους Πολάκηδες, τους αποφυλακισμένους εγκληματίες, τα διαλυμένα πανεπιστήμια, τους καταδικασμένους υπουργούς του και πάει λέγοντας, προκαλεί... ηλεκτροσόκ στο εκλογικό σώμα! Δεν είναι καιρός για περιπέτειες...

Η οικονομία απεχθάνεται τα πειράματα...

Η άνεση στα δημοσιονομικά της χώρας, ο συνωστισμός επενδυτών, η απογείωση του τζίρου, των εξαγωγών και του τουρισμού, καθώς και οι χιλιάδες δουλειές που δημιουργούνται και άλλες που δεν υπάρχουν γιατί δεν υπάρχουν χέρια, αποτελούν κατακτήσεις των τελευταίων 4 ετών.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία παίρνει πολύ κόσμο από παντού και κυρίως από το ΠΑΣΟΚ, καθώς οι νοήμονες πολίτες, αφού... δοκίμασαν την "Πρώτη Φορά Αριστερά" το 2015, δεν θέλουν να γίνουν μέρος ενός αναπάντεχου χάους, με τη Δεύτερη Φορά... Συμφορά! Ωστόσο, οι εκλογές της Κυριακής δεν είναι μια χαλαρή διαδικασία, η οποία μπορεί να αποτελεί έναν... καφέ πριν τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση και την προτίμηση του εκλογικού σώματος σε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Στις εκλογές της Κυριακής παίζεται η ποιοτική και αισθητική διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον Μητσοτάκη, σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα. Είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι, όπου ο μεν πρώτος παραπέμπει σε ένα ευχάριστο ταξίδι στο μέλλον, ο δε δεύτερος, οδηγεί σε μια μεγάλη αβεβαιότητα. Όλοι οι διεθνείς οίκοι πίνουν νερό στο όνομα της Ελλάδας και εκεί που αποτελούσαμε τα... σκουπίδια της Ευρώπης, σήμερα εξελισσόμαστε στο διαμάντι που λάμπει σε ολόκληρο τον πλανήτη! Όσοι θέλουν περισσότερες ευκαιρίες για καλύτερες δουλειές με καλύτερους μισθούς, όσοι θέλουν αξιολόγηση και σαρωτικές αλλαγές στο κράτος μετά την έξοδο από την τριετία των μεγάλων ανατροπών λόγω πανδημίας και ενεργειακής κρίσης, όσοι θέλουν καλύτερες προοπτικές για το αύριο στις συντάξεις, στην Παιδεία και στην Υγεία, δεν γίνεται να μην γνωρίζουν τι πρέπει να ψηφίσουν την Κυριακή!

Η οικονομία απεχθάνεται τα πολιτικά... πειράματα, θέλει ηρεμία και προοπτική, πολλές επενδύσεις, πλούτο και θέσεις εργασίας. Από την άλλη πλευρά, φανταζόμαστε ότι η κοινωνία δεν θέλει τυχοδιώκτες και αναξιόπιστους πολιτικούς, αλλά σταθερότητα, ασφάλεια, πρόοδο και ευημερία. Για παράδειγμα, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου είναι το βαρόμετρο για τον σφυγμό στην πολιτική, στην οικονομία και στην κοινωνία. Το υψηλό 9 ετών στο Χρηματιστήριο Αθηνών αντανακλά την ισχυρή δυναμική της οικονομίας, ενώ έχει ανέλθει το ποσοστό της κοινωνάις που ατενίζει το μέλλον αισιόδοξα με τον Μητσοτάκη και μάλλον απαισιόδοξα με τον Τσίπρα και τους λοιπούς πολιτικάντηδες.

Όσοι θέλουν να... ξυστούν για δεύτερη φορά στην... γκλίτσα του ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με... πρόθυμα αντιμητσοτακικά κόμματα, να ξέρουν ότι θα δοκιμάσουν τέτοιες οδυνηρές εκπλήξεις, οι οποίες αναλογικά με το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται σήμερα η χώρα, θα είναι πολύ πιο επώδυνες, σε σχέση με το 2015. Τα πειράματα είναι μόνο για τους ερευνητές και τα... εργαστήρια. Όταν αφορούν τις κοινωνίες, τότε οι συνέπειες από τις "εκρήξεις" είναι τραγικές...

Λουκάς Γεωργιάδης
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΤουρκία: Στα ύψη τα ασφάλιστρα κινδύνου – Capital controls για τις πιστωτικές κάρτες
Next Article Σάιμον Νίξον (Times): «Η Ελλάδα στo κατώφλι επιστροφής στην επενδυτική βαθμίδα – Εύσημα στον Μητσοτάκη»

Related Posts

Πού μπορεί να οδηγήσει το γεωπολιτικό "μπαμ" στη Μέση Ανατολή, πόσο κοντά βρισκόμαστε σε ένα παγκόσμιο οικονομικό σοκ και τι ανησυχεί περισσότερο την κυβέρνηση

16 Ιουνίου, 2025

Πώς ο Τσίπρας παρέχει... στήριξη στον Μητσοτάκη και γιατί το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ "προστατεύουν" το success story της κυβέρνησης, αποτελώντας τους... εγγυητές της πολιτικής σταθερότητας στη χώρα!

12 Ιουνίου, 2025

Ο επενδυτικός οδηγός για τις αγορές με φόντο τις... ανοησίες του Τραμπ, η νέα ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και τα... όνειρα θερινής νυκτός που κάνουν οι πολιτικοί αντίπαλοι του Μητσοτάκη!

11 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.