• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Οικονομία»Χατζηδάκης: «Ένας παγκόσμιος εμπορικός πόλεμος, δεν είναι προς όφελος κανενός»
Οικονομία

Χατζηδάκης: «Ένας παγκόσμιος εμπορικός πόλεμος, δεν είναι προς όφελος κανενός»

4 Φεβρουαρίου, 2025Updated:4 Φεβρουαρίου, 2025Δεν υπάρχουν Σχόλια4 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

«Ο εμπορικός πόλεμος θα πλήξει την παγκόσμια οικονομία, αλλά και την αμερικανική οικονομία, μια σειρά προϊόντων θα εισάγονται ακριβότερα στις ΗΠΑ», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, αναφερόμενος στους δασμούς με τους οποίους έχει απειλήσει ο Ντόναλντ Τραμπ την ΕΕ. Και πρόσθεσε ότι ένας εμπορικός πόλεμος, δεν είναι προς όφελος κανενός.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο κ. Χατζηδάκης, αναφερόμενος στις επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία, διευκρίνισε ότι «ένα ποσοστό 90% των εξαγωγών μας πάει στις χώρες μέλη της ΕΕ, δεν θα είμαστε ευθέως θιγόμενοι, αλλά αν υπάρχει επίδραση στην Ευρωζώνη και στην παγκόσμια οικονομία θα υπάρξει και σε εμάς».

«Νομίζω ότι αυτό το ξέρουν και στις ΗΠΑ, γίνονται κινήσεις στο πλαίσιο διαπραγμάτευσης, γι’ αυτό ανεστάλησαν οι δασμοί σε Καναδά και Μεξικό, να δούμε πού θα κάτσει η μπίλια στο τέλος».

«Προτιμώ αλληλοκατανόηση διεθνώς, και στον εμπορικό τομέα, γιατί με τις εντάσεις άκρη δεν βγαίνει…» τόνισε.

Αυξάνεται ο καθαρός πλούτος των νοικοκυριών

Επικαλούμενος στοιχεία της ΕΚΤ, που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα, σχετικά με τον πλούτο των νοικοκυριών στην Ελλάδα για την τριετία 2022 – 202 επισήμανε ότι ο συνολικός καθαρός πλούτος των νοικοκυριών (που περιλαμβάνει καταθέσεις, μετοχές, ομόλογα και ακίνητα, μείον το ιδιωτικό χρέος) στην Ελλάδα έφθασε στο δεύτερο τρίμηνο του 2024 στα 963 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό είναι αυξημένο κατά 28,5% σε σχέση με το 2022 και 40,1% σε σχέση με το 2020.

Στο συγκεκριμένο διάστημα αυξήθηκαν σημαντικά ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου, οι τιμές των ελληνικών ομολόγων, οι καταθέσεις και η αξία των ακινήτων, κάπου αντανακλάται αυτό, είπε.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος – από το 2020 οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 57 δισ. ευρώ, από τα οποία το 56% προέρχεται από τα νοικοκυριά.

Έχουμε μείωση του χρέους των νοικοκυριών κατά 9,7% σε σχέση με το 2022.

Ο δείκτης ανισότητας όπως μετριέται με τον συντελεστή Gini, είναι σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, ο τέταρτος χαμηλότερος μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, δηλαδή έχουμε την τέταρτη καλύτερη επίδοση πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομίας.

Δεν λέω ότι όλα είναι τέλεια διευκρίνισε, αλλά τόνισε ότι «πρέπει να πάψει η μίρλα». Έχουμε μισό εκατ. νέες θέσεις εργασίας, σε μια χώρα 10 εκατ. ανθρώπων πρόσθεσε.

Χατζηδάκης: Για τα Τέμπη θα υπάρξει κάθαρση

Για το δυστύχημα στα Τέμπη, είπε ότι θα «θα υπάρξει κάθαρση με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους»

Θα φανεί στο τέλος ότι η κυβέρνηση δεν έχει να κρύψει ούτε κρύβει τίποτα, τόνισε.

«Να κάνουμε μια διάκριση: Είναι άλλο οι γονείς, στους οποίους σκύβουμε το κεφάλι προφανώς, και άλλο η πολιτική συζήτηση, και μέσα στην πολιτική συζήτηση είναι άλλο αυτοί που θέλουν να πέσει η κυβέρνηση, και οι οποίοι καταφεύγουν σε αυτά που κατέφευγαν και παλιότερα, και άλλο αυτοί που πραγματικά ενδιαφέρονται να μάθουν την αλήθεια. Εάν μιλάμε για αυτούς που πραγματικά ενδιαφέρονται να μάθουν την αλήθεια, βεβαίως να κάτσουμε να συζητήσουμε. Και η μονταζιέρα… Μην ξεχνάτε ότι πέρυσι τον Μάρτιο έγινε ολόκληρη συζήτηση, και υπήρξε και πρόταση μομφής στη Βουλή για τη μονταζιέρα, και τώρα ήρθε η ώρα και βγήκαν τα πορίσματα και φαίνεται ότι το υλικό (σ.σ ηχητικά αρχεία) είναι ακέραιο».

«Αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο είναι κάθαρση του δράματος, και βεβαίως θα υπάρξει κάθαρση κατά τις προϋποθέσεις του κράτους δικαίου, αυτά που λένε το Σύνταγμα και οι νόμοι, και θα γίνει ό,τι πρέπει να γίνει, πολύ γρηγορότερα πάντως απ ότι έγινε στο Μάτι και στη Μάνδρα, και όλη η συζήτηση πρέπει θα να λαμβάνει υπόψη της εκτός απ’ όλα τα άλλα, ότι καμία κυβέρνηση δεν πάει να αυτοχειριαστεί για έναν, ακόμα και πραγματικό εγώ θα πω, έμπορο ξυλολίου».

«Φεύγει ο υπουργός, αναλαμβάνει τις ευθύνες ο πρωθυπουργός, επιταχύνεται όλη η διαδικασία, και θα κολλήσουμε στον λαθρέμπορο ξυλολίου; Θα φανεί στο τέλος ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να κρύψει τίποτα, και δεν έχει να κρύψει τίποτα. Δεν πάμε να κρύψουμε ευθύνες, τις αναλάβαμε, ήταν ένα δράμα, αλίμονο, πρέπει να υπάρξει κάθαρση, αλλά στο πλαίσιο μιας λογικής συζήτησης όχι μιας προσέγγισης συνωμοσιολογίας» σημείωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Χατζηδάκης
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΔασμοί Τραμπ: Πώς απειλούν την αμερικανική οικονομία – Οι προειδοποιήσεις από οικονομολόγους και αναλυτές
Next Article Φόροι: Έρχεται πακέτο με μειώσεις για τη μεσαία τάξη

Related Posts

ΗΠΑ: Σημαντική ανάκαμψη στην καταναλωτική εμπιστοσύνη μετά το σοκ των δασμών Τραμπ

14 Ιουνίου, 2025

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Υποχρεωτική για περισσότερους εργαζόμενους – Ποιες αλλαγές φέρνει

14 Ιουνίου, 2025

e-ΕΦΚΑ: Ξεκίνησε έρευνα για υπόθεση χορήγησης αναπηρικών επιδομάτων και συντάξεων

14 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.