• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Χρ. Βίνης (ΕΡΓΟΣΕ): Την τελευταία διετία δημοπρατήθηκαν 7 έργα, προϋπολογισμού 515,3 εκατ. ευρώ
Ειδήσεις

Χρ. Βίνης (ΕΡΓΟΣΕ): Την τελευταία διετία δημοπρατήθηκαν 7 έργα, προϋπολογισμού 515,3 εκατ. ευρώ

23 Οκτωβρίου, 2021Updated:23 Οκτωβρίου, 2021Δεν υπάρχουν Σχόλια4 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Τα απτά αποτελέσματα του στρατηγικού πλάνου δράσης της ΕΡΓΟΣΕ τα τελευταία δύο χρόνια, που προβλέπει την υλοποίηση έργων με ισχυρό αναπτυξιακό αποτύπωμα, περιέγραψε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Χρήστος Βίνης από το βήμα του συνεδρίου Athens Investment Forum.

Ο κ. Βίνης, υπογράμμισε ότι μέχρι σήμερα έχουν δημοπρατηθεί επτά έργα 515,3 εκατ. €, ολοκληρώνονται δε οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση των έξι έργων του Ανταγωνιστικού Διαλόγου, προϋπολογισμού 3,3 δις. €. Στάθηκε μάλιστα στο γεγονός ότι η πρόοδος που σημειώθηκε στο διάστημα αυτό, αποτυπώνεται στις απορροφήσεις των κοινοτικών κονδυλίων, με τον ρυθμό ανάπτυξης να έχει επιστρέψει μετά από 5 σχεδόν χρόνια σε θετικό πρόσημο.

«Η ΕΡΓΟΣΕ σήμερα σχεδιάζει και υλοποιεί έργα με ισχυρό αναπτυξιακό αποτύπωμα, που αλλάζουν άρδην το τοπίο των επιβατικών και εμπορευματικών μεταφορών στη χώρα μας. Εμβληματικά έργα που δημιουργούν υπεραξία για την κοινωνία και την εθνική οικονομία, ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας και ταυτόχρονα εξυπηρετούν τον στρατηγικό στόχο μετατροπής της σε διαμετακομιστικό κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ αναφέρθηκε στην επίσπευση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση κομβικών υποδομών που αναβαθμίζουν το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας με τη δημοπράτηση επτά έργων, συνολικού προϋπολογισμού 515,3 εκατ. €.

«Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ, το φθινόπωρο του 2019, πρωταρχικός μας στόχος ήταν να εστιάσουμε στον εντοπισμό και την επίλυση προβλημάτων που διαχρονικά λειτουργούσαν ως τροχοπέδη στην ολοκλήρωση των σιδηροδρομικών έργων.

Αντιλαμβανόμενοι την αναγκαιότητα να ξεπεραστούν αυτά τα προβλήματα για να ξεκλειδώσουν τα έργα και να προχωρήσει η υλοποίησή τους, ξεμπλοκάραμε διοικητικές πράξεις που ήταν παγωμένες επί μακρό χρονικό διάστημα και προχωρήσαμε σε δημοπρατήσεις και συμβασιοποιήσεις έργων εκατοντάδων εκατ. ευρώ».

Πρόκειται για τα εξής έργα:

Κατασκευή Σιδηροδρομικής Στάσης στο Νέο Παντελεήμονα Πιερίας.

Εγκατάσταση συστήματος ηλεκτροκίνησης και σηματοδότησης  στη γραμμή Λάρισα-Βόλος,

Εγκατάσταση συστήματος σηματοδότησης  στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Ειδομένη,

Ηλεκτροκίνηση του τμήματος Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα,

Ηλεκτροκίνηση του τμήματος Κιάτο – Ροδοδάφνη,

Επιδομή και την Ηλεκτροκίνηση του τμήματος Ροδοδάφνη – Ρίο,

Δεύτερη φάση ανάπτυξης του Κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Αθήνας,

Ταυτόχρονα, η ΕΡΓΟΣΕ είναι έτοιμη για τη δημοπράτηση των έξι κομβικών έργων, συνολικού προϋπολογισμού 3,3 δις. € που θα συντελέσουν στην αναβάθμιση της διασυνοριακής διασύνδεσης της Ελλάδας με τη νοτιοανατολική Ευρώπη και στη σύνδεση των βασικών λιμένων της χώρας με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο. Τα έργα αυτά αφορούν τη σύνδεση των λιμένων της Πάτρας, του Λαυρίου, της Ραφήνας, του 6ου προβλήτα του λιμένα Θεσσαλονίκης, αλλά και της Καβάλας καθώς και την αναβάθμιση της σύνδεσης της Αλεξανδρούπολης.

Όπως εξήγησε ο κ. Βίνης, η ΕΡΓΟΣΕ έχει φέρει σε πέρας τις διαδικασίες για την εταιρική διακυβέρνηση του Ανταγωνιστικού Διαλόγου και διαμόρφωσε την οργανωτική δομή, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές που δίνει η Παγκόσμια Τράπεζα. Έχει ήδη ολοκληρωθεί η σύνταξη των τευχών πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και για τα έξι έργα και απομένουν οι τελικές παρεμβάσεις. Αντίστοιχα ολοκληρώνονται τα τεύχη δημοπράτησης για τους συμβούλους.

«Έχοντας ήδη σημαντικό έργο σε εξέλιξη και τοποθετώντας σε ράγες τα μελλοντικά έργα, η ΕΡΓΟΣΕ διαμορφώνει και υλοποιεί έναν ολιστικό στρατηγικό σχεδιασμό για τη δημιουργία ενός σύγχρονου, αξιόπιστου, ασφαλούς και βιώσιμου σιδηροδρομικού δικτύου. Για την υλοποίηση αυτών των έργων αξιοποιούμε τη συσσωρευμένη εμπειρία 25 ετών των ανθρώπων μας και τις μεγάλες δυνατότητες τους. Αναγνωρίζουμε τη συνεισφορά τους και για αυτό επενδύουμε σε αυτούς,  με στόχο την ανάπτυξη και βελτίωση των δεξιοτήτων του».

Η ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. συστάθηκε το 1996 ως θυγατρική εταιρεία του ΟΣΕ και ανήκει στις ΔΕΚΟ. Αποστολή της εταιρείας είναι η ολοκλήρωση ενός σύγχρονου σιδηροδρομικού δικτύου που θα αποτελέσει σημαντικό αναπτυξιακό πυλώνα για την ελληνική οικονομία και κοινωνία, συμβάλλοντας στην ασφάλεια και ταχύτητα των μεταφορών ανθρώπων, αγαθών και εμπορευμάτων. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. διαχειρίζεται σήμερα τα έργα εκσυγχρονισμού των σιδηροδρομικών γραμμών και εγκαταστάσεων του ΟΣΕ που συγχρηματοδοτούνται από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2014-2020 από το Χρηματοδοτικό Μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη» (Connecting Europe Facility- CEF) 2014-2020 καθώς και έργα με αμιγώς εθνική χρηματοδότηση που είναι αναγκαία προκειμένου να ολοκληρωθούν οι επενδύσεις των συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων. Η εταιρεία απασχολεί σήμερα περισσότερα από 200 έμπειρα και άριστα καταρτισμένα στελέχη, ενώ παρέχει τις υπηρεσίες της για περισσότερες από δύο δεκαετίες ανταποκρινόμενη αποτελεσματικά και με αξιοπιστία στην υλοποίηση των έργων μέσω της άρτιας οργάνωσης, δομής και συστημάτων που διαθέτει.

Βίνης
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΥπουργείο Οικονομικών: "Έβρεξε" λεφτά για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων για τα "κουρεμένα" ενοίκια
Next Article Τράπεζα Ελλάδος: Πλεόνασμα 5,97 δισ. στο ταξιδιωτικό ισοζύγιο - Πώς κατανέμεται ανά χώρα ο αριθμός των τουριστών στο οκτάμηνο

Related Posts

Πώς τα κρυπτονομίσματα κάνουν πλουσιότερο τον Τραμπ

16 Ιουνίου, 2025

Σύμβουλος καριέρας: Γιατί η επιμονή στην τέλεια επιλογή οδηγεί σε χειρότερα αποτελέσματα

16 Ιουνίου, 2025

Ταϊβάν: Γιατί βάζει στη «μαύρη λίστα» τις κινεζικές Huawei και SMIC

16 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.