• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Χρήμα»Εικόνα Αγοράς»Χρηματιστήριο: Κλείσιμο στις 2.138 μονάδες με άνοδο +0,26% – Ράλι +4% για Helleniq Energy
Εικόνα Αγοράς

Χρηματιστήριο: Κλείσιμο στις 2.138 μονάδες με άνοδο +0,26% – Ράλι +4% για Helleniq Energy

16 Μαρτίου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Ακόμη μία ανοδική συνεδρίαση κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αθηνών, παρά τη νευρικότητα που επικράτησε στο πρώτο μισό της ημέρας. Οι πωλητές είχαν το προβάδισμα από το άνοιγμα έως περίπου τις 15:00, ωστόσο στη συνέχεια η αγορά ακολούθησε τον βηματισμό των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με αποτέλεσμα να καταγραφεί αναστροφή της τάσης και θετικό κλείσιμο για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Ο Γενικός Δείκτης ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 2.138 μονάδες με άνοδο +0,26%, έχοντας κινηθεί μεταξύ χαμηλού στις 2.110,64 μονάδες και υψηλού στις 2.148,97 μονάδες. Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 241,2 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος έφθασε τα 39,4 εκατ. τεμάχια, επιβεβαιώνοντας ότι η δραστηριότητα παρέμεινε σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Σε επίπεδο δεικτών, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά +0,26%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο +0,12%. Ο τραπεζικός δείκτης κινήθηκε επίσης ήπια ανοδικά, καταγράφοντας κέρδη +0,09% και κλείσιμο στις 2.315,27 μονάδες.

Στον τραπεζικό κλάδο επικράτησαν μεικτές τάσεις. Η Εθνική Τράπεζα έκλεισε στα 12,63 ευρώ με πτώση -0,51%, ενώ η Alpha Bank διαμορφώθηκε στα 3,33 ευρώ με -0,66%, αν και απέφυγε το χαμηλό ημέρας κάτω από τα 3,3 ευρώ. Αντίθετα, η Τράπεζα Πειραιώς ενισχύθηκε στα 7,3720 ευρώ με άνοδο +0,99%, ενώ η Eurobank έκλεισε στα 3,4650 ευρώ με +0,43%. Κέρδη κατέγραψε και η Τράπεζα Κύπρου, η οποία διαμορφώθηκε στα 8,60 ευρώ με +1,42%. Στον αντίποδα, η CrediaBank δέχθηκε ισχυρές πιέσεις μετά την αναβολή της σημερινής Γενικής Συνέλευσης, κλείνοντας στα 1,26 ευρώ με πτώση -3,82%, ενώ η Optima Bank υποχώρησε στα 8,58 ευρώ με -2,05%. Η Τράπεζα της Ελλάδος έκλεισε στα 15,10 ευρώ με άνοδο +0,67%.

Στα blue chips, η εικόνα ήταν επίσης μεικτή. Η Coca Cola παρείχε σημαντικές στηρίξεις στον δείκτη, κλείνοντας στα 52,85 ευρώ με άνοδο +1,25%, ενώ ο ΟΤΕ ενισχύθηκε στα 17,50 ευρώ με +0,69%. Ισχυρή άνοδο σημείωσε η ΔΕΗ, η οποία έκλεισε στα 17,86 ευρώ με +2,58%, ενώ η Motor Oil ενισχύθηκε στα 38,00 ευρώ με +1,06%. Ανοδικά κινήθηκαν επίσης ο Aktor στα 10,52 ευρώ με +0,19% και η ΕΥΔΑΠ στα 8,71 ευρώ με +0,23%.

Ξεχώρισε η Helleniq Energy (ΕΛΠΕ), η οποία κατέγραψε ισχυρό ράλι +4% και έκλεισε στα 9,88 ευρώ, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008.

Αντίθετα, πιέσεις καταγράφηκαν σε αρκετούς τίτλους υψηλής κεφαλαιοποίησης. Ο ΟΠΑΠ υποχώρησε στα 14,53 ευρώ με -1,82%, η ΓΕΚ Τέρνα έκλεισε στα 34,44 ευρώ με -1,37%, ενώ η Titan Cement International διολίσθησε στα 43,80 ευρώ με -1,57%, συνεχίζοντας τη διόρθωση. Πτώση κατέγραψαν επίσης η Jumbo, η οποία έκλεισε στα 23,30 ευρώ με -0,34%, καθώς και η Viohalco, η οποία διαμορφώθηκε στα 14,06 ευρώ με -0,28%. Οριακά πτωτικά κινήθηκε και η Metlen, η οποία έκλεισε στα 37,68 ευρώ με -0,05%.

Συνολικά, η αγορά κατάφερε να απορροφήσει τις αρχικές πιέσεις και να διατηρήσει τη θετική της τάση, με τους αγοραστές να επανέρχονται στο δεύτερο μισό της συνεδρίασης και να οδηγούν τον Γενικό Δείκτη σε νέο θετικό κλείσιμο.

Χρηματιστήριο
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΤι ισχύει για τον κατώτατο μισθό - «Κλείδωσε» η αύξηση
Next Article Aktor: Πώς διαμορφώνεται το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου της CASTELLANO

Related Posts

Χρηματιστήριο: Οριακή άνοδος +0,24% στις 2.143 μονάδες με στήριξη από ενέργεια – Ράλι για HELLENiQ ENERGY και Motor Oi

17 Μαρτίου, 2026

Χρηματιστήριο: Αντοχές παρά τις τράπεζες – Στις 2.132 μονάδες ο ΓΔ, ράλι για Metlen και Helleniq Energy

13 Μαρτίου, 2026

Βαριές απώλειες στο Χρηματιστήριο - Στο στόχαστρο οι τράπεζες, πίεση από πετρέλαιο και γεωπολιτικό ρίσκο

12 Μαρτίου, 2026
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2026 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.