• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Υπουργείο Εργασίας: Ξεκινά ο διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους για το νέο νομοσχέδιο
Ειδήσεις

Υπουργείο Εργασίας: Ξεκινά ο διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους για το νέο νομοσχέδιο

23 Ιουνίου, 2025Updated:23 Ιουνίου, 2025Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Συνεπής στη δέσμευσή της για διαρκή διάλογο με όλους τους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, εκκινεί σήμερα νέο κύκλο διαβουλεύσεων με τους κοινωνικούς εταίρους, με αντικείμενο το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο του Υπουργείου, με τίτλο «Απλοποίηση εργατικής νομοθεσίας, ενίσχυση εργαζομένων και υγείας και ασφάλειας στην εργασία», όπως ανακοινώθηκε.

Η αρχή γίνεται με τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) και θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ).

Με το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο επιδιώκεται η απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών πρόσληψης, η μείωση της γραφειοκρατίας, ο εκσυγχρονισμός εργατικών διατάξεων, η περαιτέρω θωράκιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, η ενίσχυση της υγείας και ασφάλειας στην εργασία, η εναρμόνιση με τις διεθνείς συμβάσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) για την εργασία και η ενίσχυση της Επιθεώρησης Εργασίας. Ταυτόχρονα, περιλαμβάνονται βελτιωτικές κοινωνικοασφαλιστικές διατάξεις.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο διάλογος αυτός διενεργείται παράλληλα με την εκτενή διαβούλευση που διεξάγεται τους τελευταίους μήνες μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και των εθνικών κοινωνικών εταίρων για τη βελτίωση του πλαισίου των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την κάλυψη των εργαζομένων από αυτές.

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε:

«Ξεκινάμε σήμερα έναν νέο κύκλο θεσμικού, αλλά κυρίως ουσιαστικού διαλόγου με όλους τους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους, προκειμένου να συζητήσουμε για ένα νέο, υπό κατάρτιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με στόχο την απλοποίηση της εργατικής νομοθεσίας, την ενίσχυση των εργαζομένων και της υγείας και ασφάλειας στην εργασία. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες εργασίας, να ενισχύσουμε περαιτέρω τα δικαιώματα των εργαζομένων και να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας, μειώνοντας τη γραφειοκρατία και εκσυγχρονίζοντας διατάξεις του εργατικού δικαίου».

Υπουργείο Εργασίας
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΣυντάξεις: Γιατί οι ελεύθεροι επαγγελματίες χρειάζονται έως 40 χρόνια για €800
Next Article Θερινές εκπτώσεις 2025: Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Related Posts

Πειραιώς: Άντλησε 400 εκατ. ευρώ από ομόλογο ΑΤ1 - Προσφορές άνω των 3 δισ.

23 Ιουνίου, 2025

Η AEGEAN για 14η χρονιά «Καλύτερη Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία στην Ευρώπη» στα Skytrax World Airline Awards 2025

23 Ιουνίου, 2025

Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στον Συνδετήριο Κλάδο Σχηματάρι-Χαλκίδα

23 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.