Δραστικές πολιτικές πρωτοβουλίες απαιτούν ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ

0

Οι πρώτες ζυμώσεις καταγράφονται ήδη στην βάση του ΚΙΝΑΛ και του ΠΑΣΟΚ γα την πορεία του Κινήματος αλλά και προβληματισμός για την αντοχή που θα μπορέσει να επιδείξει το επόμενο κρίσιμο διάστημα, ενόψει της διπλής πίεσης που αναμένεται να ασκηθεί από τονΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη Νέα Δημοκρατία.

Πρόκειται για ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δεν αμφισβητούν την Φώφη Γεννηματά αλλά θεωρούν πως αποτελεί επιτακτική ανάγκη να ληφθούν άμεσα πολιτικές πρωτοβουλίες που θα έχουν στο επίκεντρό τους την ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ της Δημοκρατικής Παράταξης ακόμη και μέσα από την διενέργεια ενός έκτακτου Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής.

Στην κατεύθυνση αυτή κινείται και το άρθρο του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Ξυλούρη, που δημοσίευσε πριν από μερικές εβδομάδες το «ΚΑΡΦΙ» και το οποίο προκάλεσε αίσθηση αλλά και πολύ θετικές αντιδράσεις στις τάξεις των μελών και των φίλων του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ.

Στο άρθρο αυτό ο Κώστας Ξυλούρης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η αγωνία της βάσης πηγάζει και από την ανησυχία ότι η έλλειψη ενός συγκροτημένου φορέα εκπροσώπησης της, προκαλεί ανισορροπίες στο πολιτικό μας σύστημα, επικίνδυνες για την κοινωνική συνοχή, την ποιότητα της Δημοκρατίας και την εθνική προοπτική.

Η Παράταξη λεηλατείται, τεμαχίζεται, υποτάσσεται.

Φτάνει πια! Απαιτείται, εδώ και τώρα, η ριζοσπαστική επανίδρυση του κόμματος που εκφράζει ιστορικά την Παράταξη, τις ελληνικές δημοκρατικές και σοσιαλιστικές δυνάμεις, τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.

Βασική αρχή πρέπει να είναι: όλα από την αρχή, όλα από τα κάτω. Οι διαδικασίες επανίδρυσης, μέσα από ένα Ανοιχτό Συνέδριο πρέπει να είναι ανοιχτές στα μέλη και τους φίλους χωρίς ίντριγκες και ελεγχόμενους μηχανισμούς με κλειστά μητρώα. Διάλογος σε όλα τα επίπεδα, συμμετοχή της βάσης στις αποφάσεις, κανένας συμβιβασμός στη δημοκρατική αρχή της εκλογής σε θέσεις ευθύνης, θεσμική (κι όχι αρχηγική) λειτουργία του κόμματος.

Οι δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες αναμένουν πολιτικές πρωτοβουλίες για μία δυναμική και γνήσια εκπροσώπησή τους. Η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Οι καιροί μας καλούν σε δράση…».

Share.

Comments are closed.